Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prawdopodobieństwo ciąży

Polecane posty

Gość gość

witam, mam dość dziwne pytanie, jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciąże przy kochaniu się w dni płodne przy regularnym okresie? Jeśli mam cykle 28 dniowe, a kochałam się 11, 12 oraz 20 dnia cyklu jest możliwości zajścia w ciąże? Jak to jest z tymi dniami płodnymi? Ile czasu żyją plemniki?

Gość gość
kalendarzyk nie jest żadną metodą antykoncepcyjną!!!!!!!! Jeśli kalendarzyk byłby skuteczny nie żyłoby 8 miliardów ludzi na świecie!

Gość gość
w tym rzecz, że jednak czasem zapomina się o antykoncepcji, nie chodzi o to, że ja się boję ciąży, bo nawet gdybym w niej była dam radę, nie mam 16 lat, chodzi mi jak to jest z dniami płodnymi oraz z żywotnością plemników?

Gość gość
ktoś coś może wie coś w tej kwestii?

Gość dffffffffff
Niech Ω będzie skończonym wzorem wszystkich zdarzeń elementarnych. Jeżeli zajście każdego zdarzenia elementarnego jest jednakowo prawdopodobne, to prawdopodobieństwo zajścia zdarzenia A ⊂ Ω jest równe '' gdzie |A| oznacza liczbę elementów zbioru A, zaś |Ω|- liczbę elementów zbioru Ω. Własności prawdopodobieństwa 0≤ P (A) ≤ 1 dla każdego zdarzenia A ⊂ Ω P (Ω) = 1 Ω - zdarzenie pewne P (Ø) = 0 Ø - zdarzenie niemożliwe (pusty zbiór Ω) P (A) ≤ P (B) gdy A ⊂ B ⊂ Ω P (A ∪ B) = P (A) + P (B) - P (A ∩ B), dla dowolnych zdarzeń A, B ⊂ Ω, zatem P (A ∪ B) ≤ P (A) + P (B), dla dowolnych zdarzeń A, B ⊂ Ω. Zdarzenia niezależne Zdarzenia A ⊂ Ω, B ⊂ Ω są niezależne, gdy P (A ∩ B) = P (A) · P (B) Prawdopodobieństwo warunkowe Niech A, B ⊂ Ω będą zdarzeniami, przy czym P (B) > 0. Prawdopodobieństwem warunkowym P (A | B) zajścia zdarzenia A pod warunkiem, ze zaszło zdarzenie B, nazywamy liczbę: '' Twierdzenie o prawdopodobieństwie całkowitym Jeżeli zdarzenia B1, B2, ..., B ⊂ Ω spełniają warunki: 1. Bi ∩ Bj = Ø dla 1 ≤ i ≤ n, 1 ≤ j ≤ n, i ≠ j 2. B1 ∪ B2 ∪ ... ∪ Bn = Ω, 3. P (Bi) > 0 dla 1 ≤ i ≤ n to dla każdego zdarzenia A ⊂ Ω zachodzi równość: P (A) = P (A | B1) · P (B1) + P (A | B2) · P (B2) + ... + P (A | Bn)· P (Bn) Schemat Bernoulliego Prawdopodobieństwo uzyskania dokładnie k sukcesów w schemacie n prób Bernoulliego wyraża się wzorem : '' gdzie: p- prawdopodobieństwo sukcesu w pojedynczej próbie, q- prawdopodobieństwo porażki w pojedynczej próbie.

Gość gość
super prawdopodobieństwo zajścia w ciąże porównanie ze wzorem matematyczny czy jakoś tak, rewelacja

Gość aguss11
a ty z choinki sie urwałaś ile ty masz lat dziewczyno 10? Chyba głupek o to pyta skoro miałaś dni płodne to wiadomo, że jest duże prawdopodobieństwo zajścia w ciąże ale filozofia. lepiej idz do szkoły sie doszkolić a nie za seks sie bierzesz

Gość gość
sama idz do szkoły, zadałam pytanie i prosze o odpowiedz, chyba po to jest formu?

Gość gość
prawdopodobieństwo jest 50/50 albo zaszłaś albo nie

Gość gość
tyle to i ja wiem, póki co nie mam żadnych objaw oraz czekam na okres, a dalej się okaże

Gość gość
każda kobieta jest inna , jedna bardziej płodna druga mniej, nawet jak doszło do zapłodnienia to nie zawsze zygota dobrze ulokuje się w macicy i przeżyje, wbrew pozorom nie tak łatwo zajść w ciążę.

Gość gość
wiem własnie o tym, dlatego postanowiłam zapytać, dziękuje za odpowiedz, a kiedy można jakies objawy zaobserwować jesli doszło by do zapłodnienia? oprócz braku miesięczki, która nie zawsze znika jesli jest się w ciąży?

Gość aguss11
zdaje sobie sprawę, że forum właśnie po to jest ale jak debilka pyta sie o takie rzeczy to ąz nóż sie w kieszeni otwiera. Jak można pytać ludzi o prawdopodobieństwo zajśća w ciąże i to jeszcze w dni płodne trzeba byc prawdziwym tłumokiem i debilem, jeżeli są dni płodne to jest duże prawdopodobieństwo zajścia w ciąże...... Ja twojej macicy nie mam to ci nie powiem jak każda inna tu kobieta A ty wiesz dlaczego sie to nazywa dni płodne?chyba sama nazwa wskazuje ale widzę, ze chyba musisz iś do szkoły sie podszkolić skoro tego nie wiesz. Najpierw się poszczają a później się zastanawiają czy są w ciąży dosłownie przedszkole.za zabawki się weź a nie za seks

Gość gość
dwa razy byłam w ciąży i gdyby nie to ,że ciąże były planowane i zaraz w dniu spodziewanej miesiączki robiłam test to nie wiem kiedy zorientowałabym się , że zaciążyłam, nie miałam nudności, czułam się normalnie, okresu nie miałam i to był jedyny wyznacznik mojego stanu. Test wykrywa ciążę około tyg po zapłodnieniu, a najbardziej wiarygodny wynik jest jak zrobisz go w dniu spodziewanej miesiączki , najlepiej z porannego moczu.

Gość gość
aguss11 - słuchaj nie obrażaj mnie, bo nic o mnie nie wiesz, nie zamierzam z niczego się doszkalać, bo szkołę dawno temu skończyła i zaznaczę, że nie była to podstawówka a więc sobie daruj swoje opinie, nóż Ci się otwiera? to go zamknij, jak nie masz nic do powiedzenia w tej kwestii o której pytam nie udzielaj się a co do 2013-10-19 22:52:06 gość, dziękuje za odpowiedz wiem, właśnie kiedy test zrobić i że właśnie z porannego moczu, ale może nie będzie konieczne, poczekam póki co na okres

Gość gość
nie wiem jakiego wyniku ci życzyć , więc życzę szczęścia !!

Gość gość
jakikolwiek wynik będzie, będę szczęśliwa

Gość marinka21
mi się okres spóźnia jeden dzień, mam bolące piersi i czasami zaciście mnie podbrzusze i kręgosłup tak mniej więcej od owulacji a cycki od czwartku.Czy to może być ciaza? ostatni stosunek 3 miesiące temu od tamtej pory dwa okresy

Gość gość
marinka nie sądzę ,żeby to była ciąża , a test robiłaś?

"mi się okres spóźnia jeden dzień, mam bolące piersi i czasami zaciście mnie podbrzusze i kręgosłup tak mniej więcej od owulacji a cycki od czwartku.Czy to może być ciaza? ostatni stosunek 3 miesiące temu od tamtej pory dwa okresy" Jak cię sraka przyciśnie to też uznasz za ciąże? Myślisz że mam test ciążowy w klawiaturze?

Gość marinka21
robiłam kilka, ostatni 7 tygodni po stosunku wszystkie negatywne

Gość aguss11
jeden dzień ci sie okres spóźnia i juz chcesz ciąże poczekaj kobieto parę dni. Podejrzewam, że jak z niki nie współżyłaś to i tak czasami zdarzało ci sie opóźnienie jednodniowe i nie byłaś w ciąży wiec myśl trochę i poczekaj

Gość marinka21
po prostu się boje, wmawiam sobie wszystkie objawy. testów robiłam 13 wszystkie naeagtywne

Gość gość
to jak nie wierzysz testom , warto wybrać się do lekarza.

Gość marinka21
a jak miałam okresy ze skrzepami to wyklucza ciążę?