Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Roczek córci

Polecane posty

Gość gość

Do pierwszych urodzin mojej coreczki jest jeszcze sporo czasu, ale już o tym myślę ponieważ , moja córka urodziła się w święta, w miejscowości gdzie mieszkają moi teściowie. Spędzamy tam każde święta, i tak się stało że zaczęłam rodzić wlaśnie tam, oczywiście w szpitalu. I teraz mój problem, że tak to nazwę.;) Chciałabym roczek zrobić u siebie w domu na moich zasadach a skoro to święta to teściowa wpadnie na pomysł zrobienia roczku u niej. Ja tego bym nie chciała. I nie wiem czy słusznie będzie jak jej odmówię. Chciałabym wiedzieć jak wy to widzicie?

Gość gość
A co ci tam szkodzi? Nie będziesz miała mycia,sprzątania,gotowania...

Gość gość
ja nie rozumiem co to znaczy robić roczek :o masz świeta to przy okazji machnij tort. Ja na roczek nikogo nie zapraszałam, tylko we własnym gronie. Do prawdy nie wiem co to za moda

Gość gość
ludziom sie w doopach poprzewracało i teraz to nawet pół roczku wyprawiają :p

Gość gość
chciałaby zaprosić mamę i siostrę , chrzestnego. A moja teściowa to chce wszystkim rządzić, co i jak ma być , to mne strasznie wkurza.

Gość gość
ja tez nie ogarniam idei robienia roczkow :D dzieciak lezy, nie ogarnia, ale zrobmy impre na jego czesc! :D :D najlepiej z wóda i drogimi prezentami! :O

Gość gość
no roczne dziecko raczej już nie leży tylko chodzi, umie dmuchać na świeczki i cieszy się z prezentów. ale może ja się nie znam.... ;)

Gość gość
prezent i tort to mozna ofiarowac dziecięciu w gronie dziecko-matka-ojciec, a nie robic sped na pol rodzinym, zeby sie kasa zgadzala ;)

Gość gość
my roczek wyprawialismy na wsi u tesciow z racji tego ze syn urodzil sie latem a tescie maja dom, my mieszkanie wiec zrobilismy grilla, kupilam tort i tyle. na urodzinach byli tylko moi rodzice tesciowie i nasze rodzenstwo. najbardziej mnie rozwalilo ze tesciowa jako "prezent" zamowila msze w intencji naszego dziecka, nie pytajac nas nawet o zdanie

Gość gość
to Twoje dziecko więc Ty decydujesz w jaki sposób wyprawisz mu roczek, chcesz robić u siebie - rób, teściową się nie przejmuj

Gość gość
ale zaraz, co macie do robienia roczku? przecież inne urodziny jakoś wyprawiacie i co? dla mnie roczek jest tak ważny jak np 18-tka, bo to pierwsze urodzinki więc ważne :) ja będę na pewno wyprawiać mojej dzidzi roczek, może nawet w lokalu i z orkiestrą a wam nic do tego :P

Ja tam zamierzam świętować pierwsze urodziny mojego dziecka. Są bardzo ważne bo to są właśnie PIERWSZE urodziny. Nie mamy zamiaru robić jakiejś wielkiej imprezy - zwykłe przyjęcie w domu na którym będziemy tylko my - rodzice, dziadkowie i chrzestni, będzie obiad, jakieś przekąski, deser, oczywiście tort z 1 świeczką. Aha alkoholu nie będzie - to jest impreza dziecka a nie nasza a roczne dziecko nie pije alkoholu, tak samo nie było alkoholu na chrzcinach, nie będzie na komunii, ani na żadnych urodzinach do 18-tki.

Gość gość
nie śmiejcie się bratowa męża jak robiła roczek to była orkiestra... ale oni są dziwni;)

Gość gość
musisz tesciowej piwiedziec szczerze otwarcie jak zacznie temat ze robicie u Siebie, ja robilam u moich rodzicow ale tylko dlatego ze moj brat jezdzi na wozku inwalidzkim a u mnie po schodach, zrobilismy zaproszenia, tesciowej sie to nie podobalo , byli najblizsi czyli nasi rodzice i rodzenstwo, impreza sie udala, tesciowa tez byla zadowolona, zrobilam obiad, kawe ciasto i tort, bylo super, dodam ze maly urodzil sie 27.12, ze wzgledu na to ze chrzestni i moj maz musieli isc do pracy przesunelismy na 29.12. (sobota), w tym roku tylko ciadto i kawa ale tez chyba po swietach

Gość gość
Jak ktos roczek robic chce - to niech robi. Moja corka urodziła się wiosną i tez roczek jej zahaczył o święta. Zrobilismy go wczesniej.. dziecku bez róznicy a my moglismy na świeta spokojnie do rodziny jechac. u nas akurat było skromnie i w domu... ale nie widze nic złego w roczkach w lokalach itp. Jestesmy smutnym narodem - musimy sie bawic kiedy tylko jest okazja.. a na roczku to by jeszcze wypadało bez alkoholu wiec dodatkowe wyzwanie dla smutasów.

Gość Gangran
Jeśli chcesz, to po prostu powiedz jej, że wolałabyś zrobić to u siebie, w domu, ze swoim pomysłem itp :) Spokojnie jej wytłumacz i tyle ;) A masz już dla córki prezent? Może przyda Ci się pomysł, bo widziałam ostatnio kilka fajnych pozycji dla roczniaków na listdomikolaja.pl, bo też musiałam kupić coś chrześnic;)