Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

COS NA SUCHA SKORE

Polecane posty

Gość gość

tak jak w temacie zauwazylam u 1,5 rocznej cory krosteczki na ciele podczas kapania w dotyku skora jest sucha a nawet bardzo. do tej pory mylam corke mydelkiem bambino lub j&j baby i szamponem a po kapieli nacieralam mala oliwka. potzebuje plynu ktory wlewa sie do wody co polecacie???

Gość gość
Kup jej emolient jakiś. Jest również dla zdrowej skóry, wbrew temu co ktoś usilnie tu pisze.

Gość gość
oilatum, ale są 2 rodzaje, na jednym jest napisane baby, mimo tego oba można stosować u niemowląt i dzieci. Ten z napisem baby jest droższy, ale zapewniam-tamten drugi tak śmierdzi że szok.

Gość gość
to ja z 2 wypowiedzi, u nas nie było problemów ze skórą, żadnych AZS i innych, gdy był noworodkiem i do ok 5 mca nie dawał się posmarować oliwką po kąpaniu. Dlatego poszłam do apteki, mam znajome farmaceutki, powiedziałam o co chodzi, dały oilatum, jeśli jest dla Ciebie za drogie (koszt to ok 50-60 zł nie pamiętam) to my po 5 miesiącu zaczęliśmy stosować ziajkę dla niemowląt od 1 dnia życia, też możesz spróbować :]

Gość gość
oilatum troszke drogi probuje ziajke syszalam ze sa to dobre kosmetyki i tanie ;) a co powiecie o nivea baby ????

Gość gość
jak wleje ta ziajke do wody to tylko taka woda mam umyc corci cialo i wlosy? zadnego szamponu nie moge juz uzyc?

Gość gość
ja używam szamponu (to ja od ziajki) ale aby spłukać włoski, jeśli nie robisz tego prysznicem najpierw do jakiegoś pojemnika z którego potem spłuczesz włoski nabierz wody. Tylko tą wodą z ziajką :) Możesz jeszcze spróbować najtańszego sposobu. Smarować oliwką po kąpieli. :)

Gość gość
smaruje corcie oliwka ale wydaje mi sie ze to nic nie pomaga...

Gość gość
oliwką nie smaruj, kup oilan do kąpieli. jest bardzo dobry i myślę, że srednio drogi.. buteleczka emolientu +mydełko kosztuje u nas 20zł, jest wydajny wiec mysle ze nie jest tak zle. od kiedy go używamy suche plamki na skórze zgineły a ciałko jest milutkie i mieciutkie :)