Kasia121993 0 Napisano Październik 18, 2013 Wybieram sie do ginekologa.Po raz pierwszy.Wstyd sie przyznać.. ale to prawda hmm Kompletnie nie wiem jak sie przygotować.. Jak to będzie wyglądało? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 18, 2013 nie wiem czy idziesz prywatnie czy na nfz. Być może lekarz zapyta sie kiedy była ostatnia misiączka, czy jesteś dziewicą - bo od tego zależy jak Cie będzie badał, czy masz jakieś problemy tzn np. bóle brzucha czy coś w tym rodzaju. Jeżeli prywatnie idziesz ( a polecam iść prywatnie do polecanego gina ) to lekarz na pewno będzie miał osobną "garderobę" do rozebrania się. Rozbierzesz się tam od pasa w dół, jeżeli będziesz chciałą to sie jeszcze podmyj przed badaniem. Prywatni czesto mają gdzies na widoku położone takie jednorazowe obówie. Założysz je sobie i pójdziesz do badania. Przed fotelem ginekologicznym jest taki malutki stołek dzięki któremu będzie Ci łatwiej wejść na fotel ginekologiczny. Jeżeli będziesz siedziałą zbyt wysoko to gin powie, że masz sie zsunąć lekko itp. No i Cię zbada. Dobry lekarz bada tak, ze badanie jest bezbolesne. Zapewne pobierze próbkę na cytologię i tyle. Może tez zrobić usg dopochwowe i sprawdzic stan jajników itp. Jezlei nie chcesz to nie mów że to Twoja pierwsza wizyta. Ja powiedziałąm, że już dawno nie byłam więc chcę się zbadać :) powodzenia i nie ma się co stresowac bo ja się strasznie stresowałam a nie było czym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
brokeninside87 105 Napisano Październik 18, 2013 dlaczego wstydzisz na forum faktu, że idziesz do ginekologa?:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 8, 2013 Witam :) . Dzisiaj byłam się zarejestrować na nowy rok na NFZ do ginekologa (pierwszy raz) . Pani w recepcji zapytała mnie tylko o imię , nazwisko i numer telefonu oraz dała termin na 13 marzec . Dlaczego nie założyła mi karty , nie pytała o wiek (mam skończone 17 lat) oraz o ubezpieczenie ? . Drugie pytanie dotyczy dalszej wizyty: Jeżeli następną wizytę będę chciała np we wrześniu to powinnam po prostu zadzwonić i umówić się na termin ? A jeżeli nie będzie już miejsc na dany rok to powinnam czekać na zapisy na kolejny ? . Proszę o szybką odpowiedź . Z góry dziękuję :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach