Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emolium

produkty Emolium apteczne do pielęgnacji noworodka i inne wyprawkowe sprawy

Polecane posty

Gość gość
ojejku to przykre ale w tym wypadku jak najbardziej zrozumiałe, zadzwoń sobie na oddział i zapytaj jakie maja mleko, ja polecam enfamil albo hipp po bebilonie straszna wysypka była

Gość gość
Ciebie nie stać na chusteczki pampers i emolienty to nie znaczy, że innych też!

Gość emolium
livvy Niestety nie zgodze sie z Toba bo inne mają gorszy skład od pampers sensitive są bez intensywnego sztucznego zapachu wiadomo nalezy unikac niepotrzebnej chemi ale do szpitala beda dobre w domu bede sie stsrac pielegnowac nie tylko ciagłym wycieraniem chusteczkami lecz czysta ciepla woda :)a co do octenisept hmmm nieraz go uzywałam na swoje rany i sie sprawdził :) także dla mnie poporodzie sie przyda a do pępuszka no cóż dowiem sie jak bedzie dzidzia tak jak do innych kosmetykow;) a jak pisał gość wyzej zgodze sie lepiej kupic teraz dla noworodka delikatne kosmetyki niz hipp czy johnsona ktore lubia uczulac

Gość gość
Ja bym kupiła enfamil a nie bebilon.

Gość gość
nie wiem gdzie taka wiedzę zyskałaś, ja pracuje 6 lat w aptece mam mnóstwo szkoleń za sobą i nie uważam żeby autorka jakiś błędy popełniła w kompletowaniu wyprawki, pewnie jesteś za wielorazówkami i praniem z orzechami i masz do tego prawo ale nie gań dziewczyny za to że ma inne niz Twoje poglądy

Gość emolium
skonsultuje to z lekarzem a wszystkoko wyjdzie w praniu ehhe...a co do livvy hmm jezeli uwazasz ze bezpieczniejsze w składzie kosmetyki na noworodka sa HIPP od emolium to zostawie to bez komantarza...

Gość livvy
Jeśli ja piszę głupoty to ty najwyraźniej nie potrafisz czytać składów ze zrozumieniem, więc nie mamy o czym rozmawiać, dopóki się tego nie nauczysz. Wszelkie skutki dają o sobie znać zazwyczaj po latach.

Gość livvy
Są lepsze na rynku. Wystarczy odwracać opakowania i czytać etykiety. A kosmetyki najlepsze są najprostsze, naturalne, które prawie nic nie kosztują.

Gość gość
Że Ty chcesz uchodzić za eko mamę to nie znaczy, że każda taka ma być. Ile to dzieci wychowało się na produktach pampers? Na chore nie wyglądają, wprost przeciwnie mają się całkiem nieźle i to po latach.

Gość emolium
to powiedz mi jaki to ma groźny skład emolium np oliwka z lipidami od oliwki z HIPP jak tak sie doskonale znasz na tym;) tym ze ma dłuższy nie znaczy gorszy chodzi mi ze tam wsyteouja same OIL!!

Gość livvy
Pępek się zostawia w spokoju. Jak zaczniesz go odkażać to się z nim długo nie pożegnasz. Octanisept, spirytusy i inne "dezynfekanty" to kolejna z naszych krajowych fanaberii. Ciekawe komu tak strasznie zależy, żeby nasze dzieci nie były zdrowe, bo zachodnie zupełnie inaczej się oporządza. One mają być zdrowe i silne, a Polskie niczym ułomki...

Gość gość
livvy może Ty położną powinnaś zostać. Swoję mądrości mogłabyś przekazywać np na szkole rodzenia zamiast na forum aby się dowartościować. Ja odkażałam spirytusem i co? Pępek odpadł od kilku dni, dziecko zdrowe ma się dobrze. Moja matka robiła tak samo- wszyscy jesteśmy zdrowi.

Gość emolium
kikut powinno się wysuszać aby odpadł...a najważniejsze jest ta pielegnacja aby go odkażac aby nie doszło do zakażenia to jest podstawa...dlatego miedzy innymi stosuje sie spirytus czy octenisept;)

Gość livvy
Nie jestem eko mamą, tylko mamą myślącą. Nie wiem jak trzeba być ślepym na reklamę, podatnym na manipulację i niesamodzielnie myślącym, żeby samemu nie czuć potrzeby sprawdzenia czego się ma zamiar użyć i nie umieć zdecydować co jest najlepsze dla własnego dziecka? Za to lenistwo i bierne stosowanie się do wszystkiego o czym zapewniają marketingowcy zapłacą kiedyś wasze dzieci i nikt inny.

Gość gość
Twoja matka też teraz płaci za błedy młodości...

Gość livvy
Emolium piszesz straszne głupoty. Proszę poczytaj uważniej co przyspiesza a co opóźnia zagojenie pępka. Cały ten twój temat brzmi jak jedna wielka słabo uargumentowana kryptoreklama. Odechciewa się pisać. Każdy kto ma jakieś pojęcie o pielęgnacji maluchów (nie oparte na żadnych reklamach) od razu to zauważy.

Gość emolium
oj tam oj tam ;) pytanie do livvy : w czym pierzesz ubranka dla dziecka a tym bardziej dla noworodka ;) moim zdaniem to proszki maja chemie rzecz normalna , jakos kazda z mam pierze i dzieci zyja;) bo jezeli masz takie podejscie do "składów' I PORÓWNANIA to w czym robisz pranie aby sie nie odbiła na zyciu dziecka hehehe

Zgadzam sie z Livvy w 100%!!! Mam 2 dzieci, przy tym spore doswiadczenie i uczciwie oswiadczam, ze dziewczyna doskonale WIE co pisze! Z politowaniem kiwam glowa patrzac na to jak sie manipuluje polskiego rodzica od mediow po publiczne przychodnie i szpitale, co jest doslownie przykre...

Gość Lopis
Emolium - Troche sie usmialam, ze twierdzisz, iz kosmetyki hipp lubia uczulac.. No coz. Poczytaj dokladnie sklad np. Oliwki hipp i oliwki emolium. Ta oierwsza bazuje na olejach roslinnych, ta druga na parafinie (pochodna ropy naftowej). Parafiny powinno sie uzywac tylko i wylacznie do skory bardzo wysuszonej, aby tworzyla nieprzepuszczalny film na skorze i w ten sposob zapobiegala dalszemu dwodnieniu skory. Zdrowa skore zatkasz i wtedy uczulenie gotowe. .... Zeby nie bylo - stac mnie na zakup dowolnych kosmetykow dla dziecka a mimo to, z rozsadku uzywam jedynie oliwki hipp so mycia wloskow i czasem do oczyszczenia pupki, mydelka bialy jelen, w domu wody i wacikow, a na miescie husteczek huggies pure - maja najkrotszy i najdelikatniejszy sklad. Aha, do pupki czasem uzywamy alantan plus. Sudocrem jest w pogotowiu jakby cos sie stalo (przy rozszerzaniu diety pupka sie latwo odparza)

A raczej jak się ci polscy rodzice dają zmanipulować. Jak strasznie są na tą manipulację podatni. Można by referat napisać i stron by brakło. Emolium, piorę tak jak to się robi na zachodzie, czyli zwykły środek + podwójne płukanie, po którym po osadach z detergentu śladu nie ma. Nie zauważyłaś, że tylko na polskim rynku jest nisza z środkami piorącymi dla dzieci? Bo Polak kupi ci dosłownie wszytko mimo, że biedny. Bo nie myśli. Niczym się nie interesuje. Co mu kto zareklamuje to wpada w ślepy szał zakupowy.

Gość emolium
wiadomo ze nie u kazdego beda uczulac kazdy organizm skora jest inna, lecz jak pisalam wczesniej zakupilam te produkty i chcialam poznac opinie szanuje ze wam sie one podobaja lub tez nie jak juz pisalam to wszystko wyjdzie w "praniu"

Gość emolium
to w czym proponujesz prać?oczywiscie w Polsce bo domyslam sie ze nie mieszkasz w PL

Reklama jak nic. Zero rzeczowej argumentacji. Jedynie bełkot. Kij z tym, że w składzie karcynogeny. Kij z tym, że środki są lekiem na AZS (które w Polsce jako w jedynym kraju, który da się na wszytko naciągnąć, wypromowano je do rangi kosmetyków dla noworodków). Ech, szkoda czasu i słów.

Gość Lopis
Co do proszkow, to ja porownalam sobie ich sklady bedac w ciazy, bo sama jestem alergikiem, wiec dziecko tez moglo sie urodzic alergiczne. I wyobrazcie sobie, ze najkrotszy i najlagodniejszy sklad maja nasze proszki bialy jelen z ostrzeszowa, lepszy niz te wszystkie jelpy itd. Bialy jelen ma sklad identyczny jak dzidzius, tylko inny zapach maja. Jesli o mnie chodzi, to wszystko teraz w jeleniu piore plus podwojne plukanie, bez dodawania plynu do plukania. Czasem do prania reczńikow czy poscieli dodam olejku herbacianego, pranie ma wtedy superswiezy zapach i nic mnie nie swedzi

Gość gość
Nie każdy wie co to karcynogeny. Ludzie są zabiegani nie każdy ma czas na czytanie składów chusteczek, proszków, kosmetyków. Ty widocznie cały dzień siedzisz i nic nie robisz.

Gość Lopis
Zgodze sie z livvy, ze Polakom robia pranie mozgu - wiekszosc moich znajomych byla zdziwiona jak im mowilam, ze absolutnie nie zamierzam myc dziecka w emolientach, jesli bedzie zdrowe. Jedna kolezanka nawet sie na mnie obrazila, jak jej powiedzialam, ze ta jej parafina z super emolium za -dziesiat zlotych kosztuje ok. 3 zl w sklepie kosmetycznym :-)

Gość emolium
wlasnie co do prania moja mama mi polecila bialy jelen tani i ze dobry i odradzila plynow ... przynajmiej na samym poczatku ale to tez kurcze trudno powiedziec oceniac bo nie dowiemy sie dopoki dziecko nie zareaguje dla jednego moze sie okazac produkt super a dla innego porazka chodzi mi o wszytskie produkty jakie sa

Gość matka polka z daleka
Ja dostalam jakis krem emolium w prezencie dla mojego dziecka. zdziewilam sie, bo tu gdzie mieszkam niczym sie dzieci nie smaruje i moja 2 dizeci ma ladna skore, a od urodzenia uzywalam tylko emulsji do mycia i ewentualnie kremu do pupy. Emolium uzaylam do smarowania lokci i kolan, kotre mi sie rpzesuszaja, gdy emolium mi sie skoncyzlo skora byla duzo bardziej suchA; WROCILAM DOMOJEGO OLEJKU Z JOJOBY? UZYWAM RAZ NA TYDIZEN I MAM SUPER SKORE. A w Plsce prawie wszytkie dzieci to albo alergiki albo maja b sucha skore! zastanowcie sie dlaczego?

Gość gość
Poczytaj trochę recenzji kosmetyków na blogu "Sroka o...". Fajnie napisany, widać, że ktoś się zna na rzeczy. Generalnie zgadzam się z livvy. Masz rację, że nigdy nie wiadomo jak skóra dziecka zareaguje na dany kosmetyk, wszystko zawsze wychodzi "w praniu", ale im kosmetyk bardziej naturalny, bez parabenów, tym mniejsza szansa, że skóra dziecka źle zareaguje. Widać, że chcesz dla dziecka dobrze, więc poczytaj trochę o składzie kosmetyków, emolienty naprawdę dla zdrowego dziecka nie są konieczne, mogą narobić więcej szkody niż pożytku.

Gość sa zabiegani i nie wiedza co
to sa karcynogeny dopoki nie dostana raka. potem maja kupe czasu na czytanie skladow :o