Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yowl

Odchudzanie do sylwestra

Polecane posty

Gość yowl

Przyłączy się ktoś? Dziś stanęłam na wagę i moim oczom ukazało się przerażające 64kg! Chciałabym do sylwestra zejść przynajmniej do 59,9 :D Nie jestem bardzo gruba, trochę wystaje mi brzuszek a wyjeżdżam z moją dosyć zgrabną koleżanką i nie chcę przy niej wyglądać tragicznie ;) Od dziś zaczynam ćwiczyć (i będę się tu z tego spowiadać), od dziś zaczynam też "dietkę". Będę zjadać 1500-1600kcal dziennie (moje PPM to 1400 a jeszcze trochę poćwiczę, jak zwiększę intensywność ćwiczeń zwiększę trochę kaloryczność). Ostatni posiłek 2-3h przed snem. Śniadanie zaraz po przebudzeniu (to najtrudniejsze, dziś skopałam). Posiłki co 2-3h. I jadę z tym koksem! :)

Gość gość
jedz maksymalnie do 1500 a najlepiej między 1000-1200 to wtedy efekty są

Gość gość
nie no jasne, może niech je od razy 500 albo najlepiej 0? :o

Gość gość
Dieta redukcyjna dla kobiet to 1200, 1500 to dieta normalna, bez spadku wagi. A posiłki co 2-3 godziny to trochę za często, co 3,5-4 powinno się jeść.

Gość gość
A śniadanie nie musi być od razu po przebudzeniu, tylko do godziny.

Dzisiejszy jadłospis: -2 kromki chleba pełnoziarnistego z twarożkiem wymieszanym z pociętą rzodkiewką i szczypiorkiem. Do tego kawa z mlekiem bez cukru. - 310kcal -banan, jogurt naturalny, orzechy 290 kcal -makaron pełnoziarnisty z mozzarellą, pomidorami i sosem z pesto z czosnkiem i jogurtem naturalnym 400kcal -sałatka z pieczonej papryki, z ciecierzycą 250kcal -twaróg z jogurtem naturalnym 260kcal Oczywiście kaloryczność w przybliżeniu - planowane 1510

Ja mam normalne zapotrzebowanie 2000 ;) Będę zjadać 1500-1600, spalać jakieś 200kcal więc deficyt dzienny będzie koło 600kcal. Moja siostra jest dietetyczką, z bardzo dobrymi wynikami i mi podpowiada ;) Nie będę się odchudzać jak idiotka, chcę to zrobić dobrze, trwale, zdrowo :)

Gość gość
II śniadanie i podwieczorek mają za dużą kaloryczność.

Gość gość
Pracujesz fizycznie?

Dieta normalna bez spadku wagi to w moim przypadku 2000kcal mniej więcej. Przy jedzeniu 1500 nawet bez ćwiczeń mam deficyt 500kcal. A przy deficycie się chudnie. Może nie jak szalona ale jednak ;)

Nie, nie pracuję fizycznie ;) Każdy kalkulator przy minimalnej aktywności fizycznej (praca biurowa), przy moim wzroście, wieku i wadze pokazuje w granicach 2000kcal ;) Zresztą jestem po rozmowie z siostrą, ona się na tym zna, ma świetne wyniki w odchudzaniu ludzi. Ale menu mam swoje, ona mi tylko dała wskazówki.

Gość gość
Dziewczyna chce schudnąć 5kg anie 50 :o więc darujcie sobie te rady, że powinna jeść 1000kcal i jeszcze wylewać z siebie siódme poty, chyba ona lepiej wie ile kalorii powinna spożywać żeby schudnąć? Każdy ma inny metabolizm i inaczej na codzień się odżywia, więc te rady panie znawco to se możesz w doopę wsadzić :o

Jakie tu głupki przyszły. Tak, w ogóle będę jadła waciki nasączone wodą :) Wtedy przecież schudnę... Kaloryczność jest bardzo dobra ;) Zaraz zrobię sobie zdjęcie i przed sylwestrem też. Zobaczycie różnice ;)

Gość gość
dobra rada wejdz na str głw FORUM znajdz dział DIETY i tam załóż ten temat tam znajdziesz dobre rady i zrozumienie tutaj wczesniej czy pozniej cie zjedzą;-)

Przydało by ci się też raz w tygodniu tak na 6 godzin wyskoczyć do Sauny. Lub w 2 w tygodniu po 3 godziny. Regularnym chodzeniem do sauny powinnaś z te 4 do 6 kg zrzucić. Po drugie chodząc do sauny hartujesz swoje ciało.

Gość gość
P*********e o jakichś 1000 czy 1200 kcal, a dziewczyna dobrze rozumuje. Jak chcesz schudnąć to trzeba jeść co najmniej tyle ile wynosi BMR(ppm). W odchudzaniu najważniejsza mest aktywność fizyczna, a nie restrykcyjna dieta. Ja jestem facetem, moje BMR wynosi około 1900kcal, obecnie się odchudzam, jem około 2500-3000 kcal dziennie i waga spada. Podstawa to aktywność, godzinka orbitreka to 400-500 kcal. Ja ze względu na pracę dużo przebywam w terenie i dużo chodzę (10-15 km dziennie) to też daje jakieś 600-900 kcal.