Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mensa

Chudnę i mam zaparcia

Polecane posty

Gość Mensa

Odchudzam się, jestem na diecie i ostatnio mam okropne zaparcia. Boli mnie brzuch, a jadam w sumie naprawdę zdrowo. Tylko mam siedzący tryb pracy i mało się ruszam.

Gość gość
Twój tryb życia (brak ruchu plus dieta) wiele wyjaśnia - masz wolny metabolizm. Postaraj się więcej ruszać, a powinno być lepiej.

Gość Kasinkaaaaa
tak jak napisane wyżej: musisz się ruszać, sama dieta nie wystarczy, choćbyś otręby zagryzała suszonymi śliwkami :) Ja dorażnie stosowałam jeszcze czopki, które z ręką na sercu mogę Ci polecić. Działają bardzo szybko i też łagodnie, nie przeczyszczają. Myślałam, że taki mój urok, dopytałam inne osoby i inne potwierdziły moją opinię o tych czopkach. Jak pozbierasz te wszystkie rady i zaczniesz je wcielać w życie, o zaparciach będziesz mogła tylko teoretyzować :-)

Gość gość
zmiana diety, duzo warzyw i wowoców, ruch i lewatywka :)

Mam wypróbowany sposób. Łyzeczka gorczycy takiej co się dodaje do ogorkow, na czczo. Popić to wodą. To spsob z książki-leki z Bożej apteki. A najlepsze jest to że po tym nie ma biegunki tylko normalne wypróżnienie. I tak z tydzień i mnie się uregulowało. spróbuj warto.

Gość gość
Kuracja gorczycą przy zaparciach: W celu przeprowadzenia kuracji gorczycznej należy zażyć 3x dziennie, godzinę przed posiłkiem 1 łyżeczkę całych ziarenek gorczycy, popijając wodą. Ilość należy zwiększyć w następnych dniach, aż do spowodowania wypróżnienia, ewentualnie aż do 3 łyżeczek 3x dziennie. Tę dawkę należy zachować ok. 1 tygodnia, po czym należy stopniowo powrócić do dawki 1 łyżeczki nasion 3x dziennie. Tę dawkę stosować można przez kilka tygodni.

Nie wiem jak to ktoś uważa czy też wyczytał. Ja tak robiłam i mi pomogło. Nawet po plastyce pochwy nie miałam problemów, mimo tego że piła tylko 1 łyżeczkę dziennie. Polecała to też położna.

Gość gość
mnie w ciąży przy mocnych zaparciach pomagało lactulosum syrop i brałam jeszcze osłonowo provag-a probiotyki też regulują. Oba leki są bez recepty. Ale spróbuj jeszcze podziałać dietą-buraki,winogrona,soki przecierowe,śliwki, szklanka wody na czczo itp.U mnie to te trochę działało.