Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szukam niani

Polecane posty

Gość gość

poszukuję niani do opieki nad 7 - letnią dziewczynką. Podstawowe zadania to : odprowadzanie i przyprowadzanie dziecka ze szkoły, odrabianie lekcji, sprzątanie podczas nieobecności dziecka, podawanie posiłków dziecku, nastawianie prania i układanie upranej odzieży, prasowanie. 6 zł za godzinę.

Gość gość
to dobrze płacisz, ja swojej niani za to samo płacę 4zł/h

Gość gość
jeszcze nie płacę wciąż szukam. Może się wydawać, że to mało, ale na dobrą sprawę to niania się wcale nie narobi. Zaprowadzenie dziecka do szkoły na 8 rano, zajęcia do 13. Więc o 13 odbiór, podanie obiadku (podanie to nie to samo co gotowanie, wszystko będzie naszykowane tylko do odgrzania). Po szkole przebywanie z dzieckiem do 15, odrobienie z nim lekcji w tym czasie. To jest tylko ok. 3 godzin z aktywnym dzieckiem. Trochę po szkole i czas na odprowadzenie/przyprowadzenie. Reszta czasu od 8 do 15 to siedzenie w domu i czekanie, a ja za te godziny płacę więc jeśli będzie coś do zrobienia w domu to bez skrupułów o to nianię poproszę. Nie mówię o myciu okien i szorowaniu podłóg chodzi o zrobienie oględnego porządku jeśli takowa najdzie potrzeba, a prania też nie robię codziennie. W tym czasie może również poczytać książkę, czy spędzić czas w internecie. Nie będę wnikać jeśli zrobi też to o co poproszę danego dnia.

Gość gość
i załozyłas ten temat po co? Na mój gust mało płacisz.. ale to twoja sprawa i tej która się zgodzi.

Gość gość
czyli szukasz niewolnicy... Poza tym to wstyd pisać na forum, że masz takiego tępego dzieciora, że samo lekcji nie potrafi odrobić, tylko pani niania musi mu pomagać :D jak widać tępotę dzieciak odziedziczył po debilnej matce.

Gość gość
tępy gościu , nie wiesz że z dzieckiem trzeba usiąść i odrobić lekcje? dziecka trzeba przypilnować ,w momencie problemów naprowadzić na dobrą drogę myślenia, nikt nie każe nikomu odrabiać za dziecko lekcji ja mam 12 latkę która jest wzorową uczennicą, ale też sprawdzam co pisze, czy jest ok

Gość gość
to ty szukasz nie dość, że niani, sprzątaczki, to jeszcze ma być polonistka, matematyczka, fizyczka, anglistka, chemiczka, geograficzka, biologiczka, lecz się kretynko :) i to wszystko za 6 zł /h :D

Gość gość
dziecko ma 7 lat to jest podstawówka. Żadna chemia i fizyka. Założyłam temat, bo może ktoś się zgłosi woj. lubelskie. Co masz na myśli niewolnica? Dziecko nie ma zadane nie wiadomo ile w tej podstawówce. Zadania nie są wybitnie trudne mają raczej nauczyć systematyczności niż wymagać super myślenia. Takie lekcje może spr spokojnie nawet starsze dziecko więc dorosła kobieta nawet bez wykształcenia też sobie poradzi z przypilnowaniem i sprawdzeniem jak dziecko poradziło sobie z zadaniem 2+4 lub napisało rządek literek w zeszycie. Niania przez większość czasu siedziałaby w domu. Chcę takiego układu, bo ja pracuje 50 km od miejsca zamieszkania i nie zdołałabym od razu nie dość że wyrwać się z pracy to jeszcze dojechać. Chcę mieć kogoś pod rękę, kto odbierze dziecko gdy np. ta źle się poczuje, rozchoruje. A już mieliśmy taki przypadek że mała dostała gorączki i trzeba było ją odebrać, a ja zanim dojechałam minęły 2 godziny. Lub z jakiegoś powodu zajęcia będą krotsze i będzie trzeba małą odebrać. Rozne są przypadki. Dlatego niania by siedziała pod telefonem na taka ewentualnosc u mnie w mieszkaniu. To naprawde wybitnie ciezkie zajecie? skoro moze w tym czasie odpoczac. I porobic swoje sprawy. Z czego ewentualnie czasem poprasowac, wstawic pranie lub wrzucic naczynia do zmywarki. Moje mieszkanie nie zarasta brudem i sprzatam sama na bierzaco wiec chodzi o ogarniecie tylko jesli zajdzie potrzeba. Gotowanie odpada. Duzo zajec nie mialaby niania. Szukam na roznych portalach min. tu.

Gość gość
a jak nie bedzie co robic, to tez ma siedziec w waszym domu i nic nie robic za te 6zl/h?

Gość gość
Jeśli chce zarobić te 960 zł to tak. Chodzi o to by była w razie czego. Ja też czasem mam w pracy dnie kiedy siedzę i siedzę i nie mam nic do roboty. A 8 godzin spędzić trzeba. Kilka razy w roku na pewno będą też dnia kiedy będzie musiała ciągle opiekować się mała np. na czas ferii, bo ja wtedy urlopu nie dostanę czy w czasie wakacji lub choroby kiedy córka musiałaby być w domu. Ale na ogól raczej to był by luźny czas. Ścisłe zadania na codzień to: zaprowadzenie do szkoły, odebranie, podanie obiadu, przypilnowanie lekcji, i kreatywne spędzenie czasu do 15 jeśli np. lekcji nie będzie to jakiś spacer, zabawa, wspólne rysowanie, gry. A w czasie siedzenia w domu może niania zrobić wszystko i nic. Jej wola. Chyba, że poproszę akurat o jakaś przysługę. Napisałam o tym w ogłoszeniu by nie było zaskoczenia, ale ja niani która się zgłosi wytłumaczę na jakiej zasadzie miałaby pomóc mi w pracach domowych. Pranie robię dwa razy w tygodniu. I wcale wszystko nie jest do prasowania. I absolutnie nie moje ciuchy czy męża. Tylko dziecka. Największy bałagan zazwyczaj jest w kuchni, bo wstaję o 5 i szykuję obiad by córka miała co zjeść i przed wyjazdem do pracy nie zawsze zdążę posprzątać po gotowaniu. Wszystko byłoby sprecyzowane absolutnie nie kazałabym myć np. okien, ścierać kurzy. Raczej chodzi o poukładanie rzeczy, odkurzenie ewentualnie dywanu jak nie zdążę. Na ogół mam porządek w domu i sama ze wszystkim się wyrabiam. Ale niestety nie zawsze.