Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość frida6

Kobiety z innej galaktyki

Polecane posty

Gość niestała  czytaczka
:) W cieniu jest chłodno i samotnie często. Może czasami, coś jednak dopiszesz od siebie ? Masz dar, niebanalnego ubierania myśli w słowa i niecodzienną wrażliwość. :) Wszystkiego najlepszego na Nowy Rok. Niech C**przyniesie, przychylne spojrzenie drobnej kusicielki ;) :)

Gość gość
Czasem razem z Psyhe w myślach mych się ścigam o piękniejsze kształty rymów mych ubogich . Stąd takie efekty które Jej już tylko muszą być zasługą . Cień miłym się zdaje gdy płonącej miłośc**prawdziwie płomienie nigdy nie gasną , ich żar zaś nie stygnie . Jedyną ulgą w mej wiecznej udręce widok nieznajomej co znajome ma oczy i nasze wspólne milczenie gdy minąć wypada się czasem . Już tylko TO nas łączy i aż nazbyt to wiele . Dziś troszkę bad mood , słodka kusicielka dała malutką plamę i życzenia noworoczne dopiero dziś przysłała :/ - Może będzie jakaś słodka kara :) . Pro po życzeń wszystkiego dobrego w Nowym Roku i dziękuję za miłe słowa .

Gość champtar
P.S. piszę z tel na symbianie (n95)więc czasem muszę pisać to samo po 2-3 razy by wysłało , nieco to czasochłonne - pojawiają się byczki a po n-tym razie i pamięć zawodzi.

Gość niestała  czytaczka
Bardzo proszę champter. :) Nigdy za dużo miłych słów, zwłaszcza jeśli są zasłużone. Świat realny jest wystarczająco brutalny i bezduszny, dlatego warto doceniać umiejętność oddawania ładnych emocji. Nie każdy to potrafi chyba, że są to proste komunikaty pełne frustracji i rozczarowania. Świetnym przykładem jest stały element Staffowego krajobrazu, czyli Srata mutata, który jednym krótkim zdaniem umie wyrazić tyle bezradności, że żal serce ściska ;) :) Podziwiam konsekwencje, jeśli chodzi o pisanie z telefonu. Ja to robię w wyjątkowych przypadkach tylko. Lenistwo mi nie pozwala ;) Słodką karę zastosuj jak najbardziej. Zasłużyła ;) :)

masz racje.. to jest zdecydowanie bardziej romantyczne :) ... no coz, wersji jest wiele... ciekawe czy doczekamy sie rapowej ;) ... takiej jeszcze nie slyszalam :)hmmmm... moglo by byc interesujace.... juz zaczynam to nawet widziec:) co prawda jeszcze za mgla, ale.... :D

Gość niestała  czytaczka
haha :) Nie mów o mgle ;) Miałam zamglonego Sylwestra z pochodniami ;) Tyłek mi zmarzł w zamkowych krużgankach i leśnych ostępach ;) I fotoradar zaliczyłam :D Życie jest piękne po prostu. Ciekawe jak wyszłam :D

to co wyzej oczywiscie bylo skierowane do czytaczki :) do poety, lepiej zacznij od siebie... faceci to dziwne stworzenia boze ;) ciekawe czy ty zdazyles zlozyc wszystkim zyczenia noworoczne o czasie? 😴 ... jak znam zycie i facetow to..... nie :P:D ale jak by tu samego siebie ukarac, to taki juz nie pomysli :P:D

mysle, ze wyszlas dobrze.... jak kazdy ;) na takim pamiatkowym zdjeciu :D ... ciekawe czy drogi bedzie ten fotograf :D

Gość niestała  czytaczka
Nawet nie pytaj :O Ale to moje dziewicze zdjęcie, w pięknej fryzurze na zakończenie nieciekawego roku, więc niech im będzie ;) :D

Gość niestała  czytaczka
Idę. Obiecałam sobie więcej, znaczy mniej ;) rozsądku w tym roku co oznacza między innymi minimalną ilość snu chociaż. :D Na dobranoc piosenka z repertuaru Gośki, bardziej pasująca do tematuhttp://youtu.be/jgagKmgmmZQ Spokojnej nocy :) 🌻

:D moja kolezanka dostala list, ze wystartowala o 3 sek za wczesnie przed wlaczeniem sie zielonego swiatla... oplata wyniosla 100 :D bardzo sie wkurzyla i zarzadala zdjecia.. na co dostala odpowiedz, ze moga udostepnic za nastepne 100 :D wiec doszla do wniosku, jedynie slusznego.. ze, nie bedzie ogladac sie za taka kase. w lustrze ma taniej :D wierze ci ... na pewno pieknie wygladalas w sylwestrowej fryzurze.. w razie czego, nie upieraj sie przy dodatkowej ogladalnosci :D

o pani... znowu pisalam obok slownika... jak nic czeka mnie zasluzona kara :O .... :P:D

Gość champtar
lepiej zacznij od siebie... faceci to dziwne stworzenia boze ciekawe czy ty zdazyles zlozyc wszystkim.. "..Nie wszystko złoto co się świeci Niechaj ta prawda cię oświeci Niejeden wpadnie w śmierci sieci Gdy mój w nim widok pożar wznieci..." W.Shakespeare. Szkopuł w tym że tu nie chodzi o wszystkich a o kogoś na kim bardzo mi zależy . Powodów mogło być tysiące by nie napisać ok rozumiem i akceptuję takie możliwości , a faceci zwykle tacy nie są musi być ku temu ważny powód czyt.zależy im. Pisać z tel to faktycznie masakra ale staram się jak mogę dotrzymywać kroku

Gość champtar
ps źyczenia wysłane o czasie nawet do słodziutkiej pkt(00:00) by było romantyczniej ponownie wysłałem . Przyszły rok będziemy już razem obchodzić (mam taką nadzieję )oby się ułożyło pewnie za dużo o tym myślę a kara na pewno by się spodobała ;) pozdrawiam .

panie poeto, az mi sie glupio zrobilo... przeciez nie musi sie pan tlumaczyc :) obiecalam sobie nie pisac tu zadnych glupot. to mialo byc postanowienie noworoczne... nie udalo mi sie i w efekcie.... zawstydzil mnie pan. gosc szacowny, zrownowazony... a tu tymczasem .... przepraszam... niech pan sobie kroczy nowym krokiem z nowym rokiem ;) ... najlepiej we wlasnym tempie... i co zlego to nie ja:P tylko ta druga... nieposkromiona ;)

Gość champtar
Ekhem poeta to zbyt mocno powiedziane słowa . Zwróciłem jedynie uwagę na drobiazg który zdał mi się ważnym podkreślenia . A tłumaczyć się ? - broń Boże uprzejmie wspomniałem byś Pani miała lepszy obraz sytuacji . Martwić się wypada tym że temat główny nam cichutko ucieka w cień z mojego powodu :/ . dlatego pozostałą wypowiedź dość okrutnie kasuję by temat wracał na właściwe już tory . :) Moje zakłopotanie nie sprzyja głębszym wypowiedziom lecz jeśli Freyę lodowców królową oblewa rumieniec widok to być musi wyjątkowy . Tym drobnym komplementem żegnam się dziś . Dobranoc

Gość champtar
Ekhem poeta to zbyt mocno powiedziane słowa . Zwróciłem jedynie uwagę na drobiazg który zdał mi się ważnym podkreślenia . A tłumaczyć się ? - broń Boże uprzejmie wspomniałem byś Pani miała lepszy obraz sytuacji . Martwić się wypada tym że temat główny nam cichutko ucieka w cień z mojego powodu :/ . dlatego pozostałą wypowiedź dość okrutnie kasuję by temat wracał na właściwe już tory . :) Moje zakłopotanie nie sprzyja głębszym wypowiedziom lecz jeśli Freyę lodowców królową oblewa rumieniec widok to być musi wyjątkowy . Tym drobnym komplementem żegnam się dziś . Dobranoc

Gość gość
Widać los chciał by obie panie dostały wiadomość (ja szczerze przepraszam za dubelka ) Ta druga Pani niechaj się nie wstydzi swej uroczej natury wszak to z jej powodu byłem tutaj pierwszy raz gościem :) .

Gość gość
*wypowiedzią przepraszam za byczka późno już nieco i chochliki mi tu nie podają ręki na zgodę

Gość champtar
5 lat temu uczyłem się w Czechach jazdy na rolkach w Strakonicach przy rzece jest niewielki park z łagodnymi wzniesieniami dookoła dzikie gęsi sobie pływały . Zdecydowaliśmy się na zjazd z łagodnego wzniesienia gdy na mnie przyszła pora ruszyłem odważnie i rozpędzony z górki już sobie jechałem gdy nagle z naprzeciwka jakiś 1,5m przede mną widzę dziką gęś na mojej wysokości lotem szybowym podchodzącą do lądowania . Ja wciąż rozpędzony nie za bardzo mam gdzie skręcić a ta gęś uparcie lądować chce na mnie . Nasz wzrok się spotkał lecz ona coraz blijżej zuchwale ląduje , macham jej grzecznie by skręciła na bok - ona na to coś gęga i już myślę ją łapać gdy w ostatniej chwili chyba zrozumiała że jej nie ustąpię i w zwinnym uniku w całej swojej krasie ląduje po prawej . Moi przyjaciele zamiast mi pomóc (1 mój zjazd )tylko ubaw mieli . Na szczęście nic złego nikomu się nie stało . :)

panie poeto, pan to dopiero mial przygode ;) ... taka glupia, nieuczona dzika ges... a jednak wyladowala prawidlowo ;) no, no, no... i odroznila strone prawa od lewej:P... co mi sie malo kiedy zdarza :O .... hmmmmm.... moze to wszystko przez percepcje podprogowa :O ... co za czasy:O... nawet dzika ges jest sterowana wzrokiem :P i nie moze ladowac tam, gdzie jej sie podoba 😴

Gość gość
Cóż mogę powiedzieć - musiałem zdać się na jej doświadczenie w omijaniu przeszkód ale i mieć plan B - złapanie lotnika przed kraksą . Czasem jak już człowiek spotka się oko w oko z dziką bestią to tylko sobie wstydu narobi hehe :) Uważajcie w Czechach na dzikie gęsi choć ta już raczej była oswojona .

Gość champtar
Ośmiokonny powóz w mych myślach z rana był gościem -a zatem : Tysiąc dzwonów w mej głowie dziś grzmiało , ośmiokonny powóz już czekał . Ty w samej już bieli uśmiechasz się do mnie z daleka . Ruszyły więc konie w swą podróż daleką , skracając stukotem kopyt długie marzenia . Wiatr nam w lesie kłaniając się nisko niezwykłą wygrywał melodię . I świergot ptaków radosny innym się zdawał wtórował wiatru w muzyce . Nim noc okryła nas swym czarnym ramieniem Ty byłaś już moją Panią i tylko Twej bieli zostało wspomnienie . Anioła , co niewinności biały puch zrzucił skłaniając nim Ziemię w swe drżenie . Troszkę wymaga dopracowania ja wam to wszystko na żywca piszę Ps (istotna jest treść nad formą ja muszę często łapać myśli które zbyt szybko lecą gdzieś dalej )pozdrawiam :)

Gość poetastro
:O ..... bang, bang, bang.... bang, bang,bang...... odbija sie mysl od pustej glowy... bang, bang, bang... byl sobie pan mieszkal nad stan powozem swoim jezdzil pewnego dnia przyszla ta zla ubrana w naga suknie wyciagnal dlon i zamarl gdy do ucha wyszeptala to koniec juz idziemy tam gdzie bedziesz tylko soba daleko tak i blisko tu poszli oboje wiedzac ze jego to ostatni raz spacer przez mroczny las * niewazne czy dobrys czy zly aniol cie poprowadzi raz tu raz tam do nieba bram o pieklo tez zawadzi ;)