Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karinczak

możliwość zajścia w ciąże

Polecane posty

Gość karinczak

dziewczyny co o tym myslicie, dwa miesiace temu urodzilam moje pierwsze dziecko, synka od niedawna zaczelam wspolzyc z mezem,14l października dostalam pierwszy okres nie karmie piersia dlatego pewnie tak szybko trwal gora 4 dni nie byl bolesny ale czulam jednak ze to okres, 20 pazdziernika kochalismy sie i jak na złosc pękła nam prezerwatywa zaczelam panikowac oczywiscie bo pioerwsza mysl to ze juz bede w ciazy przed ciaza cykle mialam reguralne co 28 dni, na nastepny dzien poszlam do ginekologa zeby mi przepisal tabletke po stosunku przy okazji zbadala mnie bo porodzie jeszcze tego nie robilam i pani doktor powiedziala ze wszystko jest wporzadu ze jajniki juz zaczynaja powoli pracowac ale ze nie potzrebnie musze zazywac ta tabletke poniewaz nie ma szans ze zajde jeszcze w ciaze i dala mi ulotki o antykocepcji zebym sobie wybrala, nie wiem co myslec z jednej strony to ginekolog i sie zna na rzeczy a z drugiej troszke sie boje a co wy o tym myslicie?

Gość gość
A jakie badania miałaś robione?

Gość karinczak
najpierw na fotelu a potem usg normalne przy komputerze

Gość gość
W takim razie lekarz ma rację. Na usg widać na jakim etapie cyklu są jajniki. Jeśli nie ma dominującego pęcherzyka to w ciągu najbliższych dni nie dojdzie do owulacji. A jeśli nie dojdzie to nie ma szans na zapłodnienie.

Gość karinczak
uff to moge spac spokojnie;) teraz pora wybrac antykoncepcje, a waszym zdaniem co jest lepsze tabletki czy plastry?zastanawiam sie nad plastrami evra

Gość gość
Tabletki. Są łatwiejsze w stosowaniu.

Gość karinczak
a jakie polecasz, wiem musi mi je dobrac lekarz bo kazda kobieta reaguje inaczej ale zastanawialam sie tez nad tabletkami vibin albo yaz

Gość gość
Ja biorę Yaz od ponad trzech lat i sobie chwalę, ale na Ciebie mogą zadziałać inaczej.

spirala, jeżeli zdarza Ci się zapomnieć, plastrów raczej nie polecam (mi bardziej stosowanie przeszkadzało) dla mnie mało estetyczne, trochę bolały mnie mięśnie. Tabletki jeżeli bierzesz co do godziny to Qlairę polecam (efektem ubocznym może być powiększony biust - sporo;) ), ale nie zauważyłam, że libido się obnizyło.

Gość gość
Tabletek nie trzeba stosować z dokładnością co do godziny tylko o zbliżonej porze.

Gość karinczak
to wybiorę jakieś tabletki bo spirali mówila ze jeszcze nie moge

Gość gość
a wogole mozliwe jest zeby lekarz sie pomylil?