Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KingaStefankaFanka

Ocena sprzedaży na allegro

Polecane posty

Gość KingaStefankaFanka

Zauważyłam, że w mojej ocenie sprzedaży mam jedną niezgodność z opisem oraz jeden raz przesyłkę inną niż opłacono :o To dziwne bo wysyłam zawsze tak jak ktoś sobie życzy tzn chyba raz wysłałam priorytet zamiast zwykłej przesyłki bo wysłałam dwa dni później niż powinnam i żeby to nadrobić na mój koszt wysłałam droższą przesyłką, więc chyba o to nikt nie miał pretensji. Może ktoś wie czy da się sprawdzić od kogo dostałam te punkty ujemne, czy jak to nazwać...? Dodam, że to mogło być dawno bo nigdy nie oglądałam oceny sprzedaży i dopiero dzisiaj przypadkiem mi się tam weszło, a sprzedaję od ponad 3 lat...

Gość gość
Ja kiedyś szukałam i nie znalazłam. Co dla mnie jest głupie, bo jak się nie wie, w której transakcji coś się zrobiło teoretycznie źle to jak można poprawić jakość usług? :o

Gość gość
mi specjalnie ktos zanizyl te oceny bezsensu :O

Gość gość
Bardzo dobrze! Nareszcie wredni sprzedawcy nie moga oddac negatywa za uzasadniony negatyw :) i

Gość gość
bezsensu musze zaczac ta zapisywac i skrupulatnie sprawdzac kto zaniza, niby pozytywny komentarz a w gwiazdkach ci dowala

Jeszcze rozumiem niezgodność z opisem bo jeśli sprzedaje się np. używaną książkę i piszę że według mnie jest w stanie bardzo dobrym...a piszę tak wtedy kiedy książka wygląda jak nowa...jednak ktoś może uznać że tak nie jest bo coś tam...ale inny sposób wysyłki to zupełnie niemożliwe bo bardzo na to zwracam uwagę. W ogóle zdziwiłam się że coś jest nie tak bo nikt nigdy nie miał żadnych pretensji i dostawałam same pozytywy...albo w ogóle ktoś nic nie wystawiał.

Gość gość
albo ktos zwleka z przelewem a potem ci da 2 gwiazdki za opozniona przesylke z winy sprzedajacego...

Nieprawda :) nie chodzi wcale o negatyw...zresztą nigdy w życiu nie oddałabym negatywu gdybym uznała że kupujący miał chociaż 10% racji...no ale każdy ocenia po sobie...widocznie Ty byś oddała skoro tak piszesz :o

Gość gość
Ja nie oddaje negatywu. Jeśli się nie zgadzam z czymś w komentarzu to jest opcja odpowiedz, w którym można odeprzeć niesłuszne negatywy. Negatyw dałam tylko przy nieodebraniu przesyłki. Jak się ktoś nie odzywa w ogóle i nie płaci to dostaje neutral i tyle. Co do wyboru przesyłki - ja mam list polecony priorytetowy 9,30, a paczka ekonomiczna 9,50. Raz mi facet zapłacił 9,50 za przesyłkę, nie wypełnił formularza, a potem miał pretensję, że nie wysłałam priorytetem. :o

No właśnie ja rozumiem, że jeśli coś się komuś nie podoba daje negatywa/neutrala, albo pisze maila lub dzwoni i chce zwracać rzecz bo coś tam mu nie pasuje :) ale dawanie po kryjomu jakichś gwiazdek i jednocześnie pozytywa to moim zdaniem głupie :o

Gość gość
Ja tak nie robie, bo nie sprzedaje tylko kupuje. Czesto cos mi sie nie podobalo albo szybko sie psulo, ale koment byl juz wystawiony, teraz czekam z wystawieniem komenta i oceny kilka tygodni conajmniej. Moge dac pozytyw i maksymalnie niskie oceny. Niech inni uwazaja. Ja czytam ie tylko komenty, oceny tez sa dla mnie wazne

Gość gość
ludzie różni są---kwadratowi i podłuzni;-)

W każdym razie ja wszelkie negatywy zawsze dokładnie czytam i odpowiedzi na nie też :) tzn kiedy cos kupuję. I jeśli ktoś na negatywa odpowiada po chamsku uznaję że negatyw był słuszny, a jeśli odpowiedź jest normalna nie biorę w ogóle pod uwagę tej oceny, zakładając że kupujący był niepoczytalny w chwili wystawiania :p

Gość gość
jakaś nielogiczna jesteś i też chyba w momencie pisania postów niepoczytalna🖐️

Gość gość
Nic niepoczytalnego w jej poście nie ma. To widać na pierwszy rzut oka, ktory negatyw jest rzetelny, czy to od sprzedającego czy to od kupującego. Czy też jest on wynikiem chorej wyobraźni kupującego lub zaślepioną zemstą :classic_cool: sprzedającego.

Ok :) w każdym razie jeśli ktoś wie jak sprawdzić od kogo dostało się ujemną gwiazdkę niech się podzieli tą informacją, żebym mogła wreszcie uczyć się na błędach i stać się sprzedającym idealnym :p