Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monitor Polski

miejsce na spiskowe teorie

Polecane posty

Gość Monitor Polski

oto miejsce na teorie spiskowe teorie dla JAK PRZE z tematu o hpv i kk ;)

Gość gość
To miejsce na ciążę, poród, macierzyństwo i wychowywanie dzieci :D

Gość Monitor Polski
tu mozemy "podyskutowac" (cudzyslow uzyty, gdyz z toba trudno o czymkoliwek dyskutowac) o teorii smolenskiej, "szkodliwosci"szczepionki przeciw hpv, blogu niejakiego Kefira, choc nie rozumiem dlaczego czyjes prywatne zdanie mialoby dowodzic czegokoliwiek, skoro jednoczesnie nie uznajesz zdania specjalistow danej dziedziny? ...i o czymkoliwek sobie zyczysz :D

Gość Monitor Polski
wiem na co to miejsce, ale niejaki JAK PRZE nie wie :) i zachwaszcza sasiedni temat. no to niech tu przyjdzie

Gość Monitor Polski
a tak powaznie: co byscie powiedzieli doroslemu mezczyznie, ktory wyzywa Was od idiotek i kretynow, bo... 1. chcecie sie zaszczepic przeciw wirusowi hpv, 2. nie wierzycie ze brzoze w Smolensku nie zlamano dzien przed katastrofa..???

Gość Monitor Polski
aaaa!!!!! poprawka :D ze nie wierzycie, ze brzoze zlamano przed katastrofa

Gość bardzo mądra i piękna
ale ty głupia/ głupi jesteś, takie pierdoły wypisywać, mnie by się nie chciało, ale cóż brak inteligencji przekłada się właśnie na takie tematy :P

Gość Monitor Polski
jakby Ci ktos temat Twoj psul takimi p*****lami, calymi dniami w tym dziale siedzial, to by Ci sie zachcialo, gwarantuje!

Gość gość
ty jestes głupsza niz on

Gość gość
Jest taka teoria. Nie jest prawdą, że kobiety nie lubią gdy się w nie wsadza.

Gość jak prz
nigdy nie polecałem blogu Kefira skad w głowie Tej takie ubzduranie , znam ta stronę od 2011 roku wtedy tez informacje owe konsultowałem z specjalistami na slasku Nie jestem odobą co byle g***o pzrecyzta na internecie , albo zobaczy w mediach i w to wierzy teorie spiskowe juz przerabiałem i dam sobie spokój , mam swoje zdanie nie zmacone mecenie byle specjalistów ktorzy robia wodę z mózgu , powtarzam kogo uwazasz za specjalistę ? w omawianej kwesti smolenskiej ?? kogo ?? nie trzeba z reszta byc specjalistą , a mizec zdrowy rozsadek , skoro mysliwiec ktory mase całkowitą ma 4 x mniejszą niz tupolew przecioł linę kolejki gorskiej a piloci nawet nie poczyli i normalnie wyladowali , to gdzie do masy około 60 ton 154 ma sie 45 cm brzózka , jakie to drzewo znajdziesz na forach lesniczych tam podają dane techniczne tego drzewa . skrzydła samolotu musza uniesc całą mase jego bo to na nich sie skupia siła nosna

Gość jak prz
Monitor Polski a tak powaznie: co byscie powiedzieli doroslemu mezczyznie, ktory wyzywa Was od idiotek i kretynow, bo... 1. chcecie sie zaszczepic przeciw wirusowi hpv, 2. nie wierzycie ze brzoze w Smolensku nie zlamano dzien przed katastrofa..??? ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, bredzisz synek mam w d***e kto w co wierzy w kwestim smolenskiej i nigdy nie stawałem po zadnej stronie , czy to spiskowej czy tej podawanej pzrez media , stoje z boku i smieje sie i z jednych i drugich mam swój rozmum , jestem oczytany w temacie poprzez fora lotników , inzynierów osób majacych pojecie w temacie ,a nie bełkotu medialnego . a w kwesti szczepionki tak masz racje taki ktos jezeli ma podaną całą wiedze na jej temat pod ktora sie podpisują ludzie wykształceni nie zwiazani z GSK i MSD nie jest to Kedzia , nie jest to Dębski i nie Majewski itd. to jest to kretyn, kretynka . niezalezni bowiem naukowcy swe zdanie juz powiedzieli i napisali , tyle ze sie je zagłusza . Kefir ??? to tylko ktos kto ma czas i pisze blogi nie jest dla mnie zadnym kims wiarygodnym a jedynie kims co zwraca uwage na problem . Reszte trzeba dopytać , doczytać w porzadnych zródłach - a te nie polecają szczepioenia , bo to jedna wieka sciema jak swego czasu lek VIOXX

Gość jak prz
I TYLE TU PO MNIE ZEGNAM

Gość węszator spiskuf
Oczywistym jest fakt że Unia Europejska popsuła nam edukacje zeby ze szkoły były matoły żeby jako Chin i Bangladeszu było troche taniej, tępej siły roboczej z Polski. Wsadzili nam gimnazja, wylegarnie hołoty wszelakiej.

Gość węszator spiskuf
Jednocześnie zniesiono wszelkie przepisy dotyczace produkcji mięsa. Chciwe miejscowe matoły i elementy V kolumny pakują w prosiaki a potem mięcho chemię wszelaką co skutkuje wadami wszelakimi u płodów, dzieci i dorosłych. Bardziej się opłaca leczyć ciemną hołotę niż jej dogadzać.

Gość węszator spiskuf
na wszystki trzyma łape wielki Nafciarz i jego przydupasy nad nami pieczę sprawuję przydupas Putin, ale już niedługo jego miejsce zastąoi jakiś Mao czy też inny Zai Tei z rosnacego Państwa Środka, przy tym Smoleńsk to smieszne igraszki

Gość Monitor Polski
nie jestem twoim synkiem! A ty, skoro, "dowod" typu: "ktos mi opowiadal, ze ktos widzial, ze tamten uwaza..." rownowazysz z wiedza fachowcow, to faktycznie nie mamy o czym rozmawiac... Czy miales w szkole cos takiego jak lekcje fizyki? A o dynamice sie uczyles? Chyba niewiele z tego pamietasz... Jestem laikiem, a nie wyobrazam sobie jak uderzenie w drzewo mialoby nie miec wplywu na trajektorie lotu??? Nawet zakladajac, ze drzewko jest malutkie i ugina sie, a nie lamie niszczac jednoczesnie skrzydlo! Przeciez samolot traci wtedy sterownosc! Nieeeee...szkoda gadac...

Gość jak prz
to dlaczego synku lina nośna kolejki górskiej nic nie zrobiła lzejszemu samolotowi od tupolewa a wytrzymałosc takiej liny jest 100 jak nie 1000 razy wieksza od wspominanej Brzózki , wiec kto ci wykładał fizykę ? dynamika :) Synek na masę 60 ton drzewo o grubosci 45 cm to nawet nie zapałka . Zapewne widziałas jak czołg t-34 w serialu o rudym 102 porusza sie po lesie, a to tylko masa 26,5 tony czyli 3 x mniejsza od tutki ta bowiem siega 55,3 tony bez paliwa , biorac pod uwage doniesienia z czarnej skrzynki jako ze miali ponad 11 ton jeszcze paliwa daje nam wagę tutki ile ? 66,3 tony a masa startowa tego samolotu to 102 tony z kim ja gadam ???

Gość jak prz
jeszcze raz pytam o jakich fachowcach mówisz ? synek nie masz pojecia o czym piszesz

Gość jak prz
oczywiscie to ze wielcy swiata sie dogadali w wielu kwestiach to też teoria sposkowa , ze zarówka moze swiecic 100 lat a swieci około zalezy 5000 godzin wynika z nieudolnosci inzynierów , ze sprzet rtv sie psuje po gwarancji podczas gdy ten z czasów komuny pracuje do dzis to zbieg okolicznosci :) itd. itd.

Gość jak prz
wezmy teraz las kabacki i ił 62 w prawdzie masa wieksza bo wlasna 67 ton ale zanim runoł i stracił skrzydła wycioł takich brzózek ile :) jakos nie urwało mu skrzydeł w zetkniecu z pierwszymi drzewami a wycił nimi cały pas :)

Gość jak prz
opis swiadków Drzewa trzaskały jak zapałki, żadne z nich nie urwało skrzydła ani ogona, dopiero w zderzeniu z ziemią samolot rozbił się na kawałki. w sumie jak podają media wycił 2 hektary lasu skrzydłami :) powodzenia ....

Gość jak prz
Może chociaż tzw. czarne skrzynki z Tu-154M zabezpieczono prawidłowo? - W tym obszarze trzeba wskazać na szereg poważnych zaniedbań. Biuro Ochrony Rządu, polskie służby dyplomatyczne i biuro attaché wojskowego obecne na lotnisku dopuściły do przejęcia przez Rosjan naszych czarnych skrzynek i do przechowywania ich bez wiedzy Polaków przez okres od pięciu do dziewięciu godzin – do momentu przylotu z Warszawy kolejnego samolotu specjalnego Jak-40, którego załoga wykonała lądowanie w Smoleńsku około godz. 20.00. W tym czasie doszło do przesunięcia taśmy w rejestratorze, co najprawdopodobniej nie było skutkiem zderzenia z ziemią. Ponadto sama lokalizacja czarnych skrzynek była bajecznie prosta, także ze względu na ich charakterystyczną barwę – dokonał jej nawet Sławomir Wiśniewski, pracownik TVP, który sfilmował i rozpoznał czarną skrzynkę około godziny 11.00. Tymczasem strona rosyjska przez dłuższy czas utrzymywała, że ich nie może odnaleźć. Kiedy wreszcie przyznano, że zostały odnalezione, to jakie były możliwości ich zbadania? - Samo podjęcie czarnych skrzynek przez Rosjan nie było zgodne z duchem konwencji chicagowskiej z 1944 r. (państwo miejsca zdarzenia zobowiązane jest do niepodejmowania czarnych skrzynek do momentu przybycia przedstawicieli kraju operatora, w tym wypadku Polski). Załącznik 13 dopuszcza badanie kluczowych dowodów, w tym czarnych skrzynek, na wniosek kraju operatora, przez “przedstawiciela organu sądowego” – celem “ochrony wiarygodności badań”. Nie skorzystano z tej możliwości. Złamano też postanowienia rozdziału 5, punkt 5.12 o nieujawnianiu informacji, czym właśnie była publikacja stenogramów oraz wypowiedzi medialne, w których przoduje płk Klich. Chciałbym też zwrócić uwagę, że w internecie opublikowano jedynie niestaranny skan kopii odpisu treści czarnych skrzynek, m.in. niepodpisany przez osobę identyfikującą głosy (ppłk. Bartosza Stroińskiego).

Gość jak prz
Jakich? - Niemożliwe jest wykrycie czterech dźwięków na tej samej częstotliwości z podziałem co do 0,1 s, czego dokonali Rosjanie. Nie jest możliwe, by nawigator mówił pięciokrotnie dwie rzeczy jednocześnie, co Rosjanie wysłyszeli; nie jest też możliwe, aby trzy drzewa w dużej odległości od siebie zlały się w jeden dźwięk. A wreszcie, gdyby przełożyć wypowiedzi w stenogramie na język matematyki i naszkicować krzywą opadania Tu-154, można zauważyć, że jego silniki musiałyby mieć moc porównywalną do promu kosmicznego, by w ciągu 4 s wyjść z opadania 20 m/s i przejść do lotu poziomego, kosząc drzewa. Operat Tu-154 przeczy temu i mówi, że trajektoria samolotu musiała być inna. Ostatnie 16 s (po które dodatkowo jeździł pan Miller) uwiarygodnia podejrzenia manipulacji.