Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość andzia8513

mama alkoholiczka

Polecane posty

Gość andzia8513

mam problem z mama, wychowywała mnie sama, ale problem w tym ze jest alkoholiczka. alimenty ojca były przepijane, brakowało w domu jedzenia, często prąd i gaz były odcinane, w domu zaś odbywały się libacje. korzystała z pomocy społecznej jako samotna matka. przychodziły czasem momenty opamietania, kiedy to znajdowała pracę i wszystko było jak trzeba, trwało to rok czasem 3 lata aż znowu wracała do picia tracąc prace. i tak w kółko przez 25lat moje wspólnego z nią życia. jak studiowałam dziennie znalazłam dorywczą prace by samej sie ubrać, opłacić jakieś rachunki, wyżywić się, z czego korzystała razem ze swoim konkubentem, też pijakiem i nierobem. kiedy skończyłam studia i wyszłam za mąż, mama się nieco opamietała ale bez pracy, z długami i eksmisją... pomagam jej czasem robiąc zakupy żywnościowe, jakies buty czy kosmetyki, jednak ja zarabiam ledwo ponad najniższą krajową, mąż więcej ode mnie. radzimy sobie jakoś, płacimy kredyt mieszkaniowy i tu zaczyna się kłopot, gdyż mama korzysta nadal z opieki społecznej i ta opieka podsuneła mamie myśl bym jej płaciła alimenty! a najlepiej to ją przygarnela skoro mam 3pokojowe mieszkanie(kupione z pomocą tesciów z resztą). uważam to za dużą niesprawiedliwość za to mój mąż nawet o tym nie chce słyszeć i czasem pojawiają się konflikty o moją mame, ze wogóle jej cos kupuje skoro ona mi takie piekło zgotowała w dzieciństwie. żal mi jej teraz ale nie wydaje sie wam to niesprawiedliwe, ze całe życie miała mnie w d*e a teraz ja mam ją utrzymywac.?!sami żyjemy raczej skromnie na co dowodem są nasze dochody i kredyt. co o tym sadzicie?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować