Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie MOGE SIE UCZYC

Polecane posty

Gość gość

Nie mogę zacząć:/ Przeraża mnie to bo mam takie zaległosci ogolnie we wszystkim.. i zamiast zacząć to ja ciągle odkładam,bo boje się, że nie dam rady.. :( Jak sie przemóc:(? Jestem tępa idiotką:( nie chce juz taka być:(

Gość gość
Najgorsze rozwiązanie to zrezygnować z nauki. Lepiej uczyć się z lękami niż odpuścić.

Gość gość
To całkiem "normalne" że odkładasz coś, czego się obawiasz. Najważniejsze to zacząć i się systematycznie uczyć - nawet parę minut (!) dziennie. Nie rozczulaj się nad sobą tylko szukaj sposobów, by przełamać tę swoją słabość/wadę charakteru.

Jeżeli to 3 liceum, to przede wszystkim skoncentruj się na przedmiotach maturalnych. Nie piszę Ci, żebyś nie uczyła się innych, ale najważniejsze są maturalne przedmioty. Z polskiego praktycznie wystarczy czytać lektury(i dochodzi jeszcze prezentacja), z języka nie jest taka trudna, najwięcej nauki jest z matematyką, ale bardziej rozwiązując zadania niż się liczyć, w dodatku na maturze dostaniesz tablicę ze wzorami, więc musisz nauczyć się z nich korzystać.

Gość gość
Dzieki za odpowiedzi 🌼