Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak to jest z tą biżuterią na porodówce

Polecane posty

Gość tez niehumanistka
zalezy od lekarza, przeciez prawdopodobnie nie zmusza. Upierasz sie na wlasne ryzyko. Co to znaczy - beda sie czepiac? No jak dziewczynka w podstawówce... Im prywatnie wisi, co masz w nosie. "czepiaja sie" wyłacznie dla twojego i dziecka dobra. Chcesz ryzykowac - twoja sprawa.

Gość gość
Bez powodu nie mówią o tym, żeby powyjmować kolczyki i zdjąć biżuterię. Chodzi po prostu o to aby nie mieć na sobie nic metalowego, przecież metal jest nawet przeciwskazaniem do wykonywania pewnych zabiegów u kosmetyczki a co dopiero gdyby konieczne było np cc czy inna interwencja chirurgiczna, no ale niektórym osobom wydaje się że to jakaś fanaberia lekarzy

Gość gość
2013-10-25 18:34:28 Ps. nie straszcie, bo g***o wiecie - NIKT TU NIKOGO NIE STRASZY tylko DOBRZE RADZI!! a Twoja wypowiedź świadczy o tym, że nie masz ZIELONEGO POJĘCIA O TEMACIE!! poza tym kolczyk w nosie a w wardze to nie to samo. nie bardzo rozumiem po co wyzywacie te, które radzą zdjąć biżuterię do porodu, aż tak bardzo jest wam ona potrzebna podczas porodu?

Gość gość
to jest stal chirurgiczna. jak mi przetną to wyciągnę, ale sama tego nie zrobię. z języka nie ma najmniejszego problemu, po porodzie i tak zamierzam go założyć ponownie może nie zarośnie mi w 24h :-o

Gość gość
Hahaha ja mam włosy doczepiane na ringi i nie mam zamiaru ich zdejmować, makijaż też zamierzam mieć, bo mam zawsze, delikatny bo delikatny, ale mam niech tylko która coś piśnie to ja tam zrobię porządek. Bo personel jest dla nas, a nie my dla niego. po kiego kończyły takie kierunki? po to, żeby się wyżywać i wprowadzać terror? :-o

Gość gość
życzę szybkiego i bezproblemowego porodu:)

Na wardze ja bym pozwoliła zostawić, w języku pod żadnym pozorem

Gość gość
Bo personel jest dla nas, a nie my dla niego. po kiego kończyły takie kierunki? po to, żeby się wyżywać i wprowadzać terror? - prośba o zdjęcia kolczyka, biżuterii jest dla Ciebie terrorem, no proszę Cię, bez przesady:)

Gość gość
gośc Po co ci makijaż przy porodzie ? pytam serio

Gość gość
żeby np. po kilkunastu godz. porodu na koniec wyglądać jak miś panda:)

Gość gość
Chodzi o makijaż tutaj. A skąd mogę wiedzieć kiedy zacznę rodzić i trafię na porodówkę? W ciągu dnia mam chodzić jak pożal się boże barachło? :) Nieumalowane, nieuczesane i nieogarnięte?

Gość gość
Chciałam tylko nadmienić, że większość tu zgromadzonych - obserwacja ze spacerów - zapomniała, że już dawno urodziła i wyszła z porodówki i trzeba się ogarnąć, a nie chodzić jak dziad tłumacząc się dzieckiem ;) 🖐️

Gość gość
Tak bo ty jestes wróżką i widzisz kazda z nas na spacerze ..spoko. Patrz na siebie :)

Gość gość
Czy większość z was to bym polemizowała, ale setki matek 🖐️