Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zaoszczędzić na pieluchach jednorazowych

Polecane posty

Gość gość

czy w ogóle się da? Używacie innych pieluszek w domu, na wyjście i do spania? Zależy mi na tym aby pieluchy były w miarę dobre. Od początku używam firmy Pampers, jednak zastanawiam się czy można trochę zaoszczędzić na pieluchach? oczywiście przy regularnej zmianie w razie potrzeby, żeby nie było:)

Gość frrrrrrrrranca
Ja tam nie patrzylam na pieluchy od sttony oszczedzania,ale jakbym chciala oszczedzac,to na dzien po domu zakladalabym dada,a pakpersy na noc i na dluzsze wyjscie

Gość gość
Ja kupowałam takie jakie były odpowiednie dla niego, a możliwie tanie. Na początku były to Dada- nic nie wyciekało, a pielucha była zmieniana tak często że nie pojemność nie była jakaś istotna. Ale Dada zmienili, mały na nowe miał uczulenie i przez dłuższy czas używał tylko Huggies, bo żadnych innych jego skóra nie tolerowała. Potem na szczęście przeszło, przerzuciłam się na Pampersy Active baby, bo wtedy z kolei już pojemność i wygoda przy chodzeniu były ważne. A co do oszczędności przy tym- kupowałam praktycznie tylko na promocjach, na zapas jeśli to była dobra okazja, a to nieraz równało się ze zwykłą ceną tych niby tańszych.

Gość livvy
Od samego początku używałam przeróżnych, w tym przeważnie niemarkowych. Obecnie testuję rossmannowe Babydream Premium Dry. Trochę żałuję, że nie zdecydowałam się wcześniej na wielorazówki, no ale już trudno. Może przy kolejnym się odważę.

Gość gość
sama się zastanawiam czy warto pampersy skoro np. po o po połowę tańszych dada nic małemu się nie dzieje a i chłonność taka sama...Nawet myślę czy te perfumowane, wypachnione pampersy nie są najgorsze i najbardziej naszpikowane chemią... To przecież nie nam ma ładnie pachnąć a służyć dzieciom... Ale i tak najczęściej wybieram pampers...chociaż to chyba tylko wywalenie kasy.

Gość gość
Z synem przez pierwsze 3 miesiące używałam tylko Pampersów, później do 6 miesięcy pampersy na noc a w dzień Dada, po pół roku tylko Dada. Z tym, że nie ma skłonności do odparzeń. Mieliśmy tylko problem z zapaleniem cewki moczowej jak zabrakło naszych pieluch i kupiliśmy Baby dream, po dwóch nocach dziecko zaczęło krzyczeć przy sikaniu, nigdy tego niechłonnego badziewia nie kupię. Wcześniej z córką używaliśmy tylko oryginalnych Pampersów, bo odparzała się jej pupa po każdej kupie i często miała bakterie w moczu. Oboje mieli lekką skazę białkową i w rozmowie z pediatrą wyszło, że za odparzenia córki odpowiadało ph moczu i kupy przez sztuczne karmienie, tak samo częste bakterie coli, z pewnością coś w tym jest bo syn karmiony piersią i te problemy ominęliśmy.

Gość gość
Ja miałam ten problem w lecie. Używamy PAMPERS ACTIVE BABY i mój synek jest taki (mamusia nauczyła) jedno siknięcie i zmiana. Ma teraz 9 mcy żeby nie było. W lecie mega dużo pił i potrafił sikać co 5-10 minut. Na takie akcje miałam PAMPERS SLEEP AND PLAY albo takie najtańsze kauflandowskie. U niego było ok, wiadomo są mniej wytrzymałe, ale i tak po siknięciu była zmiana i tak, więc u nas nie robiło to różnicy. Musisz sama wybrać, bo my na początku chcieliśmy ogólnie używać Dady, w szpitalu używałam oryginalnych pampersów, potem jak ktoś pytał co potrzebujemy dla dziecka odpowiedź była prosta "DADY" no i tak zużyłam kilka paczek i doszłam do wniosku, że są mega niewygodne. Dużo grubsze od PAMPERS i od tych kauflandowskich. A jak nas kasa przed wypłatą przycisnęła, to kupiliśmy jedną paczkę kauflandowskich-była po domu, a oryginalne pampersy na dwór i do spania :]

Gość gość
Hmmm... a dla mojej córy żadne pieluchy, najtańsze, nie były tak beznadziejne jak Pampersy. Te g***o przemakało, odparzało, koszmar. Spokojnie mogłam więc szukać tanich bo porównanie i tak wypadało na korzyść :D. Stosowałam np te z Lidla, i było OK.

Gość gość
Od poczatku uzywamy Pampersow i bez przesady z ta ich wysoka cenna. Probowalam Dady i sa dla mojego syna beznadziejne (nie chlona i skora ciagle ma kontakt z moczem). Baby Dreamy z Rossmanna byly ok ale wcale nie tansze jesli kupowalismy Pampersy w promocji. Markety przescigaja sie w prompcjach wiec jest gdzie kupowac w sensownej cenie.

Gość gość
To sprobuj jeszcze kauflandowskie tj ci pisalam wyzej :) mozesz kupic mala paczke na sprobowanie, ja tak zrobilam :) I tak ja kupuje teraz roz 5 i place ok 70gr/szt wiec nie wiem jak moga byc drogie????

Gość gość
Jak się kupuje pampersy na promocji to wcale tak drogo nie wychodzą . W rossmannie sztuka wychodzi 52grosze (roz. 3)

Gość livvy
O kauflandowe chodzi o te z biedronkami K-Classic baby Nappies Premium? To prawda! Bardzo dobre są. Ale nie one jedne. Pełno tanich pieluch jest bardzo dobrych. U nas nie uczulały specjalnie żadne, za to chusteczki już tak.

Gość livvy
Tescowe Essentials też są super moim zdaniem. I takie polskie Bambino z królikiem też bardzo mi pasują. Toujoursy też są ok. Ogólnie dużo jest porządnych nierozreklamowanych pieluch na rynku.

Gość gość
tak z ciekawości - za ile kupujecie pampersy?

Gość gość
u nas pampersy się nie sprawdziły- przeciekały, śmierdzą okrutnie (po nocy jak się zdejmie pieluche to wali w całym mieszkaniu :o). Spróbowaliśmy dady- rewelacja i u nas się sprawdzają super!!! Na miesiąc idą mi niecałe 2 paczki, więc wydaję 60zł na pieluchy miesięcznie

Gość gość
DADA to pieluszki które kosztują ok 60gr/szt. więc cenowo żadna rewelacja, a w użuciu podobne do pampers. Jeśli chodzi o te najtańsze z tesco czy carrefour'a to mega lipa. Lepiej szybko dziecko odpieluchować- to jest oszczędność, na pieluchach raczej się nie da.

Gość livvy
Nie, nie najtańsze. Te z Tesco to bierz Essentialsy, nie Value ani Gagi. A w Carrefourze chyba nie ma dobrych tanich pieluch. Chyba, że Helen Harper, ale tych nawet nie próbowałam.

Gość livvy
W Auchanie są za to bardzo dobre Libero. Moim zdaniem lepsze od Pampersów i dawnych Huggiesów.

Gość gość
Testowałam sto rodzajów pieluszek a koniec końców wróciłam do pampers active baby. Bo mają najlepsza relację jakości do ceny. Kupuję tylko na promocjach najchętniej w boxach

Gość livvy
A i jeszcze niezłe są Baby Comfort Eco Dry czy jakoś tak (marka własna Auchana).

Gość gość
jeżeli w kauflandzie kupuje 33zl za 50/2/4 pampersy i rozmiar 5 to co to za oszczedzanie kuźwa. skoro na codzien dada 29zl kosztuje, a pampersa w promocji za 33 kupuję?

Gość gość
Tylko ze dady zuzyje 10 sztuk a pampera 8 bo sa bezapelacyjnie badziej chlonne

Gość gość
pampersy są zdecydowanie najlepsze. Jak zaoszczędzić ciążko powiedzieć. Najlepiej to w miarę szybko oduczyć korzytsania z pieluch.