Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

swedzaca skora w ciazy nie cholestaza jak sobie pomoc

Polecane posty

Gość gość

jestem w 32 tyg ciazy od tygodnia jak tylko sie klade spac zaczyna sie swedzi mnie wszystko nawet glowa,mialam robione aspat i alat ktore sa w normie , zaczelam sie kapac w emolium ale to nie dziala pojawila mi sie tez wysypka na brzuchu. czy moge pic wapno moze to pomoze?

Gość gość
przetrzymaj to. mialam to samo, dobre wyniki i niemilosierne swedzenie (a bylo lato, wiec upal to potegowal). nic mi nie pomoglo, ani wapno, ani smarowanie. dermatolog polecila supernawilzajace balsamy - tez nie pomagalo. lezalam i sie drapalam. uwazaj, bo mi zostalo po tym drapaniu kilka blizn. jedyna ulge przynosily czeste prysznice i smarowanie (na krotko) - ale nic nie wyleczylo. rozumiem i wspolczuje, ja dostawalam swira. badz dzielna!

Gość gość
dla pocieszenia: po porodzie przeszlo jak reka odjal!

Gość gość
mi pomogło wapno i rutinoscorbin, nie drapałam się po kilku dniach, więc po co męczyć się?

Gość gość
Tez mi nic nie pomagalo, chcieli juz mi zapisac relanium ale sie nie zgodzilam. Zacisnnelam zeby, przestalam w ogole.drapac i jakos przeszlo. Pomogl mi troche balsam dla kobiet w ciazy,sexy mama z rosmana. Bylo na nim napisane,ze pomaga przy swedzacej skorze w ciazy i rzeczywiscie jakby zlagodzil.

Gość gość
raczej nie da sie zacisnac zebow i przetrzymac bo to swedzi caly czas .

Gość gość
Mnie swedzialo caly czas ale wiedzialam ze drapiac pogarszam sytuacje bo nastepuje uwalnianie histaminy itp. Czasem malo nie zwariowalam,gryzlam ppduszke,koc,zaciskalam palce prawie plakalam ale nie.drapalam. z czasem ulzylo,organizm troche sie przyzwyczajal. Jak nie wytrzymalam kilka razy to az do krwi sie podrapalam a to nje tedy droga. Musialam wytrzymac by dziecka nie faszerowac lekami. I dalam rade. Wiec po prpstu wez sie w garsc, kup najwyzej jakis balsam lagodzacy takie stany. Ale mi nawet fenistil nie pomagal. A ten sexy mama jakis taki najmniej chemiczny byl i delikatnie zlagodzil.

Mam dokładnie to samo i szlag mnie trafia :(:( całą noc nie mogłam m.innymi przez to spać..... Jestem w 36 tc

Gość gość
emolium do smarowania takie jakieś specjalne zapytaj w aptece 30 zl, mnie pomagało!

Gość hashimoto
Mam to samo. jestem w 18 tygodniu ciąży, a mam to od ok 8 tygodni. U lekarzy byłam z milion razy nic nie pomaga - nie jest to alergia, nie jest to świerzb, brałam już: wapno + smarowanie pimafucortem, potem cezera + Locoid Lipocream, potem maść siarkową 20%, teraz mam 2 robione maśc**przepisane ( tzn maść i papke) ale nie pamietam składu - jak odbiore z apteki to mogę napisać. NIC MI NIE POMOGŁO. Całość swędzenia skupia się na brzuchu - dół i boli brzucha + pod lewą piersią, a potem z tygodnia na tydzien również pod prawą ( to jest tak na żebrach) teraz w sumie tworzy to okrą z dziurą na środku. mam to też na prawym udzie od wewn strony oraz odrobinę na lewym przedramieniu. Jestem już tak zmęczona tym niemożliwym do zniesienia swędzeniem, że często płaczę. Najgorzej jest w nocy - budzę się po kilka razy z rozdrapanym do krwi brzuchem i nie mogę zasnąć z tego swędzenia. W ciągu dnia jestem jakkolwiek się opanować. Dziś po kolejnej wizycie przypomniało mi się jak koleżanka z gronkowca pół roku się nie mogłą wyleczyć ( nawet robiła autoszczepionki ) i miód manuka jej pomógł. Stwierdziłam że kupię i teraz siedzę z całym brzuchem wysmarowanym miodem ... na noc będzie trzeba zmyć bo się przykleję do łózka... Dajcie znać jeśli też tak macie, lub podobnie, lub wiecie jak mogę sobie pomóc przetrwać czas do maja, żeby móc się cieszyć stanem w którym jestem. Hashimoto

Gość gość
Tez tak mialam, beznadzieja to juz 6 lat i blizny po drapaniu

Gość Hashimoto
Do Gość - ale coś C***omogło?

Gość gość
Glownie nasilalo sie w nocy i na nogach ,

Gość Hashimoto
I co to było? i czy pod koniec ciąży czy wcześniej?

Gość mammamiła
Ja jestem w 30 tygodniu. Miesiąc temu skóra mnie zaczęła strasznie swędzieć. Kupiłam taki olejek w sprayu dla kobiet w ciąży firmy Palmers (bo było na nim napisane, że łagodzi swędzenie). On jest dokupienia w aptekach (np. Superpharm). Na początku pomagał na kilka godzin, ale cieszyłam się i z tego.Teraz, po miesiącu regularnego stosowania jest ok. Ten olejek kosztuje koło 30 zł albo trochę mniej,więc bez tragedii :)

Gość gość
ALERGIA :)W ciaży dużżo rzeczy wychodzi, może być na mleko, jaja, czekoladę, zboża, mi pomogło to, że zaczęłam się inaczej odżywiać. Oliwka też źle na mnie działała. Odstawiłam i przeszłam na małą dietę i wszystko zniknęło.

Gość gość
ALERGIA :)W ciaży dużo rzeczy wychodzi, może być na mleko, jaja, czekoladę, zboża, mi pomogło to, że zaczęłam się inaczej odżywiać. Oliwka też źle na mnie działała. Odstawiłam i przeszłam na małą dietę i wszystko zniknęło.

Gość Hashimoto
A miałaś przy tym wysypkę?

Gość gość
Miałam suchą skórę głównie na nogach, na brzuchu, ale to od oliwki lub kremu na rozstępy, na głowie się łuszczyła, na rękach z boku. Na początku odstawiłam mleko, potem pomidory, truskawki, dżemy z truskawek, czekoladę a jak to nie do końca pomogło to ciasta, ciastka i chleb. I przeszło od razu. Po kilku dniach zapomniałam o swędzeniu.

Gość gość
Miałam suchą skórę głównie na nogach, na brzuchu, ale to od oliwki lub kremu na rozstępy, na głowie się łuszczyła, na rękach z boku. Na początku odstawiłam mleko, potem pomidory, truskawki, dżemy z truskawek, czekoladę a jak to nie do końca pomogło to ciasta, ciastka i chleb. I przeszło od razu. Po kilku dniach zapomniałam o swędzeniu.