Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emolium

produkty Emolium apteczne do pielęgnacji noworodka i inne wyprawkowe sprawy

Polecane posty

Gość emolium

witam za 6 tygodni zostane szczęśliwą mama:) Dzisiaj zaczełam kupować produkty do pielęgnacji ciała dziecka hmm może za wczas sama nie wiem ale nie chce zwlekać na sam koniec bo napewno będą inne sprawy do załatwień. A przechodząc do rzeczy to mam pytanie do mam które stosowały kosmetyki z firmy Emolium:) zakupiłam następujące produkty: -krem(uniwersalny) nawilżający 75ml -emulsja do kąpieli400ml -kremowy żel myjący do ciała 400ml -krem na mróz i wiatr SPF20 -oliwka do ciała z lipidami 150 x2sztuki oraz dodatkowo skusiłam się na inny produkt nie na emolium lecz na masc bepanthen 100+30 g w ladnej kosmetyczce eheh plus: octenisept z mysla o pepuszku :) chusteczki nawilżające pampers sensitive(białe) 6sztuk były na promocji za 25 zl;) żal było nie kupić + dodatkowo kupiłam pieluszki happy newborn 2-5 kg zdecydowałam się na nie ze względu na wyciecie koło pępuszka. napiszcie prosze opinie o tych produktach i jakie polecacie i co zkupic jeszcze wartego waszego gustu;)

Gość gość
O raju... po co Ci tyle kosmetyków??? -Do kąpieli i mycia włosów: żel nivea -na spacer- krem na każdą pogodę nivea (chyba jako jedyny, albo prawie jedyny) nie zawiera wody i jest idealny na mróz i wiatr, - coś do ciała (krem, oliwka, i tak tylko na początku się smaruje) albo od razu płyn do kąpieli nivea z oliwką -do pupy (i tylko jak się pojawią odparzenia, a nie profilaktycznie, bo nie ma sensu)- maść Bephanten (baaardzo wydajna) -chusteczki- gaga lub baby -do pępka (i naciętego krocza) octanisept -pieluszki: dada premium -obcinaczki do paznokci takie malutkie babyono -aspirator do nosa marimer (przy zwykłym czyszczeniu) i katarek (przy większym katarze) -desimar czy desimer (woda morska) dla dzieci

Gość gość
Sudocrem, jakby odparzenie jakieś się pojawiło. Dobre zakupy na początek, ale trochę za dużo. Z mojego doświadczenia: emolium do kapieli, oliwka na główkę żeby wyczesac strupki, octinosept lub spirytus, sudocrem. Bepanten dla mamy na krwawiace sutki. Chusteczki pampers i pieluszki też ok. Powodzenia.

Gość gość
Mały miał suchą skóra i położona poleciła właśnie min emolium, krem nawilzajacy. Bardzo pomógł na ta suchą skórę. ? Masc bepanthen rewelacyjna. Ja smarowalam profilaktycznie. Zresztą położona w domu też. ? Do pępka też używałam octonisept, ale to beznadziejne jest . Kikut odpadł dopiero po ok 3 tyg.

Gość emolium
kurcze ja np nie chce kupowac nivea a tym bardziej johnsosn bo z tego co wiem uczulaja , to juz bym wolała bambino , sama uzywam kosmetykow dla dzieci i johnsons uczula jak nic!! wiadomo jezeli sie nie przydadza emolium to sama je bede uzywac;)a uzywacie pudrow do pupci??mnie jakos one nie przekonuja...to na pepuszek polecacie zwykly spirytus? a macie moze z timmee tippee szczotke , grzebyk i obcinaczki? planuje je kupic a czy sa warte ceny?

Gość gość
ja stosowałam u córki sudokrem ale byłam ostatnio u gin dziecięcego bo wydawało mi się że ma upławy - na szczęście nie. I kazała smarować linomagiem żadnych sudokremów.

Gość gość
produkty emolium są rewelacyjne polecam!! ale faktycznie trochę za dużo tego kupiłaś, jak krem to po co oliwka?jak emulsja do kąpieli to po co żel ? a bepanthen to strzał w dziesiątkę, jest .bardzo dobry. nie ma porównania z sudokremem. Ale jeśli chodzi o pieluchy to niezbyt dobry wybór już lepiej trzeba był kupić haggisy też mają wycięcie na pępuszek. Te happy są według mnie takie bardziej plastikowe. Ale ogólnie dobrze sobie poradziłaś z tymi zakupami emolium i bepanthen są najlepsze.

Gość gość
Szczotkę i grzebyk mam z canpol. Tt mam butelki i są bdb jakości, więc pewnie ich produkty są dobre.

Gość gość
Sudocrem na odparzenia już powstałe.. ? Mam grzebyk i szczotke i są ok. Syn ma dużo włosów i się przydają.na początku szczotka z miękkim wlosiem a teraz to i grzebien. ? A obciniaczek nie mam. Kupiłam nozyczki z zaokraglonymi koncami chyba z babyone. I są za grube. Ciężko mi było dokładnie obciąć paznokcie małemu zwłaszcza u stóp.

Gość gość
polecam fiolet na spirytusie do pepuszka. dla noworodka nie uzywaj nawilzanych chusteczek,tylko wode i platki kosmetyczne po przewijaniu. masc alantan plus. buzke po kapieli cienka warstwa tej masci. polozne w szkole rodzenia polecaly i sprawdzilo sie

Gość emolium
no sama przyznam ze troche przesadziłam jezeli emulsja to faktyczni po co zel do mycia hmmm no juz trudno;P ale ja np nie mam zamiaru kapac dziecka codziennie tylko co 2 dzien wiec mysle ze ta oliwka na drugi dzien bedzie dobra aby nawilzyc skore;) Nie jestem przekonana do kapieli dziecka co drugi dzien tym bardziej noworodka i to w zimie... oczywiscie co innego w lato jka jest ciepło itp wiadomo pupke trzeba dokaldnie umyc ale to normalne a wy jak kapiecie ?? takie malenstwo noworodka ?

Gość emolium
dziekuje za cenne wskazówki :) napewno je wykorzystam tym bardziej że bedzie to dla mnie nowa rola i to najważniejsza;) mam pytanie odnośnie pokarmu mleka modyfikowanego ponieważ nie moge karmić maleństwa ze wgledów zdrowotnych (jestem chora na borelioze) i jest to dla mnie bardzo przykre ze nie moge karmić. Jakie mleko polecacie czy sa mamusie ktore karmiły odrazu mlekiem modyfikowanym jakie wybrałyście?? ja myślalam o bebilon

Gość gość
Kąpie bąbla codziennie. Od 7 miesięcy. Używam płynu penaten, jest delikatny i nawilża skórę dziecka. Moj synek po całym dniu jest spocony. Z resztą sama zobaczysz czy wystarczy raz na dwa dni, czy codziennie. Wg uznania. Mleko modyfikowane bebilon pepti. Gdyby nie skaza to kupowalabym enfamil.

Gość gość
Ja też mam krem z emolium na wiatr i mróz ale na nim jest napisane od 6 miesiąca życia...Na Twoim nie ma takiej informacji?

Gość emolium
owszem jest taka informacja ;) i nawet pytałam się Pani w aptece czy jako urodzę w zimę czy taki krem moge stosować dla noworodka tzn wiadomo odrazu znim nie będę wychodzic zależeć będzie od warunków pogodowych.... i Pani potwierdziła że można uzywac tym bardziej ze przy sporadycznych wyjsciach a lepiej chronic buźke dzieciątka niż ją narażać na niesprzyjające warunki pogodowe;)

Gość gość
Ja kąpie dziecko od urodzenia codziennie. Dziecko lubi rutyne w ciągu dnia,wie co go czeka. Mleko bebilon u mojego synka okazało się meeeega wielką porażką! Krzyk od rana do wieczora i brak kupki. Podawałam bebilon pepti ale po tym mleku wyszła skaza białkowa i przeszliśmy na nutramigen (no ale to też dla alergików).

Gość gość
Filtry nie są wskazane dla noworodka kochana... Nawet takie mineralne. Dlatego są od 6 miesiąca.

Gość emolium
kurczę mam nadzieję że moja malutka zaakceptuje Bebilon;) mam pytanie następne hehe jeżeli nie karmię to do szpitala muszę zabrać ze soba mleko dla małej czy szpital zapewnia hmm czy tez zależy od szpitala.... i np chodzi mi o przygotowanie tego mleka w szpitalu jak je tam przygotować mam zabrać podgrzewacz kurcze jestem zielona w tym wszystkim a nie chce robic z siebie głupka;

Gość emolium
o kurcze to co mi ta babeczka mówiła że mogę...;/ no w sumie jkaby było można to by nie pisało że od 6 miesiąca życia;/ No to nic najwyżej będzie dla mnie napewno się nie zmarnuje. To jak mam z małą wychodzic i zabezpieczać w zimę na spacerkach , kurcze bo cała zimą przed nami a nie wolno ochraniać filtrami.... hmmm;/

Gość gość
Mleko robią położne w szpitalu

Gość gość
Nie wiem jak z mlekiem jak nie karmisz od razu. U nas dokarmiany mlekiem szpitalnym. Najlepiej zadzwoń na porodówkę się dowiedzieć.

Gość gość
szpital zapewnia takie małe buteleczki z mlekiem 90 ml ale pewnie Cię będą cisnęli na karmienie a może sama poczujesz zew natury:) zapytaj jakie maja mleka na oddziale bo jak jakies bebiko to kup sobie wcześniej w aptece. Fajne zakupy zrobiłas dla maluszka ale nie dawaj od razu tej oliwki, żelu do mycia i emulsji do kąpieli, jeżeli maluszek bedzie mial zdrowa skóre wystarczy emulsja do kapieli po niej nawet nie trzeba smarować.

Gość livvy
Nigdy w życiu nie dotknęłabym skóry zdrowego dziecka emolientem. Czy ty w ogóle czytasz składy kosmetyków?

Gość gość
A co miała kupić całą serie hipp-a a potem okazało by się, że dziecko ma uczulenie? To lepiej emolienty na początku a potem kupić jeden "zwykły" kosmetyk i sprawdzać czy dziecko na ma uczulenia.

Gość livvy
Octanisept też jest zbędny.,chustki Pampersa nie mają bezpiecznego składu dla noworodka. Dałaś się totalnie zdominować reklamom (ze szkodą dla dzieciaka).

Gość emolium
właśnie ja chciałam bardzo karmić ale nie mogę bo malutka może się zarazić krętkami boreliozy tak mówiła mi Pani od chorób zakaźnych teraz mam stracha żeby sie jej nic nie stało a co dopiero narażać ja poprzez karmienie i nawet mi Pani dr mówiła żebym sobie nie dała w mówić w szpitalu jak będą mnie katować abym karmiła. A co tych produktów to owszem wiem że nie będę stosować wszystkich naraz bo maluszkowi nie potrzeba tyle;)

Gość gość
Noworodek często ma suchą skórę po porodzie, łuszczy się więc co w tym złego, że ma na początek emolienty?

Gość gość
bez przesady nie strasz dziewczyny

Gość livvy
Żaden kraj na świecie poza Polską nie zrobił z emolientów biznesu w branży kosmetycznej dla niemowląt. :o Jesteście rodacy fenomenalni jeśli chodzi o pęd na kupowanie na oślep. Nawet ulotek i składów nie czytacie, a to podstawa. Małe dziecko wszytko wchłania przez skórę. Wszelkie zaniedbania rodzicielskie wychodzą dopiero po latach.

Gość gość
Livvy głupoty piszesz skoro chusteczki pampers są dla dzieci to chyba są bezpieczne. Niejedno dziecko miało pupę tym wycieraną i ŻYJĄ !Może autorka chusteczki ma tylko do szpitala a w domu będzie myła pupę wodą i gazikiem?