Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinowaaaaaa

co to moze byc

Polecane posty

Gość malinowaaaaaa

Witam. Od jakiegoś czasu borykam się z problemem, który utrudnia mi normalne funkcjonowanie. Pomimo tego, że śpię nawet po 12 godzin nadal jestem okropnie zmęczona. Jestem skrajnie wyczerpana pomimo tego, że dopiero wstałam. Ciężko jest mi się na czymś skupić. Od samego rana jestem zmęczona, w pracy prawie zasypiam na siedząco, gdy wrócę do domu nie jestem w stanie nic zrobić. Gdy tylko wracam kładę się spać, wstaję na godzinkę i dalej wracam do łózka. Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje, czy może to być objaw anemii ? Czy może to coś innego ? Dodam, że kiedyś wracając z pracy biegałam, i do końca dnia coś robiłam, teraz nie jestem w stanie niczego zrobić, nawet gdy próbuje obejrzeć film oczy same mi się zamykają.

sprobuj krocej spac, to po pierwsze. po drugie, moze to byc objaw nie tylko anemii, ale takze cukrzycy, czy problemow hormonalnych

Gość malinowaaaaaa
Próbowałam krócej spać, bo to nie jest tak, że ciągle śpię po 12 godzin, chodzi o to , że potrafię nawet tyle spać, teraz śpię tak z 4 do 8 godzin. Tyle, że ani 4 godziny snu, ani 12 nie wystarczają mi, nadal jestem strasznie zmęczona

idz do lekarza i powiedz mu to samo co nam piszesz, da ci skierowanie na podstawowe badania. A tak poza tym jakies inne objawy masz?

Gość malinowaaaaaa
Oprócz skrajnego wyczerpania ciągle jest mi zimno, często czuje sie jakbym była przeziębiona, a tak to chyba nic poza tym. Nawet gdy chodziłam jeszze do szkoly mialam podobny problem, prawie zasypialam w lawce. Tyle, ze jakos jeszcze moglam funkcjonować , teraz jest gorzej. myslalam ze moze to byc po prostu przemeczenie, ale to trwa kilka miesięcy juz

Gość malinowaaaaaa
no i wzdęcia , chociaz nie wiem czy akurat one mają coś z tym wspolnego

Mam niedoczynność tarczycy połączoną z zapaleniem i też cały czas jest mi zimno, a do tego dochodzi zmęczenie i ciągłe uczucie jak bym była przeziębiona. Ze wzdęciami to nie wiem, ale ja np. często odczuwam nudności i bóle żołądka.

Gość malinowaaaaaa
nudności też mam, tyle, że pojawiły się odkąd zaczełam stosować antykoncepcję hormonalną. Zmęczenie pojawiło się już wcześniej, także raczej jedno z drugim w moim przypadku chyba nie ma nic wspólnego. Myślałam, że to po prostu przemęczenie, ale widzę teraz że jednak to może być coś poważniejszego. Także udam się do lekarza.Chociaż mam nadzieję że to tylko przemęczenie, które nie będzie objawem żadnej choroby. Dziękuje ślicznie za odpowiedzi :)

Gość malinowaaaaaa
Tak zrobię , mimo że obawiam się, że jednak coś mi dolega :( Dziękuję ślicznie i pozdrawiam ! :)