Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

gdzie warto sie ubezpieczyc w ciazy

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie. Zastanawiam sie jakie ubezieczenie wybrac ? Jestem w pierwszym miesiacu ciazy. Wczesniej mialam porod przedwczeny,cesarke i poronienie. Teraz bardzo sie boje i szukam jakiegos ubezpieczenia,ktore pokryloby moj pobyt w szpitalu czy tez np. cesarke. Jesli wiecie cos na ten temat to prosze napiszcie,gdzie warto zadzwonic i zapytac o takie ubezpieczenie. Z gory dziekuje

Gość gość
Tylko urząd pracy jeśli jesteś bezrobotna. Ja mieszkam za granica nie mialam ubezpieczenia w pl ani w niemczech w 7 tyg ciazxy chcialam wykupic jakies ubezpieczenie w pl zeby mi pokrylo porod i ewentualny pobyt w szpitalu jesli byly byproblemy ( na weizyty i tak prywatnie chodze) i bylam w kazdej ubezpieczalni i nic. Nawet najdrtozsze pakiety obejmuja wiele anie porodu nie. Zeby porod objelo i pobyt w szpitalu trzeba byc minimum 8 miesiecy przed zajscviem w ciaze wykupione ubezbieczenie. Jesli teraz nie przyznasz sie o ciaxy nawet jesli zalozmy ze nie wiesz ze jestes i podpiszesz umowe z ubezpieczalnia w ktorej trzeba zaznacxyc czy jest sie w ciaxy ipozniej urodzisz toautomatycznie do ubezpieczalni wysylaja papiery z kosztami i wtedy beda mieli date od kiedfy jestes w ciaxy i zaplavisz mega kare

Gość gość
Jeszcze jedno teoretycznie kobieta w ciazxy nawet nie ubezpieczona jest przyjęta do szpitala i na porodowke i nie ma obowiązku Placic takie prawo mamy. Ze mna leżała na patologii ciazxy dziewczyna bez ubezpieczenia i owszem nie ponosiła żadnych kosztów ale traktowana była przez personel co najmniej podle

Gość gość
dziékujé za odp. ja mam wlasna dzialalnosc i place skladkli i ubezpieczenie, tez nie mieszkam w pl. tylko w uk chce sie dodatkowo ubezpieczyc,slyszalam ze mozna, juz mam umowione spotkanie z agentem to sie dowiem jak to wyglada w praktyce, jaki okres karencji itd Jak ktos wie cos jeszcze to piszcie, sprawdze wszystkie opcje :)

Nie wiem jak w UK,ale w PL jest coś takiego jak karencja, więc jak się już jest w ciąży to nie dostanie się kasy z dodatkowego ubezpieczenia, trzeba się ubezpieczyć wcześniej, przed planowaną ciążą (chyba,że jest to jakieś ubezpieczenie grupowe w pracy, to czasem są wynegocjowane takie polisy bez karencji,ale sporadycznie..)

Gość gość
to sie jednak rozejrze jeszcze, taka fikcyjna to nie dla mnie... poczytam jeszcze o tej karencji... ehhh...za pozno sie za to wzielam...

Gość gość
Czy ktoś jeszcze orientuje się w temacie ?

To prawda. Panią obejmuje karencja , ale to nie znaczy że jest Pani na przegranej pozycji. Na rynku dostępne są pakiety medyczne obejmujące prowadzenie ciąży bez karencji. Wiedzę gdzie je można nabyć oraz co oferują, może Pani zaczerpnąć z artykułu ""Ubezpieczenie w ciąży"" na naszej stronie mfind.pl. W razie dodatkowych pytań jestem do dyspozycji. Kamil Świderski - Mfind