Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W MasterChef mordują

Polecane posty

Gość gość

zwierzęta ;/ Jak tak można? Na wizji pokazywać jak się zabija homary? No ja pierdziele ;/

Gość Maulkaa
ojej :/ straszne dobrze, że nie oglądałam

Gość gość
No masakra ;/ I jakaś babka tam, że go przeprosiła przed wrzuceniem do wrzątku ale nie miała wyjścia. -.-'

Gość Maulkaa
ojej :( okropieństwo już chyba tego nie będę oglądać w takim razie

Gość facetoooo
ale ludzie są p******i wszystko zrobią dla bycia w telewizji ja byym nigdy nie zabil zwierzecia

Gość gość
jeden facet tylko się zlitował, złamał zasadę i chociaż najpierw zabił nożem ;/ Nie popieram ale to przynajmniej bardziej humanitarne niż wrzucanie do wrzątku. W ogóle szkoda, że nie ma jakiegoś masterchefa dla wegetarian :D

Gość gość
wstretne,nie przygladalam sie,,Przypomialo mi sie jak w jednym z odcinkow kuchennych rewolucjii prowadzaca zawiozla osoby na lake poogladac barany,,a pozniej na drugi dzien pokazywali jak masarz piekl tego barana w calosci..Dla mnie jest to okrutne ,unikam ogladania takich scen,Dawno temu sprzedawali na bazarach zywe raki,ciemne,,Wrzucali na wrzatek zywe ,a pozniej takie czerwone jedli,,

Gość Maulkaa
no oczywiście, od noża umiera od razu bel bólu, a męczyć się we wrzątku w męczarniach ? ja pierdzielę trzeba mieć psychopatyczne skłonności by tak robić ja bym tak nie mogła postąpić

Gość gość
albo lobuzy ,ktorzy mordowali 6 baranow ostatnio ,dla muzulmanow pokazali urywek ,ilez one musialy sie wycierpiec

Gość gość
Odezwali się hipokryci, którzy nie zjedli schabowego albo rosołu. Jaka jest różnica pomiędzy zarżnięciem świni(a często wrzucaniem ich do wrzątku) lub ucięciem kurze głowy od zabicia homara?

Gość gość
nie jestem hipokryta,pisze o ciepieniach podczas uboju rytualnego.A a padliny nie jem

Gość autorka tematu o MCh
Ja jestem Wege. Od kiedy jestem świadoma tego co jem (od 13 roku życia) nie jem mięsa, nie jem produktów odzwierzęcych. Nie czuję się hipokrytką :)

Ja jestem Wege. Od kiedy jestem świadoma tego co jem (od 13 roku życia) nie jem mięsa, nie jem produktów odzwierzęcych. Nie czuję się hipokrytką :)

Gość gość
autorko, ryb też nie jesz?

Oczywiście, że nie jem ryb. Co to za wege, który jadłby ryby? :D

Gość gość
zdaje sobie sprawe z tego,ze lancuch pokarmowy istnieje od zarania dziejow.i bedzie nadal istnial,,Ale teraz jest bardziej rozwinieta empatia,swiadomoscl ludzi odnosnie bezsensownego cierpienia zwierzat Temat naglasniaja media,zmnienia sie stosunek ludzi do zwierzat,,Dobrze bo na wsiach byly one traktowane jak rzecz,,Teraz psy musza miec odpowiedniej dlugosci lancuch,dostep do miski z woda,,Moze nastapi tez bardziej humanitarne traktowanie koni jadacych na zez,,Nie beda mialy lamanych nog,wydlubywanych oczu podczas transportu do Wloch SA LUDZIE KTORZY MYSLA I CZUJA WIECEJ NIZ INNI.

Gość gość
Też nie jem mięsa, ale z tym zabijaniem homara nożem/ wrzątkiem, to spokojnie. W tym wrzątku on też ginie w ciągu sekundy, nie jest to śmierć w męczarniach.

Gość gość
nie jestem hipokryta,pisze o ciepieniach podczas uboju rytualnego.A a padliny nie jem

Gość Pani Beatka z urzędu
Ojeju użalacie się a codzinnie zjadacie zwłoki ziwrząta i coooo nie szkoda wam ??????????????????????????????

Gość gość
Kiedys w kuchennych rewolucjach podobalo mi sie ,jak gosc postapil z owocem morza ,ktore zaplanwal podac gosciom..Wlozyl na 2 godziny do zamrazarki ,aby tam zasnelo

No właśnie nie zjadam zwierząt już od 12 lat. Wcześniej byłam zbyt nieświadoma, choć i tak przy mięsie bardzo grymasiłam. A jednak wrzucenie zwierzęcia do wrzątku i gadanie, że to sekudna... Ja się z tym nie zgadzam. To jest brutalne. Nie musimy tak robić a robimy (jako ludzie). W imię czego?

Gość gość
autorka tematu o MCh Oczywiście, że nie jem ryb. Co to za wege, który jadłby ryby? smiech.gif Wegetarianie mogą jeść ryby, laktoowowegetarianie ich nie jedzą. Co to za wege, która nawet nie zna odmian wegetarianizmu? :D

Gość gość
wpierdzielaja ,a pozniej sie dziwia od czego choroby,raki cukrzyca ,nadcisnienie,,otylosc

Gość kafeterianka weganka
To jest straszne, ze opłakujecie homary a na obiadek zjadacie zwłoki krówki, kurki, świnki :(((

Gość gość
do przedmowcy co jesz jak nie jesz miesa,,sama sobie potrawy przyrzadzasz

Informujemy, że ŻADNA z odmian weg.etariani.zmu NIE DOPUSZCZA JEDZENIA MIĘSA, czy to z ryb, czy z jakichkolwiek innych zwierząt. Jest to zaprzeczeniem idei wegetariańskiego sposobu odżywiania, gdyż u jego podłoża leży REZYGNACJA Z WSZELKIEGO RODZAJU MIĘSA (W TYM Z MIĘSA RYB!). ------ Ktoś się mnie czepia, a sam gie wie. Jest coś takiego jak "semiwe/get.arianizm" i oni jedzą ryby, ale oni nie są wegetarianami tylko pół-we.ge.tarianami ;) Ja konkretnie jestem we.ga.nką ;)

Gość gość
Raki od spożywania mięsa? Znam wiele wegatarian i ludzi dbających o dobre odżywanie, którzy pochorowali się na raka. Nie obżeram się mięsem, jem od czasu do czasu, bo wiem, że ono też jest potrzebne dla organizmu. Mój sąsiad często jadł kleik z mięsa i żyje 90 lat w dobrym zdrowiu. Wszystko jest potrzebne dla organizmu, nawet mięso, sól, cukier, tłuszcz i alkohol, tyle że akurat te rzeczy powinno się spożywać w rozsądnych ilościach.

Gość kafeterianka weganka
jak to co jem ??? wszystko oprócz produktów zwierzecych !!! wiem ze trudno sobie to wyobrazić mięsożercy, myślicie ze tacy ludzie to sama trawe jedza, a wachlarz możliwosci weganizna jest ogormny :)

Mięso można zastąpić, to stary mit powtarzany dzieciom, żeby jadły mięso. NIE JEST NIEZBĘDNE. Niezbędna to jest zbilansowana dieta.

Gość gość
autorko tematu-współczuję Ci, bo tak sobie ograniczyłaś jedzenie, wyłączyłaś nawet nabiał i jajka, ze może to nie być korzystne dla twojego organizmu. O ile wegetarianizm, przede wszystkim laktoowowegetarianizm może być korzystny dla organizmu, o tyle weganizm może wpłynąć niekorzystnie.