Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nocnik prawie pieciolatka

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny mi sie juz plakac chce cora prawie 5 lat a kupe robi tylko do nocnika. Pojecham w tym roku na wakacje bez nocnika bo powiedzial ze bedzie robic na ubikacje 14 dni nie robila kupy ostatnie 3 dni to byl po prostu koszmar wstrzymywala kupe miala ciarki na ciele bolal ja brzuch ale kupy nie zrobila musialam jechac wczesniej do domu w drodze powrotnej dostala takich boli , skorczy ze myslalam ze pojade do szpitala cale 5 godz placzu krzyku az w mc donaldzie w koncu cos zrobila a za pol godz znowu bol i znowu mala kupa . Ja nie wiem co mam robic mowi ze boi sie na ubikacje wiec nie robi kupy . Pomocy

Gość gość
14 dni nie robił kupy ? jesteś naprawde durną matką

Gość gość
Na wakacjach dzwonilam do pediatry to mowila ze to zmiana klimatu zeby zmienic diete itd. Prosze o rady a nie wyzywanie od durnych mialam jechac do szpitala na lewatywe ? To siedzialo w jej psychice i teraz wiem ze czopki dlatego nie pomagaly.

Gość gość
Kurcze to juz duza dziewczyna ale moze sprobuj zastosowac metode jak u maluchow. Poswieccie troche kasy I niech wybierze sobie jakas fajna deske sedesowa.moja corka bardzo dlugo robila kupe tylko z ulubionym misiem. Moze u was tez cos takiego zadziala.

Gość gość
wolalas głupia c.i.p.o męczyc dziecko przez 14 dni niz kupic ten nocnik i dac sie dziecku załatwic? słyszalas o fobii toaletowej u dzieci? kuzwa bedziesz dziecko u psychiatry leczyc wyrodna krowo!!!

Gość gość
To jak mam oduczyc czegos dziecko? Jak zaraz mnie tu od wyrodnej wyzywacie. Smoczek tez wzielam tez byl placz to tez jestem wyrodna. Moze jakies pomysly ,rady a nie obelgi chyba ze dac spokoj i niech robi do nocnika do podstawowki /(

Gość gość
może idzcie do sklepu i razem wybierzcie jakas fajna deske sedesowa.. teraz sa takie fajne kolorowe, w kwiatki muszelki, pierdoły, do tego moze nakładkę na sede żeby siedziała wygodnie i nie bała się.. może to poskutuje.. ciężki problem.. a w przedszkolu też nie siada na sedes? aha tzn czekaj sika do wc ale kupe na nocnik tak?

Gość gość
Faktycznie masz problem, ale dziwię Ci się, że na wakacjach nie pojechałaś kupić choćby najtańszego nocnika i pozwoliłaś dziecku się męczyć.

Gość gość
Na ubikacji bez nasadki tylko sika. Moj maz by nie pozwolil kupic nocnika wiem jak to brzmii ale on taki wielce konsekwentny ze jak chce oduczyc weznie to juz nie odda. Z reszta smoczek tez wzielam raz, a nie robilam z niej glupka ze bralam i oddawalam. Zobaczymy moze wymysle jakas wrozke ze wziela ten nocnik i po kupce przyniesie jej prezent. Nie wiem ona ma takie schizy juz mam dosc jak by to mialo tak wygladac jak ostatnio.

Gość gość
A w jaki sposob zabralas jej smoczek? Moze ta sama idea poskutkuje z nocnikiem.

Gość gość
Ja mam problem z 3-latkiem i jego smoczkiem. Jednego wieczoru gdy zostawił smoczek na podwórku postanowiłam go zabrać i wytłumaczyłam mu, że kotki sobie go zabrały, bo są mniejsze i bardziej go potrzebują. Trochę płakał, nie umiał zasnąć, ale byłam twarda. I wyobraź sobie przylazła moja teściowa i powiedziała mu, że idzie zabrać ten smoczek kotkom, a jak go nie oddają to jutro kupi mu nowy. Poddałam się i oddałam ledwo powstrzymując się od zamordowania teściowej, która stwierdziła, że "męczę dziecko" podczas gdy niektóre mają 5 lat i jeszcze doją smoka.

Gość gość
sorry ze się czepiam, ale ubikacja to pomieszczenie a nie sedes czy muszla klozetowa. Piszesz, "na ubikacji". :( Mówisz też, że dziecko jest na pokoju, na kuchni, na przedpokoju? A nakładka na sedes jest dobrym pomysłem i proponuję kupić z córką, aby wybrała taką, która najbardziej się podoba

Gość gość
No wlasnie co robic co jest dobre? Jak czego oduczyc bez konsekfencji rozumie cie kolezanko wyzej ze smoczkiem .Moj m tez bylby wsciekly trzeba byc konsekwentym ale za jaka cene. Nie nie bede juz tak meczyc dziecka jezeli nie zrobi do ubikacji a bedzie ja cos bolec to wymiekne i poradze sie moze pediatry .