Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katherina90

przyszłe mamy lub mamy z rocznika 90 plus minus

Polecane posty

Gość katherina90

hej, zakładam taki temat bo na większości tematów są albo kobitki po 26 rż które już mają męża, dom i teraz się starają lub już zaszły w ciąże, lub młode dziewczynki w wieku do 19 lat.. A ja bym chciała poznać i popisać z rówieśniczkami które są/chcą być w ciąży:) czy planowałyście czy to była wpadka, czy macie stabilną sytuacje, pracujecie czy studiujecie, jesteście po ślubie? Ja jestem zaręczona, sytuacja stabilna ale najlepsza nie jest no a czy to wpadka czy nie to ciezko okreslic bo chyba po prostu podświadomie tego chcieliśmy..

Gość gość
cześć jestem w tym samym wieku, jestem w 3 miesiącu ciąży. Pisałam na jednym temacie, ale stwierdziłam, że to nie mój klimat, mamusie które przeżywają że kwasu foliowego nie brały rok przed ciążą itp. Ja również nie mam męża, nie jesteśmy zaręczeni i ślubu nie planujemy na razie, może kiedyś. U nas to była wakacyjna wpadka. Jeden jedyny raz nie uważaliśmy i proszę, a niektórzy latami muszą się starać.. Mój facet bardzo ciężko to przyjął i chyba tak na prawdę nadal nie może się z tym oswoić, że będzie tatą. pozdrawiam

Gość urszula91
Szkoda, że nie było takiego topicu gdy byłam w ciąży. Rocznik 91. Córka ma 3 miesiące. Po ślubie 1.5 roku. Studia zaoczne, teraz rok macierzyńskiego. Mąż też pracuje. Życzę wam szczęśliwego rozwiązania :)

Gość katherina90
u mnie to ja to gorzej przyjmuje:) mój jest niepoprawnym optymistą i wszystko widzi w różowych barwach a prawda jest taka że troche nas nie stać na wszystko... My sie zareczylismy w te wakacje i wtedy tez padla taka decyzja ze skoro i tak chcemy byc razem, kochamy sie, to dziecko nie bedzie tragedią i możemy odstawić tabletki i zabezpieczac sie na zasadzie metod naturalnych plu gumka w dni płodne i co bedzie to bedzie... A jako że potem stwierdzilismy ze od lipca do wrzesnia mam wakacje to dziecko w okresie czerwca lipca bylo by fajną sprawą... I koncem koncow praktycznie nie zabezpieczalismy sie wogole i teraz sie cholernie boje jak to bedzie... W sumie to nie myslalam ze to sie uda ot tak...

Gość gość
mój natomiast wszystko widzi w czarnych barwach aż mnie to nieraz przytłacza, ale może trzeba myśleć że jak już zobaczy maleństwo to je pokocha i będzie w porządku. U nas to był bardzo ciężki związek. Ja też się boję jak to będzie, ale mniej niż on. Oboje pracujemy ale bez rewelacji jest tak szczerze.

Gość MAT90
No witajcie. Ja też rocznik 90. I 7 mc juz. Mój partner starszy ode mnie. No cóż u nas planowane, sytuacja bardzo dobra. Ja pracowałam, ale ze względu na małe problemy przesiaduję na l4. Oczywiście druga połówka również pracuje, na swoim. Ale ślubu na razie nie chcemy. Może za parę lat nam się odwidzi ;) fajnie by było jakby się wątek rozwinął. Pozdrawiam serdecznie

Gość katherina90
witam was kochane fajnie ze odpisałyście:) oczywiście Urszula mozesz do nas dołączyć tylko licz sie z tym ze mozemy cie obsypywac pytaniami:)

Hej ja jestem rocznic 91 Koncze wlasnie 7 miesiac Dzidzia planowana jestesmy zareczeni slub za dwa lata, syt finansowa bardzo dobra takze nie bylo na co czekac dom wykonczylismy praca dobra dochody rowniez tylko malenstwa nam brakowalo:-)

Gość gość
Też bardzo bym chciała mieć dziecko. Mam 20 lat. Zaczęliśmy o tym z chłopakiem poważnie mówić i nam nie wyszło. Zerwał :( Zazdroszczę Wam i trzymam kciuki za Was i Wasze pociechy.

Gość katherina90
kochana powyżej- nie dołuj się tym, dobrze ze teraz wyszlo co to za facet a nie po zaciążeniu... Widze ze nie tylko my sie zdecydowalismy na malucha bez slubu:)

Gość gość
Konkubianat w modzie ; ) a tak na poważnie, u nas zadecydowało pare czynników, było to przemyślane wspólnie. Na pewno wiemy że kościelny odpada, oboje jesteśmy nie wierzący i nie praktykujący. A cywilny cóż będzie na pewno ale rak jak pisałam za jakiś okres czasu. Co do gościa głowa do ory jesteś jeszcze bardzo młoda, widocznie nie był tym odpowiednim ;)

Gość MAT90
Gość wyżej to ja ; )

Gość gość
siemka jestem mama rocznik 90 mam corcie wiek 1,5 roku chlopak 3 lata starszy ja siedze w domku i wychowje core tatus pracuje zareczyny w planach slub hm on chce ja nie he

Gość gość
Ja jestem rocznik 94 i mam córeczkę 7miesięczna. Jak sie dowiedziałam o ciąży to byłam strasznie spanikowana ale później już sie oswoiłam mi było lepiej. Jak zobaczyłam córkę poraża pierwszy to już wiedziałam że wszystko będzie dobrze.

Gość katherina90
dziewczyny jak dajecie rade, jeszcze w tak mlodym wieku z dwojka dzieci:) ja jeszcze nie wierze w te druga kreske, jestem tym wszystkim przerazona..

Gość ja z rocznika94
Ja mam jedno i nie jest źle ale na drugie jak Narazie napewno bym sie nie odważyła na drugie. Mam to szczęście że córka jest naprawdę cudownie grzecznym dzieckiem. Jak miala 3miesiące to zaczęła przesypiac noce, nigdy nie miala kolek, do tej pory również nic jej nie uczulilo, bardzo ładnie wszystko je. Genialnie sie rozwija i dość dużo potrafi jak na swoje 7 miesięcy. Siedzi, jbzworakuje, gaworzy, staje na nogi itp. Jesz bardzo komunikatywna i ciągle uśmiechnięta także trafiło mi sie dziecko skarb.;) Życzę aby wasze również takie były!

Gość katherina90
hej jest tu ktos dzisiaj?? jak wasze samopoczucie??

Gość katherina90
hmmm moze jeszcze temat sie rozkreci :)

Gość katherina90
szkoda ze temat sie nie rozwinął...

Gość gość
Witam ja rocznik 94 rodzę w styczniu;) uczę sie w technikum pisze w tym roku mature i zawodowy;p zamierzam później iść do pracy i zaocznie studiować jeśli tylko będzie taka możliwość;p myśle, że pomimo wszystkich wątpliwości jednak lepiej mieć dziecko wcześniej niz za późno- tak koło 40;) napewno więcej siły energii i cierpliwości ma się do dziecka w młodym wieku a później również lepszy z nim kontakt ;) pozdrawiam młode mamy;)

Gość gość
autorko podaj gg lub e mail chętnie porozmawiam:) jestem rocznik 91:) i u mnie to 4 tydz

Gość katherina90
witajcie:) podam gg po weekendzie bo narazie i tak nie bede miala ze sobą swojego kompotera.. Gościu powyżej, mamy bardzo podobną sytuacje, jestem od ciebie tylko rok starsza i ciąże też mam praktycznie na tym samym poziomie:) tzn u mnie 3 tydz od zaplodnienia mniej wiecej:)

Gość gość
no to czekam na kontakt

Gość patrycja99999
rocznik 95 i 9 miesieczny syn :) tegoroczna maturzystka :)

Gość mloda mamusiaaaaaaaaaa6
hej, ja jestem 91 maz 86. czyli ja mam 22 a on 27:) slub bralismy we wrzesniu 2011 a nasza corcia ma 3 tygodnie:). Oboje pracujemy, ja jestem na rocznym macierzynskim a moj maz jest inzynierem budowy( ja ostatni rok studiow inzynierskich robie). powodzenia w staraniach i ciazach :)

Gość mloda mamusiaaaaaaaaaa6
aaa narazie mieszkamy z moja mama a na dzialce budujemy swoj maly wymarzony domek:) narazie jest stan surowy otwarty. Mysle ze moze za jakies 3 lata sie wprowadzimy...a za 5 pomyslimy o drugim dziecku. Bo porod mialam taki okropny, dlugi i zakonczony cesarka ze poprostu mnie wzdryga na mysl o kolejnej ciazy i porodzie.