Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myslicie o czarnych ciuszkach dla niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Ubrałybyście niemowlę w czarne śpiochy?

Gość gość
Świadczą o dobrym guście rodziców. Czasem lepsza taka czerń niż bazarowy róż. Oczywiście nie chodzi o całkowicie czarny ubiór, tylko przełamany innymi kolorami (bielą, szarością itd.) Skandynawskie sieci z takich słyną + różne drogie marki.

Gość mamaVanessy
Oczywiście,że tak -moja Vanessa ślicznie wygląda w śpioszkach koloru czarnego. Jej blond włoski(jak na razie rozjaśniane rumiankiem,perhydrol wprowadzę gdzieś około drugiego miesiąca) i zdrową opaleniznę.Sprawia to,że super prezentuje się w kolorze czarnym. Muszę tylko zmienić samoopalacz, bo ten którego użyłam jest jak na mój gust ciut zbyt pomarańczowy. Tak a'propos od ilu miesięcy można maluszka zabrać na solarium?

Gość gość
Mamo Vanessy myślę, że od około pół roku. Mogę za to polecić dobry punkt gdzie kładą akryle niemowlętom, robią hybrydowy, sztuczne rzęsy i permanentny mejkap. Czy nosicie już cyrkonie w kikucie?

Gość gość
A opalanie polecam natryskowe. Możesz wybrać dziecku odcień. Świetne są też trwałe w połączeniu z perhydrolem.

Gość mamaVanessy
No co Ty opowiadasz,przecież na rozjaśnione włosy nie można robić trwałej-za bardzo się niszczą! Poza tym trwała jest niemodna! Ja prostuję małej loczki,żeby nie wyglądała tandetnie. A natryskowe opalanie jest zbyt nietrwałe.. Serio, ktoś wie od którego miesiąca można małą zabrać na solkę?

Gość gość
Bardziej niszczy prostownica. Ja po prostu przedłużyłam synkowi i już mu się nie kręcą.

Gość gość
Żeby wam włoski nie żółkły po rumianku polecam szamponiki dla dziadków do siwych włosów, takie z fioletem. Wtedy blond jest naprawdę ładniutki, taki idealnie świński. Ja stosuję i Dżastinka już od 4 tygodnia.

Gość gość
Mam body i sweterek-z nadrukami.

Gość mamaVanessy
Ile miesięcy ma Twój synek? O przedłużaniu włosków też już myślałam,ale czasu mi troszkę brakuje-człowiek taki zabiegany :-) Szkoda,że nie masz dziewczynki, bo chciałam się dowiedzieć w jakim wieku najlepiej zrobić tipsy,bo te paznokietki takie jeszcze kruchutkie i malutkie. Ciężko je dokładnie pomalować :-(

Gość gość
hahahahahahahahahahaha

Gość mamaVanessy
W jakim wieku Dżastinek, jeśli można spytać? Jeszcze nie przeszliście na perhydrol? Za radę dotyczącą płukanki serdecznie dziękuję. Miło jest spotkać doświadczoną, życzliwą i przede wszystkim z klasą mamę.

Gość gość
to samo co o tlenionych blond wlosach :classic_cool:

Gość mamaVanessy
Czy ktoś jeszcze potwierdza (oprócz mamy z wpisu o23:37 ) wiek od którego można już bez obaw zabrać księżniczkę na solkę? Do wpisu z godz 23:37> jeśli możesz podaj namiar na punkt gdzie robią porządny makijaż pernamentny. Niestety cyrkonie odpadają Vaneska nie ma jeszcze ząbków.

Gość gość
Dżastinek ma 3 latka, ale nosi żelki od 16 tygodnia, bo wychowujemy go w genderowskim duchu i on tak naprawdę nie wie czy jest chłopczykiem czy dziewczynką. Pozwolimy mu wybrać. Perhydrol przerabialiśmy już dawno, potem były hajlajty, a teraz robimy ombre.

Gość gość
Jakich ząbków? Chodziło mi o kolczyk w pępku (kikucie). Tak ten salon prowadzi Żorżyk Przeszczep, a mieści się przy Botulinowej Alei 69 w Pścimiu.

Gość mamaVanessy
Vanesska ma dopiero cztery tygodnie, więc wszystko przed nami. Na razie muszę zdecydować czy pampersy LV nie są zbyt trywialne.

Gość gość
Mozecie pisac glupoty do rana,tylko po co w tym temacie...?

Gość mamaVanessy
To żadne głupoty,wypraszam sobie! Mała wczoraj zahaczyła kolczykiem o kocyk i niestety musiałam porzucić temat. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło, jeszcze trochę, a będę mogła zmienić sztyfty na kółeczka-bardziej bezpieczne. O dziewczynki trzeba dbać od pierwszych dni życia, żeby mogły znaleźć sensownego męża :-) Wiadomo, że facet na poziomie nie weźmie byle czego...

Gość gość
ciebie jakiś wziął i na poziomie to on na pewno nie jest :D

Gość mamaVanessy
A kto by na poziom zwracał uwagę przy takiej kasie!!. Najważniejsze, że Vanesce ptasiego mleka nie zabraknie a tatuś płaci i wymaga...

Gość gość
mój synek miał czarne body.Wygladała slicznie ,jasne loczki,niebieskie oczka i ta czern...Niestety szybko z nich wyrosł,ale mi się b podobały.Rzadko można kupic w sieciowkach body w tych kolorach,chociaz nie wiem czemu.Mozna dodac jakies fajne spodenki i wcale mrocznie to nie wygląda.

ja jestem ZA oczywiście nie całe dziecko na czarno. Moja ma 15 miesięcy i ma jedne czarne getry i bardzo je sobie chwale, do tego góra kolorowa :)

aa i przy tych czarnych leginsach to nawet róż tak nie przeszkadza ( którego staram sie nie nadużywać )

Gość gość
Bo czerń jest jedyną najbardziej szkodliwą z farb do tkanin i jedyną której nie da się niczym zastapić w barwieniu tak by była trwała ;). Czytałam kiedyś artykuł by dla niemowląt zwłaszcza i ogólnie, unikać bielizny czarnej (majki, koszulki, body). Poczytajcie sobie. Najzdrowsze są jasne kolory śpiochów, bodziaków itp. Wszystko co blisko skóry nie może być czarne. Sama kupiłam kiedyś córce rampersa w h&m i na nim fajny napis "never to small to rock" - czadowy ciuszek . Teraz bym już czarnego nie kupowała po tym co już wiem.

Gość gość
zabawki tez toksyczne i co ludzie ich nie kupuja?nie mowie tu o zakładaniu non stop czerni,a jedynie okazyjnie.wiadomo,,ze dzieciakom czessciej zakłada się jaśniejsze kolorki

Gość mamaVanessy
Oj tam zaraz szkodliwe,chcesz być piękna musisz cierpieć :-) Dla mam szukających ładnych ciuszków(nie tylko w kolorze czarnym) polecam: http://www.childsplayclothing.co.uk/baby/colour-black?p=1 Mała strasznie płacze,muszę iść zaparzyć jej melisy. Nie wiem czy to nie jakaś depresja,może powinnam poprosić o receptę na prozac dla niej?