Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaciekawiona ta idea

czip dla dziecka

Polecane posty

Czy ktoś o czymś takim slyszal?

Gość gość
Tak, słyszałam o technologii RFID. Mam nadzieję, że nie jesteś tym zainteresowana, chyba że dziecko=opatentowany produkt.

A możesz mi na ten temat cos więcej powiedzieć?

Gość gość
Cóż, żyjemy w czasach wielu zagrożeń i rosnącej liczby chorób cywilizacyjnych. Zamiast szukać rozwiązań tych problemów, rządzący tym światem postanowili pójść na skróty: zacząć czipować. Czyli nadawać każdej zywej istocie numer identyfikacyjny odsyłający do umieszczanych w bazie danych czipa informacji o użytkowniku. Prawdziwy cel? Oczywiście globalna, maksymalna kontrola społeczeństwa. Czip RFID nowej generacji zawiera szczegółowe dane nt. sytuacji finansowej czy zdrowotnej danego delikwenta, jest świetnym narzędziem do namierzania i rozmaitych nadużyć. Pierwsze chipy posiadały baterie litowe, które jednak potrafiły się rozlać parząc skórę właściciela. Obecnie stosuje się termotechnologię - czip zasilany jest poprzez konkretne miejsca na ciele wytwarzające odpowiednie temperatury, jedno z nich jest zlokalizowane na dłoni, jedno na czole. Czip można "sklonować" - poprzez umiejętne skopiowanie danych na niezapisany egzemplarz uzyskać dostęp do czyichś kont bankowych i historii chorób oraz innych informacji użytkownika. Istnieją liczne podejrzenia, że czipy używane są także do manipulacji falami mózgowymi, np. w Ameryce trwają prace nad projektem czipowania więźniów, którzy mogliby w ten sposób przebywać na wolności nie narażając bezpieczeństwa innych (oczywiście chodzi o cięcia budżetowe). W sytuacji, gdy dany kryminalista chciałby popełnić kolejne przestępstwo, czip emitowałby specjalne fale zawierające zakodowane polecenia posłuszeństwa np. " Bądź dobry, nie rób tego" itd. Jak cos to pytaj.

.... Nie myslalam o tym w ten sposób... Po prostu bylam zaciekawiona tym pomyslem ze wzgledu na dziecko, aż wstyd się przyznać. W tych czasach tyle się dzieje.... Cóż, boje się o moje dziecko o porwanie go itd.... Zaczipowalabys dziecko?

Gość gość
Czipowanie jest bzdurne.A porwanie dziecka akurat Twojego wynosi 00,1% wiec wyluzuj.Chyba ze dziecko pojezdza pod szkole Royce Rysiem to jak maja go porwac to porwa a wtedy I czip nie pomoze .

Skąd takie wyliczanki ze 00,1% Akurat fakt jesteśmy zamożni stad mój strach....

Aha i powiedz mi jeszcze jedno... Co do czipu kto ma wgląd na miejsce pobytu dziecka? Policja jedynie czy ja tez? A czemu piszesz ze czip nie da nic w razie porwania? Po to chyba jest prawda? Nikt nie musi wiedzieć ze dziecko go ma....

Gość gość
Nie czipuj dziecka! Pomyśl, nawet zwierzęta wydrapują spod skóry czip. Ta technologia jest szkodliwa nie tylko dla naszego zdrowia, ale też ze względu na cele, jakim ma służyć =maksymalna kontrola.

Gość cipman
a jak myslicie, jakie ma cel to debilne bombardowanie nas bzdurnymi informacjami w takich tabloidach jak tvn i w innch bzetowizorniach? wlasnie po to zeby wywolac w was strach o dzieci, o chorych rodzicow, o bogatego meza/zone, po to zebyscie "sami" doszlidowniosku, ze, "tak, zacipuje moja rodzine i bede bezpieczna" i o to w tym wszystykich chodzi, zeby stado baranow dobrowolnie sie zacipiwalo