Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yorket

Czy masturbacja jest złym przyzwyczajeniem

Polecane posty

Gość yorket

Hej. Od roku się masturbuję, mam aktualnie 17 lat i nie mam dziewczyny. Czuję taką potrzebę, ponieważ jeśli zbyt długo nie mam możliwości wyżycia się to staję się niespokojny i nie mogę się skupić. Ostatnio kolega powiedział mi, że jest coś ze mną nie tak, że się masturbuję, że to samog***t i jest zły. Czy powinienem przestać? Może mi się coś stać?

Gość gość
wzrok moze ci sie pogorszyc + odciski na rekach

Gość Anoalo
To nic złego, jeżeli oczywiście nie zastępuje Ci realnych kontaktów. Bardzo wiele osób, kobiet i mężczyzn, radzi sobie w ten sposób w okresach samotności:) Ważne, żeby nie przesadzać z częstotliwością. Od masturbacji, tak jak od wszystkiego, można się uzależnić. Najlepiej poszukać sobie partnera :) Osoby pełnoletnie mogą skorzystać z pośrednictwa portalu: http://sexdopary.pl

Gość gość
nie masz powodu do niepokoju, to całkowicie naturalne zjawisko. Gdy nie mamy partnera do seksu, masturbujemy się, żeby złagodzić napięcie seksualne, które jest w nas. Dzięki temu jesteśmy spokojniejsi i zrelaksowani.

Gość GOSC X56
ja mialem taki problem przez 10 lat, bylem uzalezniony od tego, przez to mialem przedwczesny wytrysk, na szczescie uporalem sie z tym, trzeba uwazac, ale wysztsko jest dla ludzi

Gość Alan224
fakt od nadmiernej masturbacji można się uzależnić. Ale jest to naturalne zjawisko i nie podlega samog******i. Nie sprawia ci to chyba bólu i nie robiśz tego wbrew sobie :)? praktycznie każdy mężczyzna próbował masturbacji, czasem ciężko jest się skupić jeśli nie uprawialiśmy dłużej seksu albo nie pozbyliśmy się tych wiecznie produkujących się plemników

Gość GOSC X 56
trzeba byc ostroznym bo mozna popasc w nałóg i pozniej z tego konskwencje fizyczne i pychologiczne moga byc bardzo trwale i ciezkie do zmiany

Gość janka555
Dokładnie wszystko jest dla ludzi - oczywiście w granicach rozsądku. Większość ludzi się masturbuje tylko, że mało kto otwarcie o tym mówi i ma odwagę się przyznać ! Ostatnio czytałem ciekawe rzeczy na stronce http://www.seks.org.pl/masturbacja-fakty-i-mity/ ! Może was też to zainteresuje warto poświęcić chwilę czasu ! Polecam serdecznie ! :)

Gość alan224
czytałem już ten artykuł. Bardzo dobrze wszystko opisane w pigułce. Będzie dostępny też farmaceuta na tym portalu który będzie odpowiadał na pytania jeśli już takie macie odnośnie masturbacji

Gość janka555
To na prawdę jest dobry pomysł ! Po co zadawać pytania na forum i otrzymywać informacje od zwykłych ludzi, kiedy można dowiedzieć się czegoś od lekarza - profesjonalisty ! :) Ja na pewno będę próbowała skorzystać jak najwięcej !