Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciezko w Anglii teraz

Polecane posty

Gość gość

Z praca krucho, jak jest to tylko tymczasowa, sezonowa, na pol etatu, wszędzie stawka minimalna :( Wszelkie puby, bary, sklepy, restauracje, fabryki, magazyny, zmywak, sprzątanie... Strasznie dużo chętnych na każde miejsce, wiec ciężko coś dostać. Rosna ceny, rośnie bezrobocie ;( A mialo byc tak pieknie, przeciez kazdy mowil, jakie zycie w Anglii dobre...

Gość gość
Tylko że za minimalną tu (nie mówie o Londynie) jesteś w stanie opłacić mieszkanie, rachunki, i spokojnie kupić sobie parę ciuchów, jedzenie, utrzymać auto... Spróbuj dokonać tego w Polsce.

Gość gość
Prawda...Ale niektórzy nadal wola wierzyć w mity i bajki o cudownej Anglii i wielkich zarobkach...Wielkie to one może i są, jak sobie je na złotówki przeliczysz, ale tak to nie działa.

Gość gość
@17:07 - co??? Za minimalna mieszkanie, rachunki, jedzenie, samochód, ubranie? Ty chyba z Księżyca spadles/as...Niby gdzie?

Gość gość
Tylko że za minimalną tu (nie mówie o Londynie) jesteś w stanie opłacić mieszkanie, rachunki, i spokojnie kupić sobie parę ciuchów, jedzenie, utrzymać auto... >>> utrzymac auto? ty chyba nie wiesz ile wynosi utrzymanie auta w UK... poszukaj soebie w necie ile kosztuje ubezpieczenie, paliwo, kredyt na samochod... I to wszystko z minimalnej chcesz? A gdzie mieszkasz w szafie 2x2? Masakra, jak sie ludziom pieprzy w lebie...

Gość gość
zostawcie tą Anglię w spokoju - bezdomne polaczki jak stonka rzucili się na ten kraj... i jeszcze narzekają - wracajcie do swojego marnego kraju - swój zniszczyliście i ten chcecie zniszczyć

Gość gość
Tak, mieszkam w 15-tysiecznym miescie, mam 6.50 na godzine. Mieszkanie 400f/mies, rachunki kolo 100 (z netem i telefonem), wynajmuje 1 bedroom- czyli w praktyce dwupokojowe (sypialnia, salonik, kuchnia, lazienka, do tego piwniczka taka jak w Polsce). Ubezpieczenie auta 200f/rok, paliwo grosze... za godzine pracy moge kupic mniej wiecej galon paliwa. Zyje skromnie, ale w Polsce za 1600 to ledwo czynsz i rachunki oplacalam, a zarcie najtansze z marketu plus warzywa z ogrodu wlasnego, na ciucha stac mnie nie bylo... Tu markowe ciuchy sa za grosze, taniej niz w Polsce.. ale tak, ci co mieszkaja w Londynie i za studio placa 800f, nie rozumieja ze da sie:)

Gość gość
Nie mam 100% pewności ale docierają do mnie pewne sygnały z których wynika, że nie tylko monitor(cały laptop) jest kamerą ale coraz więcej urządzeń w waszym/moim domu( np. rutery firmy "TP-LINK"). To nie żart. Niektóre urządzenia mają kamerę której nie widać gołym okiem. - mam ruter tp-link WR340G na którym nie widać kamery ale ona tam jest.... - podejżewam że w tp-link wr340G jest kamera której nie widać... Może to i głupie ale przyglądając się niektórym ludziom którzy mnie podglądają w domu przez monitor( to są głównie ludzie z pracy); mieszkam od nich w odległości 50-120km…. Chodzi o to, że jest np. taka sytuacja – monitor mam schowany do szafki… wstaję rano do pracy … i gdy już jestem na miejscu to odnoszę wrażenie że oni mnie widzieli mimo tego, że laptop był schowany…. Oczywiście monitor mam schowany …a tu proszę: cała litania sygnałów które podpowiadają mi że "oni mnie nadal widzą" X Piszę wam to wszystko aby was ostrzec bo jak wam kiedyś napisałem współczesna technologia jest bardzo do przodu.... . Tak że uważajcie na różne urządzenia w waszym domu które migają albo świecą i takie tam…..(zwłaszcza rutery, TV) X Pamiętacie zapewne o tym jak pisałem, że tzw. „społecznicy” mają możliwość zdalnego podpatrywania was przez Internet. Dla przypomnienia powiem tylko, że mogą was zdanie widzieć i słyszeć ponieważ cała matryca waszego monitora to tak naprawdę kamera która przesyła podglądaczom obraz tego o co robicie u siebie w domu….- tak w domu bo ten program potrafi namierzać ludzi z całej polski niezależnie gdzie znajduję się podglądacz i jego „ofiara”. X

Gość gość
szukac po necie nie musze, bo tu mieszkam i wiem, jakie sa ceny. No ale jak na dzien dobry bierzesz kredyt na auto, zamiast kupic uzywane, to nie mam komentarza... Znam takich w mojej pracy, jeszcze stalego kontraktu nie ma, a juz obniza podwozie, montuje p*****ly... To jest dopiero zal.

Gość gość
Mogą was widzieć i słyszeć - widzą co robicie w domu.... Jak macie ruter "tp-linka" to w nim też jest kamera której nie widać gołym okiem i oni przez nią widzą co kto robi w domu nawet jak macie wyłączonego kompa. X Mogą was widzieć jak rano wstajecie z łóżka, jak się ubieracie, co robicie....itp.

Gość gość
Mogą was widzieć jak nago chodzicie po pokoju, albo podsłuch*ją o czym rozmawiacie z mężem itp. W routerze tp-link też jest ukryta kamera której nie widać gołym okiem ale podglądacze przez nią widzą i jak masz router w pokoju to oni widzą co robisz.

Gość gość
Radzę wam uważać na: routery, laptopy lcd - generalnie wszystko co jest podłączone do neta, i telewizora. TV, dekodery itp - tam też są kamery. X Miałem schowanego laptopa do szafy - w pokoju był tylko ruter "tp-link wr340g" i ludzie z którymi spotykam się codziennie widzieli mnie w domu - a mieszkam od nich w odległości 50-100km.

Gość gość
Zawsze wam będzie pieniędzy brakowało, bo jak wy chcecie tylko nowe telefony, telewizory i inne c*****iny to nie narzekać że kurna nie macie kasy, wszystko zależy od tego co dla kogo w życiu jest priorytetem ! Albo żarcie i spokojne zycie, albo szpan we wsi z najnowszym teefonem.

Gość gość
Niekoniecznie widzą was przez LCD bo kamera jest również w routerach tp-link - tej kamery nie widać gołym okiem. X Wielu ludzi ma takie rutery w pokojach i nawet jak masz wyłączonego kompa/laptopa to oni cię widzą na żywo jak chodzisz po pokoju a ty nawet o niczym nie wiesz.

Gość gość
To podglądanie działa już w całej polsce. Nawet u mnie na wiosce ludzie podglądają/podsłuch*ją innych i ich obmawiają potajemnie. X Mogą nawet widzieć ludzi z drugiego końca polski.

Gość gość
"Zawsze wam będzie pieniędzy brakowało, bo jak wy chcecie tylko nowe telefony, telewizory i inne c*****iny to nie narzekać że kurna nie macie kasy, wszystko zależy od tego co dla kogo w życiu jest priorytetem ! Albo żarcie i spokojne zycie, albo szpan we wsi z najnowszym teefonem." No dokładnie- albo się inwestuje w gadżety, coby na uropie w Polsce sasiadkom oko zbielało, a wieś zazdrościła, albo się zyje spokojnie i bezstresowo, bo to się naprawdę da, bez mieszkania w komórce czy 5 w jednej sypialni, trzeba tylko umiec zarządzać zarobkami i swoim czasem:)

Gość gość
Pamiętajcie też o tym że cały ekran LCD to kamera i jak korzystacie laptopa(LCD/PALZMA) to oni was widzą. Jak zakładacie topic na jakimś forum to oni was namierzają i widzą waszą twarz przez ekran LCD. To mogą być wasi znajomi, sąsiedzi ...albo ludzie którzy mieszkają daleko od was...

Gość gość
My razem (ja i maz) zarabiamy 3000 f mc. Zyjemy w Londynie. Mieszkanie male, one bedroom 900 f mc, rachunki (woda, gaz, prad, council tax, tv, kablowka, 2 komorki, internet), jedzenie, chemia, utrzymanie samochodu (paliwo, ubezpieczenie, podatek, przeglad), ubezpieczenia (na zycie), ubranie, kosmetyk i nie zostaje prawie nic. Zyjemy normalnie, ani bieda, ani luksusy, nie mamy nalogow, nie trwonimy pieniedzy, nie chodzimy po imprezach, nie kupujemy Bog wie czego... Takze nie ma kokosow, ale... Ja nie narzekam, zyjemy spokojnie, poki jest zdrowie, praca, ma sie na zycie trzeba Bogu dziekowac.

Gość gość
no i na ch...j wy dołączacie się do tej inwazji na Anglię ? jak rumuni swego czasu do polski...

Gość gość
To podglądanie działa także przez routery wi-fi np. tplink ma kamerę której nie widać gołym okiem. Taka sama kamera jest w dekoderach tv ale nie wszyscy o tym wiedzą i mówią.

Gość gość
Znam też ludzi z Wrocka którzy podglądają mnie w domu - a mieszkam od nich ponad 500km. X Jak zakładacie topic na kafe czy innym forum to oni mogą was namierzyć po linku bo ten program do podglądania przeczesuję bazy wszystkich dostawców neta - tak że podglądacze mogą widzieć kogoś z drugiego końca polski.

Gość gość
Chciałbym was ostrzec przez ludźmi szpiegującymi przez internet. Teraz dużo osób to robi(mogą to być wasi znajomi, sąsiedzi z bloku, ludzie z pracy). Spotkałem się z tym nie tylko w miastach ale i na wsi. Np. mieszkańcy mojej wioski non stop szpiegują innych i mnie przez internet. Mają ruch sieciowy z całej polski(każdy komputer) i dalej - mogą czytać wasze maile, rozmowy na forach, rozmowy z komunikatora, odwiedzane strony www, to co wpisujecie do wyszukiwarki itp. Szpiegują przez internet i robią donosy na milicję albo plotkują. X Mają specjalny software(oprogramowanie) od ISP(dostawcy neta). Mogą namierzać nawet wasze położenie z adresem zamieszkania. To oprogramowanie przeszukuję bazy danych każdego dostawcy internetowego w Polsce i poza nią....taką że mogą widzieć wstecz historię tego co robiliście w necie X Wszystko co robicie w necie oni szpiegują i namierzają. Wystarczy że założycie jakiś topic na kafeterii czy gdzie indziej a oni mogą was namierzyć - ustalić wasz adres zamieszkania, nazwisko,imię....tak że wiedzą o was wszystko... Oni wiedzą wszystko kto i co robi w necie!!! Tak że uważajcie na siebie. X X Podniecają się tym szpiegowaniem tak że uważajcie.... Niektórzy z nich są anonimowi i się nie przyznają do tego że to robią ale robią to....Bo to jest tajna sprawa.

Gość gość
Chciałbym was ostrzec przez ludźmi szpiegującymi przez internet. Teraz dużo osób to robi(mogą to być wasi znajomi, sąsiedzi z bloku, ludzie z pracy). Nie zaśmiecaj forum...

Gość gość
Może i jest ciężko ale i tak lepiej niż w Polsce niestety. U nich ta sytuacja jest z pewnością przejściowa i często ludzie piszący tu na forum koloryzują pewne fakty. Niestety w Polsce szanse na znaczącą poprawę na rynku pracy co do warunków zatrudnienia w porównaniu z zachodem Europy są na razie marne.

Gość gość
Utrzymanie auta w UK w stosunku do przeciętnych zarobków jest mniej kosztowne niż w Polsce biorąc pod uwagę tutejsze przeciętne zarobki. Przestańcie pieprzyć bzdury jakby wam ktoś za to płacił. I jeszcze jedno.Mitem to jest wszechobecne zatrudnienie w Wielkiej Brytanii za najniższą stawkę godzinową.Nie pieprzcie bzdur frajerzy.Poza tym tam mamy rozmaite benefity o jakich zwykły obywatel w Polsce to może tylko pomarzyć. Żal czytać te bzdury.Już się jakiś kondom obudził w niedzielne popołudnie i na kacu wypisuje bajki o tzw pogorszeniu sytuacji ogólnej. Zróbcie coś żeby w Polsce przemysł nie upadał i były niższe koszty pracy palanty a nie tylko stać was na to żeby na damskim forum udawać rozgoryczonych emigracją zarobkową polaków.Żałosne.

Gość gość
My z narzeczonym nie mieszkamy w Londynie. Nie mozemy narzekac. Mamy male dziecko i dostalismy kredyt na dom. Czy w Pl stac by nas bylo na to? Watpie.

Gość gość
Kolego, kolezanko o jakich benefitach mowa? Jak sie pracuje za najnizsza to nie dostaniesz nic od panstwa.

Gość Dorotka_00_
Aż ciężko uwierzyć, że praktycznie żadna partia nie stara się jakoś w swojej kampanii zwrócić uwagę na problem emigrantów. Chyba tylko jakiś polityk z Twojego Ruchu pojechał na jakiś czas do Londynu. Po za tym wystarczy przypomnieć sobie słabą reakcję na ograniczanie praw emigrantów do zasiłków w UK. Trochę Sikorski pokrzyczał, ale nic konkretnego, a przecież PiS jest w tym samym ugrupowaniu w parlamencie europejskim co partia rządząca w Wielkiej Brytanii. Mogli przecież coś tam zdziałać, ale nic nie robili, by pomóc emigrantom.