Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie badanie krwi

Polecane posty

Gość gość

ostatnio na badaniu krwi wyszło coś zle -> okazalo sie że mam nadmiar cukru we krwi :( moja wyobrazania i hipochondria juz znalazly odp -> cukrzyca. jednak przed badaniem (ok 1.5h przeD) wypiłam troche soku Aloe Vera King (bardzo słodki) -> czy to możliwe aby to "sfaszowało" wynik? pomozcie bo umieram ze strachu juz (jutro mam wyniki ponownego badania tylko juz pod glukoze) :(((

Gość gość
a czy ty wiesz kochana ze przed badaniami nie jemy i nie pijemy nic co najmniej 6 godzin ? to wina soku !

tak przed badaniem cukru trzeba powstrzymać się przed jedzeniem i piciem czegokolwiek przez ok 6-8 godzin

Gość gość
Napij się tylko wody niegazowanej.

Gość Haneczkaaaa
jeśli chcesz wyleczyć cukrzyce ściągnij sobie indeks glikemiczny i jedz tylko to co ma niski ig ewentualnie średni

Gość gość
ile tego cukru ci wyszło?

Gość gość
niewiele ponad norme jak powiedzial lekarz a jak pisze na te poltorej godziny przed badaniem, po przebudzeniu w chwili nieprzytomnosci w zoladku wyladowalo troche (2 szklanki?) tego soku, tutaj jakis jego opis (aloe vera king) "Oto jedyny NAPÓJ, który co jakiś czas lubię sobie kupić w sklepie. Piłbym najchętniej codziennie, ale cena za 1,5 litra 9,99zł mimo oczywistych zalet jest nieco wysoka ;) Nie widziałem go w innym sklepie niż PiP. Doskonale gasi pragnienie i jest bardzo smaczny. Miąższ liści aloesu składa się w 96 proc. z wody, jednak pozostałe 4 proc. to blisko 270 składników o dużej aktywności biologicznej. Roślina jest wyjątkowo bogatym źródłem białek, występujących w postaci najłatwiej przyswajalnych aminokwasów egzogennych – dziewięciu z dziesięciu niezbędnych człowiekowi. Miąższ zawiera także duże ilości witamin (przede wszystkim C, B1, B2, B3 oraz beta-karotenu). Występuje w nim szereg biopierwiastków: potas, wapń, magnez, sód, fosfor, cynk, siarka czy żelazo. Sok z aloesu jest bogaty w związki glikozydowe (m.in. aloinę i biostymulatory). Niezwykle cennym składnikiem rośliny są enzymy (np. bradykinaza) oraz polisacharydy, posiadające zdolność wiązania się z białkami błon komórkowych i osocza. Specjaliści podkreślają także obecność molekuł cukrowych o długich łańcuchach. – Taki skład aloesu sprzyja wyjątkowo wszechstronnemu działaniu na ludzki organizm, zwłaszcza że mamy tu do czynienia ze współdziałaniem wielu składników potęgujących efekt terapeutyczny – podkreśla Janusz Dąbrowski. źródło fitness.wp.pl " no coz, jutro mam wyniki badania pod glukoze (tutaj juz bylo kompletnie na czczo -> na 8h przed badaniem) i szczerze bardzo sie boje :/