Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vgbnvbnm

Dalekie dojazdy do pracy

Polecane posty

Gość vgbnvbnm

Mam możliwośc podjęcia pracy około 40 km od domu. Dojazd autobusem i pociągiem (najpierw autobusem, później pociągiem). Odległosc i czas mnie nie przeraża, ale boję się opóźniej w komunikacji np. w zimie i ewentualnych spóźnień. Ktoś z Was dojeżdża w ten sposób? Jeździcie specjalnie wcześniejszymi autobusami/pociągami, na wypadek opóźnień? Bo chyba tak będę musiała robić....

Gość gość
Ja Cię pobiję, ja dojeżdżam samolotami do pracy, lot 1:40 minut. Mam dwa loty dziennie. Twoje problemy to dla mnie bajka.

Gość gość
ja odpuściłam pracę 60km od domu - 1,5h pociągiem w jedną stronę. Pociąg przed 6 rano. Też się bałam zimy, ale z innego powodu - zimno. Pociąg osobowy, na oknach szron i wieje. No i dojazd kosztuje

Gość vgbnvbnm
Zimna się nie boję, dojeżdzałam tak na studia, tylko tam wiadomo - pare minut spoznienia czy opuszczenie zajęć kiedy zasypało tory to nie była tragedia, zawsze można było odrobić czy iść na konsultacje. Ale w pracy? :(

Gość vgbnvbnm
I co w sytuacji kiedy np. pociąg jest całkowicie odwołany?

Gość gość
nie ma sytuacji, że pociąg jest odwołany. Dają wtedy komunikację zastępczą - autobus.

Gość vgbnvbnm
Chyba żartujesz. Ile razy na zajęcia nie poszłam przez odwołane pociągi w zimie... Albo wracałam do domu późnym wieczorem bo np. dwa kolejne pociągi były odwołane...

Gość vgbnvbnm
A i tak najczęściej były po prostu "opóźnione 120 minut, opóźnienie może ulec zmianie" :D