Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ankakasablanka

czwarte dziecko

Polecane posty

Gość Ankakasablanka

Mam troje dzieci z nieudanego małżeństwa. Ułożyłam sobie życie od nowa, mam kochanego wspaniałego partnera. On nie ma dzieci. I bardzo chce mieć dziecko ze mna. A mna targają wątpliwości. Bardzo bym chciała i bardzo się boję... Jest tutaj ktos w podobnej sytuacji?

Gość gość
jak tylko finansowo podołacie to zabierajcie się do roboty :-) najcenniejsze co kobieta może dać mężczyźnie to DZIECI

Gość Ankakasablanka
Oboje pracujemy, utrzymujemy się na normalnym poziomie. To chyba nie o kasę chodzi a op jakiś strach, który jest we mnie. Mam nieprzyjemny bagaż doświadczeń. Ja wiem, że on to nie mój były...ale :(

Gość gość
ja bym się nie zastanawiała. on też chciałby być ojcem.

Gość Ankakasablanka
Wiem. I rozumiem to. Nie naciska, ale widzę, że mu zależy.

Gość gość
Tylko podziwiac takiego faceta, ktory wziol Cie z tak wilkim bagazem jaka jest 3 dzieci. Ogolnie malo jest takich facetow, ktorzy p****by sie wychowywania 3 nie swoich dzieci. Wiec wydaje mi sie ze to jedno jego dziecko nalezy mu sie.

Gość gość
zawsze zastanawiali mnie faceci biorący baby z dziećmi dla mnie było to nie do przyjęcia ale zauważyłem,że to jednak niezły motyw. Bo jak znudzą mi się te dzieci i ta żona to ide w długą i nie mam z tym problemów od swoich bym nie mógł odejść. To dobre rozwiązanie dla tego kto nie chce swoich

Gość Ankakasablanka
No właśnie on chce mieć ze mną swoje dziecko. To chyba nie dlatego ze planuje ucieczkę ;)

Gość gość
tak,tak u Ciebie ucieczki nie będzie to tylko takie moje przemyślenia. Podziwiam Cie troche trójka dzieci to masakra jest co robić:-)

Gość Ankakasablanka
Ano jest co robić :) Nie narzekam, nigdy nie chciałam jedynaka. Tez mam rodzeństwo i mimo, że jako dzieciaki czasem się kłóciliśmy teraz wiem jak jest ważne.

Gość gość
tez mam trójke dzieci i gdybym miała drugiego partnera to na pewno nie urodziłabym juz dziecka, odchowałam juz swoje i nie chciałbym znowu siedziec w pieluchach . Autorko nie rób niczego wbrew sobie

Gość Ankakasablanka
No właśnie nie wiem czy to byłoby wbrew mnie. Kocham go, wierzę, że to ten właściwy, jesteśmy rodzina a dziecko to dopełnienie. Bardzo bym chciała...I jednocześnie się boję.

Gość gość
no dobra ,miłość miłością ale czy Was będzie stac na utrzymanie 4 dzieci? przecież to kosztuje majątek!!!

Gość Ankakasablanka
A co teraz nie kosztuje majątku? Nie jesteśmy super bogaci ale na wyjście do kina z dzieciakami czasami możemy sobie pozwolić :)

Gość ella usa
Twoja wagina musi być w opłakanym stanie po tylu porodach :classic_cool: He he he

Gość gość
no teraz też już kosztują majatek a jeszcze 1 dziecko...można wiedzieć jaką kwotą dysponujecie miesięcznie?

Gość gość
Też jestem mamą trójki dzieci i planujemy czwarte,tylko że jesteśmy razem 20 lat. Moim zdaniem powinnaś porozmawiać szczerze z partnerem, jak on podchodzi do całej sprawy. Wcale mu się nie dziwię, że chciałby mieć swoje dziecko,skoro razem wychowujecie trójeczkę Twoich. Autorko, ile macie lat ?

Gość gość
ja nie wiem ile to trzeba zarabiać żeby utrzymać czwórkę dzieci w tym kraju na dobrym poziomie ( nie mowię o luksusach, ale też nie o biedowaniu i odmawianiu sobie wszystkiego, tylko na normalnym poziomie)

Gość gość
Po opłaceniu rachunków zostaje nam ponad 4 tyś. Można spokojnie żyć.

Gość Ankakasablanka
Mamy po 32 lata. No ja juz prawie 33 :) Oboje pracujemy. Na luksusy nas nie stac ale głodni też nie chodzimy. Mój partner nie nalega, rozmawialiśmy już na ten temat. Wie, że się boję. On powiedział, ze uszanuje moja decyzje jaka by nei była. Że jest w stanie żyć bez swojego dziecka chociaz go pragnie. I zaakceptował juz życie z moimi dziećmi dawno temu jak się do nas wprowadził. Wtedy uważałam ,że nigdy więcej slubu ani dziecka. Zmieniłam zdanie, niedługo będę znowu żoną. Ale mamą po raz kolejny nadal nie wiem.

Gość gość
Anka a nie mozez napisać wprost ile macie kasy miesiecznie?jesteś anonimowa, wiec napisz prawdę

Gość Ankakasablanka
Ja zarabiam ok 2000, on ok 2500-3000. Dodatkowo mam alimenty na dzieciaki. Zadowala Cie taka odpowiedz? :P

Gość gość
Jesteście młodzi,więc dajcie sobie jeszcze chwilę, żeby się upewnić co do swojej decyzji. Jak moje trzecie rodziłam miałam 33 lata. Widzisz, życie pisze swój scenariusz i nie zawsze wiadomo co się wydarzy. Każda decyzja będzie dobra jeśli razem ją podejmiecie. Powodzenia.

Gość Ankakasablanka
Bardzo Ci dziękuję za miłe słowa. :)

Gość gość
zadowala i moim zdaniem przy takiej kwocie absolutnie nie stać Was na 6 osobową rodzinę. pozdrawiam p.s myślałam ze on sam zarabia ze 4-5 tyś skoro morzy mu się utrzymywanie 4 dzieciaków, ale chyba jest odrealniony:D

Gość Ankakasablanka
Odrealniony? Mieszkamy razem od 2 lat, wie ile kosztuje utrzymanie dzieciaków. Nie nazwałabym go odrealnionym, zdecydowanie bardziej twardo stąpa po ziemi niż ja.

Gość gość
pisało gdzies ze jakas para ma na 14 dzieci - no 14 -2 tysie róznych zasiłków a tzw autorytety każa rodzić co rok lub 2 i miec jak najwiecej dzieci najlepiej kilkanascioro, dwadziescioro , trzydziescioro

Gość gość
zróbcie sobie jeszcze piątkę:D masakra, z taką kasa oni chcą utrzymać 6 osób na normalnym poziomie. niech ten Twój buhaj znajdzie lepszą prace jak mu się dzieciarnia marzy a nie zarabia niecałe 3 koła i udaje zaradnego :O

Gość gość
wg tzw autorytetów 4 dzieci to mało najlepiej miec ich dwucyfrowa liczbę

Gość gość
znam taką kobietę - ma 4 partnera i z każdym z mężczyzn z którymi była ma dziecko :D