Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dzoannaaaaa

Jak to z tymi badaniami jest

Polecane posty

Gość gość
Tak, tak - nie łajdaczysz się ;)

też robię badania w Diagnostyce ja narazie robiłam toksoplazmy, kiłę, i coś jeszcze z tego typu ale nie pamietam dokładnie nie zamierzam potem płakac że dziecko urodziło mi się chore bo oszczędziłam te 100 czy 200zł na jakichś badaniach które mogły wykazać że coś jest nie tak lub dziecko na coś jest narażone bo ja jestem czyms zarażona a nawet o tym nie wiem

Gość żona operatora
Najlepiej zapisać się dodatkowo do przychodni państwowej i mieć z głowy dodatkowy koszt za badania.

do Autorki: nie wiem czy tak łatwo przeskoczysz problem "skoro stac Cię na prywatnego lekarza rób też prywatnie badania" ale próbuj, ciężarnej nie mają prawa nie przyjąć w przychodni

Gość Dzoannaaaaa
Będę próbować :) dziękuję bardzo za inforamcje ;)

Gość gość
badanie na hiv i wirusowe zapalenie wątroby typu B i C to koszt 30 zł więc nie przesadzajcie o kosztach takiego badania, tym sie podniecacie a jak jarają fajki po 15 zł za paczke to wam nie przeszkadza.

Gość gość
Polska służba zdrowia ma wiele wad, ale rzeczywiście wiedziemy prym jeśli chodzi o prowadzenie ciąży (porodówki pomijam). Lekarze ratują bez żadnego ale nawet 5c***ygodniowe ciąże. Czasem nawet profilaktycznie zapisują luteine lub duphaston (co nie może zaszkodzić- może tylko pomóc). Badania USG są wykonywane często szczególnie jak się chodzi prywatnie, ale nie tylko. Do mnie np. w 3 trymestrze oprócz wizyt u lekarza przychodziła raz w tygodniu położna sprawdzić tętno i ciśnienie. Przez 6 tygodni po porodzie co tydzień przychodził lekarz rodzinny i sprawdzał stan malucha, bilirubinę itp

Gość gość
Też chodzę do lekarza prywatnie i badania poszłam zrobić prywatnie. Przyznaję, przeszło mi przez myśl, żeby pójść do rodzinnej po skierowanie na morfologię, mocz i glukozę, ale na badanie grupy krwi i odczyn Coombsa skierowania już by nie dała, więc po co takie kombinowanie? W szpitalu zapłaciłam za wszystkie badania 77 zł, ale rozumiem, że lepiej w kolejce poczekać do ginekologa na NFZ i mieć za darmo te badania :) każdy robi tak, jak uważa za słuszne :)

Gość gość
] [zgłoś do usunięcia] saraosiemsześć A niby po co progesteron w zdrowej ciąży?! Bez przesady badania powinny być dokładanie takiej jak napisała osoba wyżej badanie ogólne krwii z oznaczeniem grupy badanie moczu przed zajściem w ciąże toksoplazmoza cytomegalia p/ciała różyczki i tyle. X ja miałam zdrową ciążę, lekarz nie zapisał mi progesteronu i nagle ni z tego ni z owego odkleiła mi się kosmówka i zrobił się krwiak 3 razy większy od dziecka. Gdybym brała progesteron od początku prawdopodobnie to by się nie stało.

Gość gość
Zdrowie jest najważniejsze i od początku trwania mojej ciąży prowadzi mnie lekarz prywatny, wszystkim mamuskom, które są przed wyborem lekarza - Serafin Clinic : )