Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamjuzdosyc

Problematyczni sąsiedzi

Polecane posty

Gość mamjuzdosyc

Hej ma problem, a raczej mam problematycznych sąsiadów. Otóż ich bachory (4 i 6 lat) wyją non-stop. Nie da się normalnie żyć! Cały czas płaczą. Wizyta u nich skończyła się obrażaniem mnie =/ Ostatnio ktoś zadzwonił po ochronę, to przyszła mamusia do mnie z r***. Zgłoszenie administracji osiedla nic nie dało. Ostatnio mamuśka dobijała się do mnie po 22 że "za głośno chodzę" i mówiła moim sąsiadom, że jeśli coś usłyszą w moim mieszkaniu to od razu mają iść do niej. A wycie dziecka od 6:00 do 12:00 (przerwa obiadowa) i od 15:00 do 22:00 czasem i w nocy, to po prostu odechciewa się żyć!! Co mam zrobić z tym babsztylem? Ja rozumiem małe dzieci, ale 6-letnie dziecko placzące CODZIENNIE, że np. nie dostało kubusia przed obiadem, albo że to nie ten smak... no ludzie...

Gość poli30
co za wstętne bachory,takie duże i żeby non stop ryczały :O

powiem Ci że pewnie bym napisała że jestes stuknięta gdyby nie to że siostrzenica mojego Męża jest takim samym j*******m, rozdartym, rozpieszczonym gówniarzem którego mam w 99,9% przypadków kiedy ją widzę zwyczajnie zabić gołymi rękami :o

Gość mamjuzdosyc
W Biedronce jak przyszli (w ogóle kto nazywa swoje dzieci Nikodem i Kornelia!?) byli najgłośniejszymi klientami. Kasjerki widać już ich znały, bo zrobiły minę "o nie znowu oni". Ja nie wiem, oni katują te dzieci, że bachory non-stop ryczą?

Gość gość
a moze tam w tej rodzinie cos jest nie tak... moze te dzieci placza bo ktos sie nad nimi zneca? moze zglos to do opieki spolecznej to sprawdza a i babsko sie przekona ze nie mozna tak zyc bo to zwraca uwage innych

powiem Ci że właśnie nie, i może to jest problem julka drze japę cały czas, a bo ona chce usiąść tu a nie tam, a bo chce bajkę, a bo bajka nie taka, a bo komputerek za daleko, a bo ktoś się do niej odezwał albo spojrzał na nią (też nie wolno), a bo kopneła babcię i ją nóżka boli, a potem bo babcia się na nią obraziła, a przecież ona babci nie kopneła, no wiecznie drze tą mordę mnie jak tam jestem od razu głowa boli :o wszyscy już wiedzą że mam dość tego rozpuszczonego, niewychowanego bachora i ja się z nią nie patyczkuję, jak chce mnie np. uderzyć (a celuje na wysokość brzucha a ja w ciąży jestem) to ją łap za ręce i tak ją szarpę że czasami myślę że bym ją mogła zamordować, oczywiście zaraz potem też jest płacz bo ciocia się nie pozwoliła uderzyć, na co ja że jak tobie ciocia zaraz wpieprzy po d***e to się uspokoisz i tak ciągle uważam że to wina rodziców, ojca który całymi miesiącami odkąd się urodziła jest w delegacji i matki która też ma ją w d***e i cytuję "da jej wszystko i zrobi wszystko co ona chce żeby tylko się jej pozbyć bo ma jej dość"

Gość gość
napuść na nią opiekę społeczną albo jak te dzieci będą wyły to puszczaj głośną muzykę tak żeby ich zagłuszyć. Jak przyjdzie babsztyl to nie otwieraj albo powiedz, ze musisz słuchać głośno bo przez ten ryk nic nie słyszysz ;))

Gość gość
ale wiecie,dzieci naprawdę takie są czasem,moja córa drze o wszystko ma iść się myć wyje ma wyjść z wanny wyje,ma zjeść obiad nie ciastko wyje,guzik z swetra odpadł wyje,pies nie chce z nią spacerować wyje ręka ją swędzi wyje,oberwaliśmy jabłka z jablonek wyje,pies położył się na rzuconą na podłogę bluzę wyje,obudziłam ją o 7 mej wyje bo chciała wstać o 6tej,obudziłam o 6 tej wyje bo ciemno,a ja sie zastanawiam kiedy opieka do mnie zawita.

Gość gość
Ale jest różnica. Jak sie mieszka w bloku trzeba pamietać ze nie jest sie samemu

Gość mamjuzdosyc
co robić??

Gość gość
kurna, jak wyje w bloku, to nalezy uspokoić, albo wychować tak, by nie wyło! jak wy te dzieci wychowujecie!

Gość gość
Ktoś tu dobrze radził - pakuj radio albo telewizor na full. A jak wezwą policję, to ty w odwecie opiekę społeczną.

Gość gość
jak jest jedna i wyje tylko mężowi mi i psu w domu wolnostojącym to wcale nie jest łatwiej jak wyje dwójka w bloku bo jak dwoje to jedno nakręca i naśladuje drugie.a w sumie czemu te 6 letnie wyje w domu a nie w zerówce czy 1 klasie? i nie wiem ale u nas 4latki już do przedszkola normalnie poszły bo teraz o rok wcześniej wszystko,U was nie?

Gość mamjuzdosyc
Nie wiem, oni bardzo dziwni są. Tylko że ja potrzebuję ciszy i spokoju, dlatego głośny telewizor/radio bardziej mi przeszkadza. A jak się skontaktować z opieką społeczną?

Gość gość
wysłać anonimowy donos (mali, list), że "dzieci cały czas płaczą i jesteś zaniepokojona czy nie dzieje się im nic złego"

Wiesz co,czasami już rodzą się takie wyjce i nawet rodzice,chociaż chcą,niewiele mogą zrobić.U mnie w rodzinie taka była.wyła prawie bez przerwy do 5-go roku życia.Na początku podejrzewałam,ze coś z nią nie tak,ale jej rodzicom tego nie mówilam.Teraz ma 7 lat i jest naprawdę urocza dziewczynką.Też mieszkają w bloku,więc sąsiedzi mieli za swoje. Druga córka ma teraz 2 latka i bez przerwy się śmieje.Ot,zycie.

Gość gość
ot i bohater anonimowy.

Gość mamjuzdosyc
Ale 6-letnia dziewczynka i 4-letni chłopiec nie powinni tak. Ja rozumiem, kilkumiesięczne dziecko, ale 6 lat to już jest wiek, kiedy dzieci przestają wyć po KILKA, KILKANAŚCIE GODZIN DZIENNIE.

Gość zakręcona w lewą stronę
zadzwoń na policje powiedz,że podejrzewasz znecanie nad dziećmi, bo cały czas krzyki, płacze przyjada , sprawdzą nie cackaj się teraz w modzie takie zgłoszenia

Gość gość
Ja podejrzewam,żę dzieci nauczyły się wymuszać na rodzicach wszystko wyciem.znam takiego wyjca ma 4,5roku i co chwilę rozlega się wycie ale nawet na placu zabaw gdy bawi sie z siostrami to nie powie że teraz on chce na huśtawkę tylko staje przed nią i odrazu wyje a one szybko cyk bez słowa sadzają go i już spokój...do chwili aż chce zejść,wyje,one cyk juz stoi na ziemi,i tak bez słów odgadują co on chce.

Gość gość
zazwyczaj dzieci sie ucisza nie mieszkaja sami w bloku