Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
mideri

Czy równość między ludźmi to rzeczywistość czy tylko pusty frazes i myślenie życzeniowe?

Polecane posty

Jako gatunkowi ludzkiemu można też sporo zarzucić, bo jest zawodny i zdolny do największego barbarzyństwa nawet w obliczu konsekwencji za swoje czyny. 😁

Cytat

Mam wrażenie, że przynajmniej w Polsce panuje silne przekonanie, że jeśli ktoś dużo zarabia i pracuje na wysokim stanowisku, to świadczy o najlepszych cechach charakteru

To nie wrażenie tylko fakt. ludzie przez więksxosc zycia jadą na automacie, nie myslą logicznie, nie kleją faktów, szybko osądzają po pozorach.. I co najśmieszniejsze, kazdemu baranowi sie wydaje że to on ma racje, to on jest nalepszy albo pokrzywdzony, zależnie od kontekstu. Taki jest swiat. Powiem ci tajemnice, w życiu nie jest wazne czy masz studia czy masz racje tylko czy umiesz zmusic innych by robili to co mówisz to co chcesz. Masa ydyotów rządzi panstwami, tworzą legislacje, ktora potem idzie do śmietnika, bo jest szmelcem i nikt ich za to nie rozlicza, malo tego im wiekszy baran tym ma większe poparcie motłochu. 

Edytowano przez Nemesio Cervantes
  • Thanks 1

Nie ma równości między traktowaniem się wzajemnie, ale jest równość między w sensie wartości istoty. Czyli na pytanie można odpowiedzieć, że to myślenie życzeniowe i pusty frazes.

1 godzinę temu, Niе otwieraj oczu napisał:

Ja w to nie wierzę bo jakiś ponad inteligentny byt musiałby tym zarządzać. Prędzej w genach coś dziedziczymy po przodkach i tyle. 😁

Nie wiem ale czytałam o reinkarnacji dużo i jest wiele dowodów że dzieci pamiętały że już kiedys żyły w innym domu i miały rodzenstwo i rodziców mówiły jak wyglądali ci rodzice i ridzenstwo i gdzie mieszkali i duzo się zgadzało. Mówiły nawet jak pies sie wabił i wiele i nich szczegółów.

1 godzinę temu, WychodzeNaChwile napisał:

taa ludzie sobie wybierają ciężką i słabo płatną prace bo nie lubią lekkiej i wysoko płatnej 😄 

O byciu kowalem własnego losu najchętniej mówią ci, którzy odziedziczyli kuźnię po rodzicach.

No właśnie każdy wybrałby lekką i dobrze płatną. 

Jak ktoś nic nie odziedziczył to albo będzie zdeterminowany i dużo osiagnie albo będzie klepał biedę.

8 minut temu, Onaaaa napisał:

Nie wiem ale czytałam o reinkarnacji dużo i jest wiele dowodów że dzieci pamiętały że już kiedys żyły w innym domu i miały rodzenstwo i rodziców mówiły jak wyglądali ci rodzice i ridzenstwo i gdzie mieszkali i duzo się zgadzało. Mówiły nawet jak pies sie wabił i wiele i nich szczegółów.

Ale zbyt dużo tego typu przypadków raczej nie ma i badacze będą starać się to jakoś wyjaśnić więc pasuje pod definicje reinkarnacji.

3 godziny temu, BabkaBożaBynajmniej napisał:

Tak. To jest matrix rak czy sråk reinkarnacja no ale jest.

Skąd wiesz?

Sprawiedliwość to koncepcja ludzka i każdy ją widzi inaczej. Istnieje tylko w naszych umysłach, czasem staramy się ją wprowadzać w życie, ale kiepsko nam to wychodzi szczerze mówiąc.

2 godziny temu, WychodzeNaChwile napisał:

taa ludzie sobie wybierają ciężką i słabo płatną prace bo nie lubią lekkiej i wysoko płatnej 😄 

O byciu kowalem własnego losu najchętniej mówią ci, którzy odziedziczyli kuźnię po rodzicach.

Nic nie przychodzi łatwo, przynajmniej większości ludzi. Żeby dobrze zarabiać trzeba się najczęściej postarać. To jest wybór, ale przeważnie okupiony latami pracy i nauki. Przynajmniej w naszej części świata.

2 godziny temu, Nemesio Cervantes napisał:

To nie wrażenie tylko fakt. ludzie przez więksxosc zycia jadą na automacie, nie myslą logicznie, nie kleją faktów, szybko osądzają po pozorach.. I co najśmieszniejsze, kazdemu baranowi sie wydaje że to on ma racje, to on jest nalepszy albo pokrzywdzony, zależnie od kontekstu. Taki jest swiat. Powiem ci tajemnice, w życiu nie jest wazne czy masz studia czy masz racje tylko czy umiesz zmusic innych by robili to co mówisz to co chcesz. Masa ydyotów rządzi panstwami, tworzą legislacje, ktora potem idzie do śmietnika, bo jest szmelcem i nikt ich za to nie rozlicza, malo tego im wiekszy baran tym ma większe poparcie motłochu. 

Czyli może ja jednak wcale nie jestem takim przegrywem, skoro jestem w stanie sprawić, żeby wszyscy użytkownicy forum kafeteria (no może poza nielicznymi wyjątkami powątpiewającymi) uwierzyli w projekt "zwiędlak"🤔

Edytowano przez mideri

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować