Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość konan

o co chodzi

Polecane posty

Gość konan

Witam. Zważywszy na fakt, iż mam mało czasu na pisanie chciałbym pokrótce przedstawić moją sytuacje. Od kilkunastu lat jestem w związku z moją żoną. Od jakichś 4 zaczęło się między nami psuć do tego stopnia, że myślałem o rozwodzie. Do ostatecznej decyzji o zmianie stanu cywilnego dorosłem po ok 2,5 roku. Nie zdążyłem jednak powiedzieć o tym głośno ponieważ moja żona zaszłą w ciąże( ze mną); Będąc osobą odpowiedzialną za niewinną istotę która miała przyjść i już przyszła na świat zrezygnowałem z siebie, ze swojego życia i postanowiłem stworzyć dziecku normalną rodzinę. Nie jest też tak, że nie kocham żony bo kocham, ale ten związek kosztuje mnie dużo nerwów i wyrzeczeń. To co napisałem nie jest pewnie przynajmniej tak mi się wydaje czymś nadzwyczajnym i jest to tylko wstęp do mojej sytuacji. W czasie kiedy postanowiłem rozstać się z żoną, moją uwagę przykuła szwagierka. Pisząc w prost będąc świadomy swoich odczuć zakochałem się w niej, co gorsze, ona we mnie chyba też. raczej się nie mylę. Dużo ze sobą rozmawialiśmy od zawsze była dla mnie jak siostra którą już być nie może. Wie o mnie wszystko również o mojej sytuacji rodzinnej. Podsumowując jestem zakochany w 2 kobietach, co prawda inaczej, ale jednak. Odrzucając konwenanse i dobry smak i zakładając, że nie mam dziecka wybrałbym szwagierkę. Jednak syn jest, z którego się cieszę, nie mogę zostawić żony rozbić rodziny skłócić sióstr, ,,zabić" rodziców, ośmieszyć żony nie zasłużyła na to. itd. Może ktoś uważać, że nie można kochać 2 osoby jednocześnie, ale się da. Ogólnie liczę na jakąś podpowiedź co zrobić z własnym życiem ponieważ się zgubiłem we własnych myślach. Wybaczcie ewentualne błędy stylistyczne i logiczne.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować