Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Choroby weneryczne

Polecane posty

Gość gość

Czy jesli ktoś oddaje honorowo krew może mieć chorobę weneryczną czy samo to że oddaje ta krew skresla takowy fakt? Bo się zastanawiam.. chcemy z chłoakiem zacząć współzycie, on honorowo oddaje krew, więc to chyba nie jest możliwe zeby był chory, prawda?

Otóż może być droga autorko. Krew którą oddał zostaje wkroplona osobie chorej na choroby weneryczne i osoba ta zakaziła krew twojego chłopaka czyniąc go chorym.

Gość gość
Ale jak to możliwe, przecież to samo przez siebie mówi że krew którą oddaja honorowi dawcy musi być zdrowa, czysta

No w pełni zdrowe osoby powinny oddawać krew...ale nie kumam. Chcesz rozłożyć nogi przed nim i tego się nie wstydzisz a wstydzisz się zapytać kiedy miał ostatnie badania?:D Komiczne.

Gość gość
No niby tak...świat ogólnie jest komiczny, a co do mnie to już moja sprawa... damn it, nieważne, to w końcu jak z tym jest?

Gość gość
To może zapytam inaczej, czy oddając krew najpierw przechodzi sie jakieś badania wykluczajce takie choroby (i inne) ?

Gość gość
Głupiaś panna jak nie wiem. Mylisz dwie sprawy. Choroby przenoszone drogą płciową i choroby którymi można zarazić się poprzez krew. Owszem, niektóre należą do ob kategorii jak AIDS. Ale niektóre choroby weneryczne nie w żaden sposób wykrywane przez badanie krwi. Ot, choćby grzybica, ale sporo innych znacznie gorszych świństw również. Tyle w temacie.

Gość gość
Po prostu poczytaj sobie co to są choroby weneryczne a na co testowana jest krew honorowego dawcy. Bo to nie jest to samo.

Gość gość
Ok, dziękuję za pomoc. Jeszcze jedno pytanie, gdzie się wykonuje takie badanie?

Gość gość
mój jest chonorowym dawcą - tak, krew jest badana. Robią test na obecnosc wirusa HIV, Żółtaczki typu BiC oraz test kiłowy. Jesli wiec tój chlopak oddaje krew regularnie to tymi chorobami cie nie zarazi.. Nie robia np. testu hpv ... ale tego to żaden facet sobie nie bada.

Potem bój się zapytać czy kiedykolwiek myślał o ślubie:classic_cool: Wpiszesz się w resztę komiczności na świecie.

Gość gość
przez te CHoroby wplatał mi się CHonor... ups..

Gość gość
grzybica nie jest kwalifikowana jako choroba weneryczna, bo można się nią zarazić nie tylko przez stosunek. typowa weneryczna jest kiła, rzeżączka.

Gość gość
Właśnie ja teraz jestem w totalnej kropce :( Niestety ale podejrzewam swojego męża od zdradę .Również zauważyłam u siebie pewne objawy, które mogą świadczyć właśnie o chorobie wenerycznej co bardzo mnie przeraża. Znacie jakieś testy?

Gość godneczka666
To przebadaj się ! Będziesz przynajmniej pewna. Jeśli złapałaś to trudno - trzeba będzie się leczyć. A jeśli nic nie masz to będziesz spokojna. Możesz zorientować się czy takie testy przeprowadzane są w Twoim mieście, ewentualnie skorzystać z tej możliwości przez internet: http://e-wenerolog.pl/sklep/testy-dla-grup-szczegolnego-ryzyka/rzezaczka-neisseria-gonorrhoeae/ - na tej stronie można zamówić specjalistyczny test, który jest odsyłany do laboratorium.