Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

angielski prosba do advanced speakers

Polecane posty

Gość gość

Hej czy to jest poprawnie. Chce sie zapytac czy dokumenty ktore do tej pory dostarczylam wystacza, zeby dostac prace i moc dac wypowiedzenie z obecnej pracy. Nawet po polsku ciezko to napisac. Prosze i dziekuje za wszystkie rady. Is the documentation at a stage where I can give a notice at my work?

Gość gość
Is the submitted documentation sufficient for employment termination?

Gość gość
starasz sie o prace i nie potrafisz sie porozumiec z pracodawca? :o

Gość gość
wow serdecznie dziekuje! chyba nigdy nie naucze sie angielskiego :( a tyle juz lat za granica, wstyd.

Gość gość
chociaz termination of employment brzmi lepiej.

Gość gość
napisalam tak: Is the submitted documentation sufficient for the termination of my current employment A co do tego wpisu, ze nie umiem sie porozumiec z pracodawca, to nieprawda, po prostu angielski to moj drugi jezyk, a takie sformulowania raczej nie sa w codziennym uzytku.

Gość gość
Nie przejmuj sie, ja pracowalam dlugie lata jako tlumacz pisemny i w pisanym slowie jestem w miare biegla. A jak mam sie odezwac po angielsku, to totalna porazka. Z doswiadczenia wiem, ze jak na co dzien masz mozliwosc komunikowac sie w danym jezyku to po pewnym czasie nawijasz swobodnie i bez zastanawiania sie czy dobrze odmienilas czasownik. A jak tylko wyjdziesz z rytmu to znow zaczynasz dukac.