Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość werronan

jaki najbardziej naturalny specyfik do kąpieli dla noworodka na czas po porodzie

Polecane posty

Gość werronan

w szpitalu?, bo w domu będę do kąpieli używac oliwy z winogron ale do szpitala nie bede jechac z oliwą

Gość gość
w szpitalu dziecka nie kapalam

Gość gość
przeciez w zpitalu jestes 2 albo 3 dni - po co kapac?

Gość gość
Ja tez dziecka nie kapalam,po co? Nie,wiadomo jakie warunki,brzydziłabym sie

Gość gość
ja ci doradze oliwe z olimpu-jest lepsa od winogron:)

Gość gość
po cholerę "myć" dziecko oliwą? to nie mycie , myje się mydłem , a nie k***a oliwą , p******o was na maxa już z tym wydziwianiem , owszem można robić kąpiele z dodatkiem oliwy ale to jest kuracja dla skóry z problemami , nie zastąpi to tradycyjnego mycia może jeszcze będziecię kąpać jak w UK 2 razy w miesiącu bo przecież taki maluch się k***a nie brudzi? a na to potem oliwa i już mamy świetną pożywkę dla gronkowca i paciorkowca bo pory zatkane

Gość gość
w szpitalu dziecka kapie polozna u nie johnsona uzywali

Gość gość
kto uzywa oliwy do mycia dzieci????? przeciez ten tluszcz pozamyka wszystkie pory na skorze dziecka, a po drugie to bedzie smierdziec,....

Gość nowłasnieeeeeeeeeeeeeee
U mnie w szpitalu codziennie dziecko kapały położne . Z córka byłyśmy tam 7 dni ale powiem szczerze ze nie wiem w czym one kapały dziecko.

Gość gość
Jak sama bedziesz kapac dziecko w szpitalu to zrob to tylko w wodzie. jako dodatek ew.olej ze slodkich migdalow,ale to juz w domu. Naturalne oleje nie zapychaja porow,tylko olejki na bazie parafiny.

Gość gość
oliwa plus 2 tyg brud na ciałku zatka pory wyśmienicie :D oliwę stosuję się do zmiękczenia łuszczącej się skóry , potem się ją zmywa mydłem

Gość gość
W szpitalu to mi tylko wodą pod kranem dziecko myli :-) W domu tez albo w wodzie albo dodawałam trochę mleka własnego.

Gość gość
noworodki mają bardzo różne problemy skórnej, i czasem wymagaja natłuszczania emolientami, a czasem np osuszającej kapieli w krochmalu. Przede wszystkim wszelkiego rodzaju spożywcze oleje i oliwy absolutnie nie nadaja sie do uzycia zewnętrznego. Pływał w twoim brzuchu w wodzie z jakimiś maziami naturalnego pochodzenia, zadbaj o to żeby woda była miękka, czysta i dobrej jakości np z filtra brita (ja tak robiłam) wystarczy tylko podgrzać, ta woda jest wtedy pozbawiona chloru i wszelkich zanieczyszczeń. Nie ma potrzeby takiego malucha do miesiąca męczyć preparatami i pianą, wystarczy pomasować ręką w wodzie o odpowiedniej temperaturze. Powariowaliście ludzie, w głowach wam się od tych reklam poprzewracało. Albo eko bzdur.

Gość gość
Mam trzymiesieczne dziecko i ani razu nie bylo myte. Kapie sie owszem w samej wodzie. Mieszkam poza Polska i tutaj lekarze sugeruja, zeby w ogole dziecko kapac raz na tydzien, Naprawde. Swoje pierwsze dziecko kapalam codziennie, jakies Oliatum stosowalam , cuda na kiju i moje dziecko mialo wiecznie problemy ze skora. Jak przyjechalam do tego kraju lekarza kazal przestac kapac i pomogło. Scieramy naturalna wartwe ochronna kapielami

Gość gość
ja kapie co drugi dzień w Oilatum

Gość TakaSobieMama2
Emolienty sa TYLKO dla dzieci z PROBLEMAMI skornymi ! Zdrowego noworodka czy niemowle wystarczy kapac w WODZIE. Moja corka do 3 miesiaca nie widaiala na oczy plynu do mycia, mydla ani oliwki. Po 3 miesiacu zycia zaczelam stosowac Mustele, wlawalam kilka kropel do wanny tak co 2-3 kapiel.

Gość gość
moje dziecko przez nieczęste kąpiele (co 2 dni, rada lekarza rodzinnego , skrytykowana przez lekarza dermatologa) nabawiło się okołomieszkowego rogowaciejącego zapalenia skóry , więc co dziecko to dziecko , kąp kiedy chcesz w czym chcesz ale potem nie płacz

Gość gość
Ja dziecko kapie codziennie,ale nie sa to kapiele w tonie kosmetykow. Tylko woda i czasami mydelko w pachwinach i pupa,bo wiadomo kupa :D ma sie swietnie,skora idealna,gladziutka nie wymagajaca zadnych emolientow. Raczki jeszcze myje mydelkiem bo ciagle je ssie,teraz lapie rozne pokarmy wiec wiadomo,brudza sie juz :)

Gość werronan
dzięki za opinie, a co do oliwy z winogron, że zatyka pory to bzdury, sama jej używam do kąpieli i powiem wam, że dzięki temu mam ładną gładką skórę, ta oliwa powoduje szybsze gojenie wyprysków, pryszczy.

Gość maalgasia
naturalne oleje tpu z migadłow, oliwa z oliwek nie zatykaja porow!

Gość Lopis
Moze zabierz ze soba troche tej oliwy w malej podroznej buteleczce, mozna je w drogerii kupic. My zaliczylismy po porodzie 1 kapiel w szpitalu, kapala instruktazowo polozna w plynie nivei (sponsoruje ten szpital).

Gość gość
"... w plynie nivei" ... o matko :O

Gość gość
u naspolozna kapala dziecko jeśli się chciało.brała mydełko od mamy,albo sama woda.ale jak widziałam jak to robi to raczej ciężko nazzwac to myciem.sa mydła bio wiec warto w tych się rozejrzeć,aby dziecku nie fundować od pierwszych dni chemii.jest tego mnóstwo ty musisz wybrać jaki.a oliwa faktycznie zapcha skore.mozna jej troszkę dodac dla nawilżenia naturalnego skory,ale ja bym nie przesadzała.dopiero jak będzie za sucha skorka można dodac,a tak nie widze sensu.

Gość Lopis
A co? Nivea taka straszna? Od tego jednego razu dziecku sie nic nie stalo. Heh :)

Gość gość
a biały jeleń ? a bambino ? takie złe? wcale nie jest dobrze jeżeli dziecku się funduje tylko nawilżanie bez mycia ,