Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto przenosil pierwsza ciaze a drugiej nie

Polecane posty

Gość gość

Tak sie zastanawiam czy to nie predyspozycje kobiety ze jak jedna ciaze przenosi to druga tez? Ja mialam wywolywany porod tydzien po terminie, skonczylo sie cesarka i zastanawiam sie czy jest to regula ze druga ciaze tez przenosze

Gość gość
Ja pierwszą przenosiłam 3 tygodnie, skonczyło się cc, więc druga ciąża została rozwiązana również przez cc po ukończeniu 38 tc.

Gość gość
Hmm a czemu tak? u mnie lekarz mowi ze to nie jest wskazanie do drugiej cc.

Gość gość
U mnie jednak było to wskazaniem. Stan blizny nie był najlepszy, pod koniec ciągle monitorowana, nie było mowy o porodzie sn.

ja znam odwrotny przypadek :) moja ciocia dwoje pierwszych dzieci urodziła jako wcześniaki, pomimo że miała leżeć, wypoczywać itd. żeby jak najdłużej się nie urodziły, jednak i tak były wcześniaki :) Trzecia ciąża miała być taka sama, też zagrożona, ciocia od 5 miesiąca odpoczywała ladnie na kanapie leżąc...a tymczasem dziecko jakoś się nie urodziło tak wcześnie jak poprzednie, tylko dopiero w 40 tygodniu i lekarz nie umiał powiedzieć dlaczego tak się stało :)

Gość gość
Wlasnie z moja blizna tez nie za dobrze, jest cienka. Ale lekarz nie mowi ze bede rodzic cc, mow ze jeszcze nie nie wiadomo.

Gość gość
U mnie sprawa była jasna. żaden lekarz, z którym się spotkałam nie chciał słyszeć o sn. Od 5 miesiąca wiedziałam, że będzie cc.