Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

POMOCY problem w zwiazku

Polecane posty

Gość gość

Postaram się krótko streścić mój problem, bo raczej nikomu nie chce się czytać długich poematów. A wieć mam 18 lat, mój chłopak 20, jesteśmy razem ok. 9 miesiecy. Kocha mnie, powtarza mi to codziennie, ma wielkie plany wobec nas, bardzo często powtarza mi że chce zebysmy razem zamieszkali, wzieli ślub. Zamieszkali oczywiście u niego, z teściami. Od 9 miesięcy siedzę całymi dniami w domu, na początku to nie był problem a teraz tęskno mi nawet za głupim piwem z przyjaciółókami w końcu mam 18 lat. Poza tym czasami przerastają mnie te myśli o zaręczynach z jego strony, chce to zrobić w nalbliższe wakacje. Tak się zastanawiam czy ja nie jestem dojrzałą osobą? Skoro te wszystkie plany czasami mnie przygnębiają.. Jak tylko zaczynam temat zaręczyn i moich planów, a więc skończenie szkoły(klasa maturalna) i jakiś studiów a nie zaręczyny to nie podoba mu się to, czasami się obraza i stwierdza że go nie kocham itd. Chce z nim być, ale czasami mam takie dni jak ten, że czuję się nie jakbym się dusiła a nie była pewna tego wszystkiego.. a nie chciałabym aby cała nasza znajomosc skończyła się fiaskiem.zapomniałam dodać, że to siedzenie w domu z jego powodu, bo oczywiście moje wyjścia mu sie nie podobają, jak to mówi "boi się że mnie straci"

Gość weroszka
też kiedyś miałam podobnie,mój obecny mąż się rozpłakał jak powiedziałam mu o studiach,twierdził że jak chcę się uczyć to go nie kocham.Wyszłam za mąż w wieku 22lat zrobiłam studia 15 lat później.Jak się nie jest na 100%pewnym faceta to nie ma co się spieszyć

Gość gość
Dziewczyno, ten twoj chlopak to potworny egoista! Mysli tylko o sobie, i chce, zebys zrezygnowala z wlasnych planow dla niego. Nie rob tego! Ucz sie, idz na studia, zdobadz zawod. Jakie beda twoje szanse na rynku pracy tylko z matura? Nie rob niczego dla niego, zyj dla siebie! Czlowiek ktory naprawde kocha powinien wspierac marzenia skojej kobiety, a nie wymuszac rezygnacje z nich. On jest toksyczny!

Gość gość
autorko to wcale nie jest niedojrzałe z twojej strony tylko wlasnie dojrzale.. Twój chłopak ma chyba jakies kompleksy i nie wierzy do konca w twoja milosc a ślub byłby dla niego pewnego rodzaju gwarancją..

Gość gość
Tak własnie, sam wspominał o takiej własnie gwarancji, a co do studiów to chce żebym poszła tylko na zaoczne

Gość gość
Dlaczego mowisz czego on chce? Pomysl czego ty chcesz. I to wlasnie realizuj. On jest egoista, chce zebys zrezygnowala ze studiow, jak to zrobisz i wyjdziesz za niego za maz, to zamknie cie w domu i nie pozwoli wychodzic. Juz teraz nie spotykasz sie z kolezanka. To jest nienormalne. W twoim wieku powinno sie korzystac z wolnosci, spotykac z ludzmi, wychodzic na dyskoteki. A ty siedzisz zamknieta w czterch scianach. Nie ma w tobie radosci zycia. To przez niego. On cie przygnebia. Dlaczego sie na to godzisz? Dlaczewgo nie korzystasz z zycia? Dlaczego chcesz zrezygnowac z wlasnych planow?