Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ślub bez dzieci

Polecane posty

Gość gość

Witam. Planujemy z TŻ ślub cywilny. Postanowilismy ze to po slubie zrobimy male przyjecie w knajpie do ok 30 - 40 osob, troche ze wzgledu na koszty, troche dlatego ze nie chcemy wiejskiego weselicha. Ja zreygnowalam z zapraszania kuzynostwa, z mojej strony stanelo na rodzicach, dziadkach, chrzestnym, bracie i przyjaciolkach. Niestety moj przyszly maz ma duza rodzine, duzo rodzenstwa, ktore ma duzo dzieci, siostry maja po 5, 6 dzieci, brat 5. W wieku do 15 lat. Pomyslalam o slubie bez dzieci i imprezie na ktorej wszyscy sie wyszalejemy ale moj nie chce zrezygnowac z siostrzencow i bratankow bo sie boi zdania rodziny. Jak byscie zareagowali na takie zaproszenie, ktos byl na takim slubie, mial slub bez dzieci?

Gość gość
to przykre brać ślub z tchórzem, który się boi zdania rodziny...

Gość gość
No być może, tak został wychowany, ze przejmuje sie zdaniem ludzi. W koncu to jego rodzina, nie chcemy ich obrazić.

Gość gość
w rodzinach są różne zwyczaje,nie można tak skwitować że tchórz

Gość gość
a szczerze to każda selekcja jest trudna,ja np nie chcę zapraszać kuzyna którego nie szanuję a innych kuzynów tak a to już srednio wygląda także albo za granicą:-) i wiadomo trafia tam tylko najbliżsi albo wszyscy na weselu

Gość gość
No właśnie, ja byłam zapraszana do wszystkich kuzynów, teraz wypadałoby żebym zaprosiła wszystkich, ale nie chcę szopki na 150 osob. Pewnie jak bysmy nie zrobili to i tak ktos bedzie niezadowolony.

Gość gość
więc uprzedzasz, że nie macie tyle kasy i robicie skromne przyjęcie bez dzieci. I że masz nadzieję, że to rozumieją