Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mooibelka

Co może mi być

Polecane posty

Gość Mooibelka

Witam, Otworzyłam nowy temat bo nie objawy które mam mozna podpiąć pod wiele watków. Może ktoż z Was miał poodobnie ( choć czasem wydaje mi się, ze mój organizm jest wyjatkowy i porzadnie sfiksowany). Jestem na etapie poznawania problemów..z moim zdrowiem. Zacznę od poczatku, może od tego co mi dolega. Jestem po operacji kręgosłupa, 3 dni temu miałamm kolejna blokadę która ma mi ułatwić życie. Podczas rezonansu zauwazono u mnie guz macicy, torbiel jajnika. Jestem juz zapisana do ginekologa i czekam na swoją kolejkę. Porblem w tym, że pol roku temu i miesiąc temu mialam robione usg oraz usg domaciczne i powiedziano mi ze jestem zdrowa, pomimo ze miałam bardzo obfite miesiączki, plamienia pomiedzy.. Mam niedoczynnośc tarczycy - kontroluje ją...biore leki - wszystkie trzy hormony w normie. Mam dne moczanową - równiez pod kontrolą i również kwas moczowy w normie. Od dłuższego czasu jestem zmęcznona - bez sił, apatyczna, nie mam siły na radośc, szczęscie nic. Najchętniej bym spała. Do tego doszły strasznie obfite poty w nocy. Wstaję cała mokra, musze zmieniać pościel bo jest dosłownie mokra... Dodam, ze wyniki krwi również sa w normie. Jedynie co jest wieksze to OB - waha się do 50. Zawsze mam jakąś gorączkę..czesciej jest mi cieplej niż zimno ( co kiedys wydawało się wrecz nieprawdopodbne). Może ktos byl w podobnej sytuacji albo słyszał o podobnym przypadku. MÓgłby mi coś doradzić.. Z góry dziękuje.

Gość gość
tarczyca ma wpływ na hormony płciowe, te z kolei rozregulowane powodują powstawanie torbieli, endometriozę, krwotoczne miesiączki itp przy endometriozie lub torbielach ból kręgosłupa to klasyczny objaw rozregulowana tarczyca może też być przyczyną stanów depresyjnych, stąd twoja niemoc na funkcjonowanie tarczycy i hormonów płciowych często duży wpływ ma przewlekły stres spróbuj terapii naturalnych, wzmacniaj ogólnie odp***ość: propolis, aloes, codziennie rozgnieciony ząbek czosnku, żeń szeń codziennie spacer lub inna forma ruchu (ruch jest bardzo ważny w chorobach kręgosłupa) napady dny może powodować dieta uboga w warzywa i owoce a zbyt dużo zjadanego mięsa

Gość gość
i jeszcze jedno: nocne poty to także sygnał że hormony są rozregulowane niepokojące jest to wysokie OB naciskaj lekarza niech prowadzi dalszą diagnostykę robiłaś ostatnio cytologię ? zrób sobie prywatnie badanie na markery nowotworowe CA 125 i CA 153 jeden wykrywa raka piersi drugi raka macicy, badania nie kosztują fortuny, więc warto je zrobić dla pewności, tym bardziej że oba nowotwory są hormonozależne a u ciebie ewidentnie jest bałagan z hormonami sama robiłam te badanie gdy zaczęłam mieć bolesne, krwotoczne miesiączki dla pewności rób cytologię i kolposkopię co pół roku

Gość gość
nocne poty to także objaw menopauzy, nie napisałaś ile masz lat masz niepokojące objawy więc powinnaś drążyć temat i zmusić lekarza do ustalenia przyczyny tych nocnych potów i wysokiego OB bo to dość niepokojące objawy

Gość Mooibelka
Witam Dziekuję za odpwowiedzi. Mam 31 lat. Jestem pod stała opieką lekarzy - endokrynolog, reuamtolog, neurochirurg, ginekolog. Czesto robię wyniki - nikt nic nie syganlizuje ze coś sie dzieje - na "podwyzszone " OB ( 40-50 ) lekarz reaguje iz to wina kręgosłupa - stan zapalny itd. 2 tygdonie temu trafilam nawet do szpitala bo miałam krowtok z dróg rodnych. Lekarz mnie zbadał, zrobil usg podbrzusza, przepisał leki przeciwkrotoczny i wypuscił do domu. Cytologie robiłam w tamtym roku - bylo ok. Naciskam lekarzy - biegam od jednego do drugiego ale patrząc na moje problemy - każdy zwala na inną chorobę - ginekolog na kregosłup, reumatolog na tarczycę itd błedne koło. Kiedyś byłam wuklanem energii a teraz nie mam siły nawet zeby zrobić sobie herbaty. Jestem zrezygnowana totalnie.

Gość gość
Dokładnie ! Zmiana diety i ruch poprawi komfort Twojego zycia !!! Poczytaj o diecie witariańskiej, jaki ma wpływ na leczenie wielu chorób. Czytałam nawet gdzieś o kobiecie która wyleczyła w ten sposob chorą tarczyce.

Gość Mooibelka
Tyle ze ja tez jestem pod kontrolą dietetyka. On mi rozpisuje wszystko pod katem moich chorób. Od 2 lat nie jem mięsa, od pol roku pszenicy. Mysle ze dieta w moim przypadku jest ok. Jem dużo warzyw, kasz.

Gość Mooibelka
Dziękuję za linka. Juz czytam.

Gość gość
hmmm ten krwotok to naprawdę sygnał że coś się dzieje niepokojącego bierzesz jakieś leki które mogą rozrzedzać krew ? np. te reumatyczne lub na tarczycę ? poczytaj ulotki tak jak napisałam na twoim miejscu zrobiłabym te badania na markery CA 125 i 153 by wykluczyć że nie dzieje się coś niedobrego

Gość Mooibelka
Na tarczycę biorę euthyrox n50.Jestem zaniepokojona tym wszystkim , tym bardziej, że jestem ciagle pod opieką lekarzy, ciagle jakieś badania i dopiero rezonans coś wykrył. Zmeczenie daje mi się w znaki. Wyszłam przed chwila na spacer. Zejscie z pierwszego piętra było dla mnie katastrofą. Wyszłam na dwór i wrociłam z pomoca sąsiada do domu bo nie dałam rady. Brak siły, tchu, uniemozliwił mi poruszanie się. Jutro z samego rana zrobię badania na markery. Tak jak pisałam, trafiłam z krowotkiem na izbe przyjęć, lekarz nic nie stwierdzil poza tym ze to miesiączka obfita. Wczesniej zamin pojawił sie krowotok, miałam krew z dróg rodnych tydzien przed miesiączką - ale ujawniała się tylko podczas oddawania moczu. . Jak tylko pojawil się porblem poszłam do ginekologa. Ta stwierdzila ze mam chore nerki. Zrobiłam badania - wyszło ze ok. Pozniej stwierdzono ze to kręgosłup. i takie błedne koło.

Gość gość
Mam 20 lat, około 3 miesiące temu zrobił mi się na lewej piszczeli maleńki guzek, który niestety zaczął rosnąć. Lekarz rodzinny był zaskoczony i skierował mnie na konsultację do chirurga, zaznaczając, żebym wróciła do niego z wynikami, lub gdyby chirurg guzka zbagatelizował. Niestety tak się stało i chirurg rzeczywiście zbagatelizował zmianę, stwierdzając, że to wynik uderzenia ( którego o ile dobrze pamiętam nie było?). Lekarz rodzinny ponownie skierował mnie do chirurga, tym razem udałam się na wizytę do Krakowa. Wstępne rozpoznanie- tłuszczak, co miało potwierdzić badanie USG. Niestety pani doktor wykluczyła całkowicie tłuszczaka. Ja niestety niewiele rozumiem z opisu, ale przytoczę fragment 'niejednorodny guzek wielkości 6x2x6 mm, hypoechogeniczny, twardy- nie reaguje na ucisk. Nie połączony z kością, ograniczony do tkanki podskórnej. Celowe badanie hist-pat." Szczerze powiedziawszy nie martwiłam się tym do momentu badania, ponieważ pani doktor powiedziała, że nie jest w stanie zdiagnozować zmiany na postawie USG, a moja historia choroby ( miałam w dzieciństwie 2 razy mononukleozę i wyciętego czerniaka młodzieńczego w wieku 15 lat) wymusza dalsze badania, czyli usunięcie i badania mikroskopowe zmiany. Dodatkowo w tym tyg pojawiły się dziwne objawy- mam jasnoczerwoną wysypkę na nogach, silny ból w kościach, szczególnie w okolicach łopatek i temp. 37,2- 37,8 przez ostatnie 4 dni. Oprocz tego swędzi mnie skora, tez na nogach, ale to już od dawna i chyba nie jest z tym związane Proszę o odpowiedź czy to może być coś poważnego?

Gość gość
Gosc lepiej by było usunac tego guzka,oczywiscie badanie histopatologiczne.W wiekszosc**przypadków nic groźnego ale lepiej nie ryzykowac.Tak naprawde wynik histopatologiczny da odpowiedz czy to cos groznego

Gość gość
Ja tez ciagle mysle ze cos mi dolega ale tak naprawde nie jest. Jak o tym nie mysle to jest wszystko dobrze. Ale jak jestem sam i o tym mylse to juz lipa.