Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chce tak bardzo zajść w ciąże

Polecane posty

Gość gość

Witam! Niech mi ktoś pomoże chce zajść w ciąże, ale coś chyba ze mną nie tak.:( Mam 23 lata dwa tata temu odstawiłam antykoncepcje, nie zabezpieczamy się ale efektu nie ma. co robić?

Gość gość
to pytanie powinnas chyba skierowac do lekarza a nie tutaj...

Gość gość
Lekarz twierdzi że jest wszystko ok, "prosze brać duphaston" ile możne go brać to bez sensu>>>

Gość gość
jakie badania robiliście?

Gość gość
standardowe tzn jakie? badanie nasienia było? hormony? monitoring cyklu?

Gość gość
hormony, monitorowanie cyklu

Gość gość
Czy wyspowiadałaś się z antykoncepcji ? Czy wiesz że skoro brałaś pigułki to została na ciebie automatycznie nałożona ekskomunika ? Czy wiesz że jeśli się nie wyspowiadasz z morderstwa to po śmierci trafisz prosto do piekła ?

Gość gość
wez spierdzielaj świetojebliwa psycholko, ponieważ ciebie o zdanie nikt nie pytał

Gość gość
Proszę wyspowiadaj się jeśli nie chcesz po śmierci trafić prosto do piekła

Gość gość
Autorko zacznij od zmiany lekarza, na takiego, który sie przyłoży, szczegółowe badania hormonów, NASIENIA, hsg i wtedy będzie wiadomo na czym stoicie

Gość gość
nie miałam tych badań

Gość gość
Dlaczego nie chcesz się wyspowiadać ?

Gość gość
a co cię to moherze obchodzi?????????????

Gość gość
a dlaczego mam chciec sie spowiadac panu w sukience ktory g****i i molestuje dzieci??

Gość gość
a owulacje masz:? kiedy masz? ja polecam testy owulacyjne 1 cykl stosowania tych testow i ciaza :D

ja zachodzilam 4 lata . Badania to głownie monitoring cyklu naprawde gruntowny , badania nasienia , hormonów , tarczyca , klinika nieplodnosci przerozne leki od duphastonu po clo i itd .. nic nic nic , olałam temat bo juz nie miałam sił zaczelam myslec o sobie schudłam , chodizlam na fitness duzo odpoczywalam psychicznie od tych lekarzy itp po kilku mieisacach zaszlam blokada psychiczna poprostu jest przewaznie głownym winowajcą.

Gość gość
Jak dlugo sie staracie? Wszystkie badania o ktorych pisza dziewczyny sa wazne, proponuje zmiane lekarza lub obecnego popros o skierowanie na badania pod wzgledem plodnosci, mnie lekarz tez zlewal, mialam bardzo nieregularne miesiaczki on dawal tabletki na wywolanie i nic wiecej, poprosilam o badaniA pod wzgledem plodnosci i okazalo sie ze moje hormony za wysokie itd, powinien mnie wyslac na te badania jak powiedzialam ze mam nieregulare i sie staramy, jesli staracie sie ponad rok to polecam klinike leczenia nieplodnosci a oni naoewno Wam pomoga :-) powodzenia

Gość gość
Dziewczyno masz dopiero 23 lata nie słuchaj tych z kafe bo one od lat się leczą na niepłodność SA tak zdesperowany ze lykaja co im lekarz mówi badania leki.... Odpusc chociaż na pol roku wyluzuj nie faszeruj się duphasdtonem to tez hormonnapewno cudów nie z działa. Ja stawralam się rok tez miałam parcie NS dziecko i nic odpusvilam i po 3 miesiacascvh zaszlam. Man 22 lata jestem w 30 tyg. Spokojnie uda ci sie jesli nie wtedy zwcznij robic badania

Gość gość
jeżeli nie wiadomo gdzie lezy problem, to warto zrobic badania, wiec ciesz się, że zaszłas w ciążę, i nie jedz po innych, bo zapewne doskonale wiesz, jakie to szczęście, jak sie czeka na upragnione dziecko, więc wyobraz sobie, że inni tez chcieliby sie tym cieszyć

Gość gość
a gdybyś czytała ze zrozumieniem, to wiedziałabyś że dziewczyna stara się już 2 lata

Gość gość
Biorąc pod uwagę ze brała tabletki anty niekiedy do roku albo idluzej organizm się po nich reguluje. Ale sadze ze ktos kto tak desperacko pisze i szuka pomocy na forum to piprostu ma parcie na dziecko ale szczerze nic w tym kierunku nie robi. Stara sie dwa lata wiec juz kompket badan powinna miec a ona nic z tym nie robi. Owszem wiem jak to jest starac suie o uprsgniona ciaze ale zapewne nie pomaga w tym forum bo to tylko bardziej stresuje i wpedza w zly nastroj. Jesli gin powiedzial jej ze jest ok niech jeszczecchociaz 3 mies sie stara bez lekarzy i lekow tylko luz kochaj sie z mezem z przyjemnoscvi nie z obowiazku pdychika odgrywa mega role a niestety zacznie chodzic po lekarzach wyszukaja jej chorob leki badania wiuzyty to dopiero wplynie na jedj nieplodnosc wystarczy poczytac watki o nieplodnosvi co dziewczyny pisza

Gość gość
wiesz co, z lekarzami różnie bywa, ponieważ sa tacy, którzy zlecają komplet szczegółowych badań, a są też tacy jak Autorki, którzy po 2 latach nadal każą jedynie łykać duphaston

Gość gość
poza tym niepłodność jest straszną chorobą, której niedoswiadczyłaś - na całe szczęście, więc nie drwij z tych kobiet, bo faktycznie są miedzy nimi zwykłe wariatki ale sa równiez takie, które borykaja sie z poważnymi problemami

Gość gość
ja mam też taki problem tylko że mam nieregularną miesiączke i ciężko mi określić dni płodne, po odstawieniu tabletek anty troche przytyłam też brałam duphaston na wywołanie miesiączki

Gość gość
do goscia z 14.50, to ze radzimy autorce zrobic komplet badan to nic zlego, pisalam o klinice nieplodnosci bo tam bedzie miala wykonane dokladne badania, moim zdaniem lepiej isc do lekarza wczesniej niz za pozno, my sraralismy sie trzy lata zanim poszlismy do lekarza i okazalo sie ze moglismy sie starac do konca zycia i nic by z tego nie wyszlo bo maz bezplodny, dlatego polecam kompleksowe badania wczesniej, tez myslalam ze mam blokade :(

Gość gość
do goscia z 17.00, za moje nieregularne miesiaczki (czasem ponad 60 dni) odpowiadala wysoka prolaktyna, plus do tego insulinoop***osc, zespol policystycznych jajnikow to wszystko jest polaczone ze soba, tez wywolywane duphastonem, juz prawie dwa lata po porodzie i poki co miesiaczki regularne , jesli chodzi o owulacje to stosowalam testy owulacyjne a jak trafilam do kliniki leczenia nieplodnosci to takze monitoring cylku