Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ból jak przed miesiączką czy to już czas

Polecane posty

Gość gość

ogólne pobudzenie, mdłości i brak apetytu oraz częstomocz czy to już? Czy poczekać? Czy panikuje? Termin porodu za 8 dni.

Gość gość
Ja bym skontrolowała u lekarza albo jedź do szpitala po prostu.Ja przy takich bólach miałam 8 cm rozwarcia.

Gość gość
Najgorsze jest to, że ja nie chcę panikować, bo przez całą ciążę mam praktycznie jakieś bóle i skurcze i teraz one wcale nie są nasilające się czy bardziej intensywne, ale przez kilka dni był spokój, a teraz pojawiły się podobnie.

Gość gość
E tam panikować.Ja też tak myślałam.Że pojadę i mnie pogonią do domu. Jesteś w końcówce ciąży i masz prawo iść chociażby po to żeby ci ktg zrobili.

Gość gość
Może i racja, ale i tak muszę czekać na małżonka, więc czekam i obserwuje :)

Gość fasolka2019
Nie wiem jak będzie ze mną, jestem w pierwszej ciąży w 20 tygodniu. Ale moja siostra jakiś rok temu przed porodem miała skurcze co jakies 20 minut, później się nasilały aż koło godziny 21 odeszły jej wody. Czekała do końca, bo stwierdzila ze po co ma sie meczyc szybciej w szpitalu jak lepiej w domu pobyc a pojechac na sam porod. Ja bym poczekała i się nie stresowała. Żadko bywa że się w domu rodzi :) ewentualnie bym poszła do ginekologa lub lekarza i się skonsultowała, bo może być tak że położą na oddział i będą czekać na akcję porodową. Osobiście uwazam że lepiej na tą akcję porodową poczekać w domu.