Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W MasterChef mordują

Polecane posty

Gość autorka tematu o MCh
a to prawda. Ja jem bardzo różnorodnie. Proponuję przejrzeć we.gańskie blogi a sami zobaczycie ile jest możliwości. Nawet ciasta da się piec (bardzo dobre ciasta) bez produktów pochodzenia odzwierzęcego ;).

Gość kafeterianka weganka
Jasne :) jak zwykle w tego typu tematach opowida sie ktos kto zna cala rzesze wegan którzy pochorwali sie na raka :D Oczywiscie ze moze tak byc, bo przciez to ze ktos nie jeda miesa moze prowadzic paskudny tryb zycia np być alkocholikiem, wpeiprzac 5 paczek chipsów dziennie itd i zachoruje na raka.

Cóż - wyniki badań mam wszystkie bardzo dobre (badam się regularnie). Jem bardzo różnorodnie, nie przyjmuję tylko białka zwierzęcego. Jem smacznie, mam zbilansowaną dietę, żadnych niedoborów nie mam (po kilkunastu latach bycia weganką). Nie wiecie to się nie wypowiadajcie ;)

Gość kafeterianka weganka
Miesozery znaja wegan chorych na raka haha a ja jestem weganka i nie znam ani jednego weganina a o chorym na raka to juz w ogole nie ma mowy :D

Gość gość
Przede wszystkim znam ludzi, którzy przesadzali ze zdrowym odżywianiem, wykluczyli mięso, sól, cukier, tłuste i niestety nie pożyli długo. Ja mam własny rozum i jem to po czym czuję się dobrze. Mięsa raczej jeść nie mogę, ale ryby, jajka, czy nabiał jak najbardziej.

Gość ftgjghyugh
taa już widze tych ludzi których znasz :-o to tylko Twoje wymysły. Tylko nie wiem po co tak zmyślać, po co dowodzić od zabijania, od zdrowego odżywiania ?

No tak bo ktoś kogoś zna, kto coś tam to lepiej nie :D Uwielbiam takie argumenty, naprawdę ;) Ale ja nawet już nie mówię - kto je a kto nie je mięsa. Ale pokazywać mordowanie zwierząt na ekranie telewizora? W niedzielę o 20 wieczorem? To może następnym razem sami będą musieli zabić świnię, co? Wtedy też wszyscy będą mówić, że to jest ok?

Gość ftgjghyugh
no własnie niech jedzą ale niech zabiją sami, najlepiej niech zjedzą na surowo, rozszarpią swoimi "kłami" jak tacy z nich drapieżnicy :)

Gość gość
Napisałam to co wiem. Jeżeli ktoś chce, to niech odżywia się samą trawą i wodą, co mi do tego? Napisałam tylko, że znam ludzi, którym dobre odżywianie nie wyszło na dobre.

Gość gość
oj ale pleciesz, pleciesz za trzech :)