Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy można podawać półtorarocznemu dziecku mleko krowie

Polecane posty

Gość gość

czy mleko modyfikowane to nie wymysl koncernow farmaceutycznych?

Gość gość
ja daje swojej 13 miesiecznej coreczce mleko krowie odkad skonczyla roczek i nic jej nie jest zaleca sie dac dziecku mleko krowie po roku, chyba, ze ma alergie to pozniej

Gość Znam temat
Do 3 roku życia dzieci nie powinny spożywać mleka krowiego. Takie najlepsze jest dla cielaków! Ma za mało składników potrzebnych do rozwoju dzieci.Ale rób jak uważasz. Twoje dziecko. Ja nie polecam takiej oszczędności za zdrowiu Maleństwa....

Gość livvy
Wymysł. Krowie można podawać już po 12 mies.

Gość gość
Najlepiej czyste mleko krowie zastąpić produktami przetworzonymi - jogurtami naturalnymi, twarogiem, zupę zabielać śmietaną. Są łatwiej przyswajalne. Chociaż pewnie dziecko jest przyzwyczajone do picia mleka i chodzi i sam rytuał.. A dużo go pije w ciągu dnia?

Gość gość
Ja swojemu dziecku dawałam krowie już po roczku, ale jako dodatek tzn. do zup, naleśników, w koktajlach owocowych itp. Jak miało 1,5 roku to już piło je jako napój ze szklanki a dopiero po 2 urodzinach zastąpiłam nim całkowicie mleko modyfikowane.

Gość Kikomiko
Tak moze mleko krowie ma za malo skladnikow potrebnych dziecku, tylko ze poltoraroczne dziecko czerpie niezbedne mu skladniki z innym pozywieniem, z warzyw, owocow itd. Ja podawalam krowie mleko od roku. Uwierz moje dziecko na tym nie ucierpialo. Mialo poza mlekiem bardzo urozmaicona diete, ma dzis 4 latka i prawie nie choruje.

Gość gość
Ja podaje krowie od 5 miesiaca i gotuje grysik na tym . Wiele osób tak robi i jest ok . Kiedyś nie było mlek modyfikowanych i jakoś nic się nie dzialo . Smiesza mnie matki co przestrzegaja. Wszystkiego w pal em w d***e he hr

Gość gość
głupi tematy zalezy do dziecka nie powinno się dawać ale jak dziecko ma mocny organizm to nic mu nie będzie ale lepiej uważać bo takie rzeczy często wychodzą w życiu dorosłym w postaci rozwalonych jelit, xx nie rozumem matek zakładających takie tematy poradź się lekarza alergologa jeśli dziecko ma jakieś problemy - matką z cafe bedziesz ufać - tytułów profesorskich tutaj raczej nikt nie ma -- moja ma i pić nie może źle działało na jelita teraz wyszła jej na testach lekka skaza, ale już samo koło 3 widziałąm że coś nie tak, dostaje tylko jogurt naturalny i ser biały dobrej firmy melka nie daje.

Gość gość
Moja kuzynka podaje mleko krowie odkąd jej córka skończyła jakoś pół roku dziś mała ma 2 latka i nie widać po niej aby miała braki witamin czy czegokolwiek. Choć pamiętam, że kuzynka toczyła batalię z pediatrą która twierdziła, że absolutnie tak małemu dziecku nie podawać mleka krowiego, ale prawda jest też taka, że jak ufać lekarzowi który w gabinecie ma reklamy i broszury o mleku mm?

Gość gość
Ale chyba nie mówimy o mleku krowim z kartonu!!!!!!!!!

Gość gość
no właśnie mówimy i co w tym złego