Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak uteperowac nieznosna 5 latke

Polecane posty

Gość gość

Ryk, placz o kazda rzecz. Myslalam ze z wiekiem sie zmieni a ona jest ciagle taka sama.

taka beksa lala ? ja bym, jej wchodzila na ambicje , że cienki bolek mazgaj z niej :D Nie ukrywam ze irytują mnie rozfochowane ksiezniczki wyciskające krokodyle teatralne łzy

Gość gość
dokladnie tak. rano nie chce sie ubierac. ale dzis mnie zszokowala. polozylam jej na lozko ubrania. MOwie ZEBY SIE UBRALA.jA W tym czasie poszlam do lazienki- wychodze a ona siedzi ubrana. czyli wychodzi na to ze mozna , ze potrafi cos normalnie zrobic. a tak to robi na zlosc.

ja mialam synka nie o tyle placzliwego, ani histerycznego, ale maruda, jęczek, kwęczek jak cos nie bylo po jego mysli. Nie ukrywam, ze momentami mnie k*****ica strzelala jak slyszalam jego jęczący ton cos niewyraznie kwekający do mnie, od razu komunikowalam, ze dopoki nie powie mi NORMALNYM tonem co chce , o co mu chodzi, do tego czasu nie ma rozmowy, nie slucham,. bez odbioru, kiedy syn zaczynal wkoncu cos NORMALNIE komunikowac bez marudzenia i jęczenia ,wtedy moglam dialog nawiązac i go wysluchac, w przeciwnym razie nie bylo miedzy nami jakiejkolwiek rozmowy czy spelniania żądań

Gość gość
Moja niespelna 4 latka jest taka " zlosliwa" I placzliwa. Im bardziej ja ja o cos prosze tym bardziej tego ona nie robi. Spieszymy sie do szkoly, prosze jedz szybko I ubieramy sie a ona co? Spiewa, kreci sie na krzesle I czeka az kanapka sie rozpusci w buzi. 45 minut jadla kanapke!!! Wyszla za drzwi w pizamie I skarpetkach. Mialam jeszcze kilka minut zapasu ale chcialam jej udowadnic, ze nie rzucam slow na wiatr. Niestety corka szybko zapimina I akcje tego typu sie powtarzaja

Gość gość
toksyczna- dokladnie opisalas zachowanie mojej corki. i co udalo ci sie zmienic dziecko? wyroslo z tego?

Gość gość
stosuj kary i nagrody, nie ulegaj jak robi awanturę o lizaka w sklepie, niech widzi, ze nie robi to na Tobie wrażenia, dawaj jest proste komendy i określ czas w którym ma coś zrobić. Chwal, jeśli coś zrobi dobrze, albo prawie dobrze. Wiadomo, że to jest tylko dziecko i nie wszystko zrobi na 100% albo że czasami jej się po prostu nie chce. Nie chce się ubrać rano? Zrób konkurs - kto się szybciej ubierze - Ty czy ona :) Zdrowe współzawodnictwo pozytywnie wpływa na ludzi, nie tylko dzieci :)

Nie moge powiedziec, ze syn jak ręką odjął odczarowany, no nie zupelnie ,.bo skomplenie, lamentowanie lezy w jego naturze, taki juz ma wrodzony charakter, taki typ, ale co istotne udalo mi sie u syna wpoic taką zasade ze przez jęki,kweki NIC a NIC nie jest wstanie osiągnąc, tylko przez swoją marudnosc traci na kazdym kroku , to co moglby zyskac gdyby poprosil,oznajmil cos po normalnemu . To wlasnie syn sobie utrwalil, bilans korzysci i strat, a wiadomo dziecko kalkulacyjnie do wszystkiego podchodziu i gdy mial prosbe czy jakąs informacje do przekazania , chcial ze mną porozmawiac, zmienial szybko swoją formę komunikacji,na taką jaką ja akceptuje, aby tylko korzystnie to sie skonczylo,bez strat .

Gość gość
ToksycznaKobieto moge zapytac ile masz dzieci i ile masz lat? bo bardzo madrze piszesz, lubie twoje rady :)

Gość gość
"ja bym, jej wchodzila na ambicje , że cienki bolek mazgaj z niej smiech.gif " Uważasz ze takie wyśmiewanie się z dziecka jest ok?