Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Potwierdzenie przelwu pomocy

Polecane posty

Gość gość

Mam dylemat , biiorę telefon w abonamencie i mam wysłać 3 ost.rachunki np. za internet z potwierdzeniem zapłaty. Płacę przez inernet i mam potwierdzenie przelwu w pdf z wszystkimi moimi danymi czyli adres, nr konta itp.. wysłać ???

Gość gość
w sumie z tego co myślę to wiele instytucji i tak ma te dane żeby pobierać opłaty automatem i w tej sytuacji pewnie też się zdecyduję na obciążenie konta ,chodzi tylko o to że te dane powędrują mailowo nie wiadomo w sumie do kogo..

Gość gość
a może zapytać czy nie możesz okazac rachunkow w salonie sieci z której bierzesz abonament i wtedy oni zadzwonią i potwierdza

Gość gość
byłam w salonie , powiedzieli że w ogóle nie mają pojęcia na jakich zasadach działa internetowy sklep , nie wiedzą nawet jakie maja oferty

Gość gość
a nie możesz zamazać numeru ? równie dobrze kiedy dajesz dowód w zastaw moga ci skserować i wziac chwilówkę :P

Pierwsze słyszę żeby swoje dane podawać e-mailem! Tyle ostrzegają w telewizji i tego nie wiesz że takich rzeczy się nie robi?

Gość gość
ale nie ma innej opcji ;( nic się nie dzieje przez salon, nawet umowę dostarcza kurier..

Gość gość
no i co ze podasz numer konta? boisz się ze ktoś ci niechcący tam kase wpłaci? Duze firmy, mające nie takie obroty jak ty - podaja na stronie dane firmy i numery kont. Jak ktoś będzie potrzebował twój numer konta to i tak go zdobędzie tak czy inaczej... to nie numer jest potrzebny do włamania na konto.

Gość gość
dokładnie ludzie, to nie jest średniowiecze..

Gość gość
no wiem ,że jest to trochę ryzykowne ,bo mając skan mojego dowodu , nr konta itp ktoś może wysłać to dalej i wziąć sobie np. drugi telefon no ,ale przecież dużo ludzi tak robi, nie tylko ja

Gość ankooo990
no sorry ale płacąc za cokolwiek przez internet każdy dostaje twoje dane z nr konta więc o co chodzi :P jedyne co faktycznie moze budzić obawy to skan dowodu

Gość gość
może ktoś jeszcze się wypowie?