Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kto z was wzial slub bez oswiadczyn

Polecane posty

Gość gość

czy sa tu osoby ktore nie mialy oswiadczyn a po prostu ustalili z partnerem date slubu i sie pobrali?

Gość gość
ja jestem. Wprawdzie było to ćwierc wieku temu, ale było. Nie lubie biżuterii, wiadomo było, że nie będę nosić żadnego pierścionka, więc uznaliśmy, że to bez sensu wydatek. Wiedzieliśmy, że chcemy się pobrać, poinformowaliśmy zainteresowanych o naszych planach a potem ślub :)

Gość gość
Nie wzięłabym ślubu bez oświadczyn. Kobieta powinna się cenić i nie bieg szczęśliwa do ołtarza jeśli facet nie zapyta czy wyjdzie za niego i da pierścionek

Gość gość
a bez pierścionka nie może zapytać???

Gość znawca obrzydliwości kobiet
koniec z tą j***ną tradycją, tak właśnie stworzyliśmy te potwory zwane babami, przez drogie podarunki

Gość gość
oczywiście że może się oświadczyć bez pierścionka, ale musi chociaż zadać pytanie

Gość gość
u nas byly oswiadczyny ale zamiast pierscionka dostalam delikatna zlota bransoletke bo to jedyna bizuteria ktora uznaje, on wiedzial ze pierscionkow nie nosze :)

Gość ten co lubi miaso  wodke
znawca obrzydliwości piona gościu wreszczie prawdziwy facet na kafeterii, oczywiście oprócz mnie ;D

Gość nom ja tak mam
Mieszkamy razem kilka lat już, więc uznaliśmy oświadczyny za niepotrzebną i sztuczną szopkę. Wyszło to u nas w rozmowie, a potem powoli i spokojnie przygotowania. Poza tym ja nie uznaję oświadczyn i tym bardziej noszenia pierścionka przez kobietę, to jakby pozwalała facetowi "zaznaczać teren" i pokazywała że ma już właściciela. Mój facet wiedział że ja nie toleruję takich rzeczy więc nawet nie próbował bo bym pierścionka nie przyjęła z powyższych powodów. Jak faceci zaczną nosić pierścionki zaręczynowe, to może zmienię zdanie :D

a ja na przykład marzę o oświadczynach chociażby bez tego pierścionka, bo takich rzeczy też nie noszę, a ostatnio podczas takiej żartobliwej rozmowy, która zeszła na poważny właśnie temat oświadczyn mój facet powiedział, że "po co się oświadczać", że "to bez sensu". . . :( a ja zawsze marzyłam, żeby powiedzieć "tak" tej ukochanej osobie. . . Nie mówię o jakimś przyjęciu czy kolacji podczas tego, ale chociaż samo pytanie. . . To musi być piękne uczucie :( ale mnie to chyba ominie właśnie :(

Gość gość
"nom..." rozumiem, że nie będziecie nosić obrączek? Tylko jak to ominiecie w kościele czy USC?

Gość gość
w sukni ślubnej też na co dzień chodzić nie będę, mimo że podczas ślubu będę ją miała :) Tak samo z obrączkami

Gość gość
więc pierścionka zaręczynowego na co dzień nie musisz nosić, ale możesz go mieć

Gość gość
mogę, ale nie muszę i nie wymagam. Po cholerę mi coś, żeby się wykosztować i będzie leżał w szufladzie. Może oprawić go w ramki i na ścianie powiesić?

Gość gość
to tak samo z suknią ślubną czy obrączkami, po co Ci coś co będzie leżało w szufladzie czy w szafie

Gość nom ja tak mam
"rozumiem, że nie będziecie nosić obrączek? Tylko jak to ominiecie w kościele czy USC?" Głupie pytanie, zadane bez czytania w całości mojej wypowiedzi tylko po to, żeby się doczepić i móc się wypowiedzieć. Napisałam, że nie widziałabym nic przeciwko gdyby pierścionki zaręczynowe nosili też mężczyźni, nie podoba mi się fakt noszenia ich przez samą kobietę. Obrączki nosi zarówno mąż, jak i żona, więc serio nie wiem skąd to pytanie.

Gość gość
mój mężczyzna nosi bransoletę zaręczynową, bo nie chciał sygnetu

Gość gość
Moi teściowie...

Gość gość
ja wzięłam ślub bez oświadczyn i pierścionka. obrączki ani pierścionka (który dostałam po ślubie, bo mąż stwierdził że głupio żebym go nie miała) nie nosze.