Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciąża i okres

Polecane posty

Gość gość

Cześć. kiedy miesiąc temu współżyłam z moim chłopakiem, pękła mu gumka :/ ogółem bardzo uważamy, kochamy się w dni niepłodne, używamy prezerwatyw razem ze stosunkiem przerywanym ( tzn kończy poza mną). kiedy mu pękła, strasznie się bałam.. zrobiłam sobie test ciążowy, wyszedł negatywnie. następnie dostałam normalnie okres :) tego miesiąca również współżyliśmy w dni niepłodne, łącznie z zabezpieczeniem. jednak dzisiaj jest mój 28 dzień cyklu. powinnam dostać okres..wiem, że powinnam poczekać z 2 dni, ale strasznie się boję ! czy możliwe jest zajęscie w ciążę?

Gość marinka123
wiesz ja też zazwyczaj miałam cykle 28 dniowe , ale stresowałam się właśnie przed niechcianą ciążą i przesunęła mi się owulacja(zawszę ją odczuwam) i teraz już drugi mój cykl wynosi 34 dni.więc może i u Ciebie owulacja się przesunęła stąd nie masz jeszcze okresu :)

plemniki przezywaja w dogodnych warunkach nawet 7 dni ( mokro , cieplo ) , a pochwa - macica to takie dogodne warunki jesli kochalas sie przed owulacja , a plemniki mogly sie przedostac to sobie sama policz najlepiej kochac sie tuz przed okresem - najmniejsze szanse na ciaze

Gość gość
a możliwe, że po alkoholu okres się przesuwa? w sobotę byłam na weselu i trochę się wypiło.. :)

Gość gość
hm wydaje mi się, że po prostu poczekaj z 2 dni :)

Gość gość
robimy to zawsze przed okresem, nie przed owulacją. ale przed owulacją zdarzyło się nam właśnie ten miesiąc temu, jednak prezerwatywa nie pękła, nic się nie stało :)

Gość gość
kurczę strasznie się boję :(