Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak upiec chrupiace skrzydelka i podudzia z kurczaka

Polecane posty

Ja piekę w piekarniku z temoobiegiem, 180 st, W misce mieszam olej z przyprawami, czosnkiem, potem w tym trzymam udka (min. 3 godz, a najlepiej na noc) i wkładam do nagrzanego piekarnika. Nie ma mocy,żeby nie wyszły soczyste i chrupiące.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Skrzydelka to nie wiem czy tez wyjda ale udka robie tak: obsypuje przyprawami (ulubionymi)i smaruje majonezem. Ze sie robi taka pacia majonezowo-przyprawowa. Wychodza super chrupiace. No i termoobieg temp.podobna jak wyzej. Ja zawsze pieke w ciut wyzszej,ale to chyba od piekarnika zalezy. niestety podgrzewane juz miekna. Bez majonezu nie wychadza tskie super chrupiace.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
mam piekarnik gazowy. i nie potrafie w nim piec.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a mozna razem upiec skrzydelka z podudziami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×